Tényleg én vagyok a szemét?
A lányom tegnap bejelentette, hogy terhes és meg akarja tartani a gyereket. 25 éves, munkanélküli már két éve. Egy két szobás lakásban élünk, az en fizetésemből nem marad semmi a hónap végére. A gyerek apjával pár hónapja ismerik csak egymást, össze költözni nem tudnak, a fiú is a szüleivel él, ő sem dolgozik.
Én nem tudok es nem is akarok eltartani plusz egy főt. Ezt elmondtam a lányomnak is, erre közölte, hogy micsoda egy szemét anya vagyok én.....
2! Annak a gyereknek venni kellene minimum egy ágyat, babakocsit. Nem ártana néhány ruha, kellenek az alap gyógyszerek, pelenkáról nem is beszélve. A gyerek nem ehet kenyeret egy hétig, mert másra nem futja. Neki -ha nem szerencsés az anya- tápszer kell.
Nekem nincs erre plusz keretem.
Össze költözni nem tudnak, a masik szülöpár is kétszobás lakásban lakik, a fiúnak van egy öccse is, ő is velük él.
25 + 13 ezer kb. amit a lányod kapni fog.
Ez veszettül nem fogja fedezni a költségeit.
Ha meg is tartja akkor a védőnők biztosan segítenek, szereznek babakocsit, ágyat stb. de ez sem egy hosszútávú alternatíva. Ruhákat is szoktak adni.
Tápszert, ha kell, ők sem tudnak adni.
Pelenka lesz a legnagyobb költség / hónap.
A gyereknek friss gyümölcs kell, zöldség stb.
Mondom ezt úgy, hogy van egy 13 hónapos gyerekem és rengeteg kiadással jár. Az agyhártya gyulladás elleni védőoltás az kb. hétezer volt ha jól emlékszem.
Első hozzászóló vagyok egyébként.
Ma üljetek le hármasban a gyerek apjával és beszéljétek meg. Ez nem szeretem/nem szeretem dolog, hanem veszett nagy (életre szóló) felelősség, nem a tied hanem az övéké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!