Szerintetek, ha nem akarom, hogy anyóshoz menjen a
gyerekem, mert sógornő hol egyik hol másik megbetegedett
gyereke állandóan náluk van, én vagyok a szemét?
1/18 A kérdező kommentje:
Sógornő ha betegek soha nem ápolja őket, elég ha kettőt tüsszentenek már viszi is. Ez még nem érdekelne, de sose lehet tudni mi a bánat lappanghat már megint bennük. Ráadásul a vírusos megbetegedéseket is azonnal antibiotikummal kezeli. Szerintem ezért lesznek egy hét javulás után még betegebbek. Mutálódnak a vírusaik ez idő alatt és még durvább a helyzet. Anyós persze panaszkodik, milyen nehezen múlik el. Én meg fogom a fejem, amikor azt mondja az orvos volt a hülye először, mert nem írt semmit, de ő tudja mit kell ilyenkor beadni. Könyörgöm, vírusokra azért nem ír antibiotikumot, mert azokat először a szervezetnek kell megpróbálni legyőznie, ha nem sikerül akkor lesz a bakteriális fertőzés, na arra már ír antibiotikumot. Valaki mondja már meg, ha ez nem így van...légyszíves.
De így van, teljesen igazad van. Vírusra nem kell, nem is hat az antibiotikum, csak a baktériumra. Én sem értem, mikor hallom ha valaki fel van háborodva, hogy"nem írt semmit"a doki. A sok antibiotikummal, amellett hogy ilyenkor nem használ, csak a szervezetüket teszik tönkre, gyengítik le.
Hat hetes babát meg nem engednék ilyen göthös társaságba, egyelőre!
2013. máj. 3. 04:41
A vírusok és antibiotikum témakörben maximálisan igazad van, csak akkor van értelme antibiotikumot felírni, ha már bakteriális fertőzés is van.
A dolog másik része. A gyerek bölcsiben, oviban, iskolában, tömegközlekedési eszközön is bármit összeszedhet, de mondjuk egy 6 hetes kicsi babát én sem vinnék egyértelműen beteg emberek közé.
2013. máj. 3. 04:45
Ha szoptatsz az immunrendszered fel van arra készülve, hogy védje az apróságot az ilyen helyzetekben. Én tömegközlekedésre voltam kényszerülve, mert pont a doki és a védőnő körzetének szélén laktunk, tél volt, hideg, influenzajárvány, de császáros voltam és nagyon neheren gyógyult a beső varratom, komoly fájdalmaim voltak, nem tudtam mást tenni, mint felülni a helyi járatos buszra, ahol mindenki köhögött, tüsszögött.
Mielőtt menet, tuningold fel magad (és ezáltal a babát) C vitaminnal, esetleg meglepheted az unokatesókat, valami gyümölccsel, vagy gumivitaminnal.
2013. máj. 3. 04:46
Hat hetes, minek vinné oda. Már bocs, de én azt mondanám, aki látni akarja jöjjön ide, nem még felpakolunk a 6 hetes gyerekkel és végig visszük a családon, hadd nézzék.
2013. máj. 3. 05:47
6 hetes babát egészséges emberek közé sem hurcoltam. Ilyenkor még minket látogattak a nagyszülők, mi csak sétálni mentünk a babával. Még az oltásokat sem kapta meg.
2013. máj. 3. 07:10
Teljesen igazad van! Sok esze lehet a sógornődnek, ha okosabb mint az orvos. Honnan szedi az antibiotikumot?
Szerintem se vigyétek sehova a 6 hetes pici babát. Ha valaki látni akarja, akkor menjen el megnézni, feltéve ha egészséges. Bár az én babámnak is látogatók hoztak valami vírust, mert volt annyi eszük, hogy előtte bementek a kórházba meglátogatni valakit. Nagyon örültem én is...
Vegyél néhány szájkendőt, és használják anyósodék ha az unokáktól jönnek, mert simán átvihetik a fertőzést, még ha ők nem is betegek.
2013. máj. 3. 08:07
A 6 hetes baba immunrendszerének éppen elég azzal megbirkózni, amit a közeli, vele együtt élő családtagok hazavisznek. Lehet menni a többi családtagnak babanézőbe, egyszerre kevesen és egészségesen. Aki annyira meg akarta nézni, bemehetett volna a kórházba is. Lesz még elég idő anyóst látogatni. Nem vagy szemét, egyszerűen vigyázni kívánsz a lányod egészségére. Természetesen vidd el látogatóba, ha éppen nincs ott egy beteg unokatesó sem.
2013. máj. 3. 08:13
Teljesen megértelek. Pontosan ugyan ebben a cipőben járok. Igaz az én fiam másfél éves, de a sógornőm gyerekei egyfolytában göthösek. Karácsonykor idehozta őket full betegen. Olyan beteg lett utána a fiam, majdnem kórház lett a vége. 40 fokos láz, nem volt elég az antibiotikum, mert nem gyógyult teljesen a pociját teljesen kikezdte.. :-(((((( azóta nem érdekel nem járunk össze, és nem viszem a gyereket.... Az egyiknek fülgyulladása, a másiknak tüdőgyulladása volt... még prüszkölniük se kellett ahhoz, hogy folyjon az orruk.... nem hiszem, hogy nem látta.. én elhiszem, hogy ovi-bölcsibe nem lehet elkerülni, de azért ne legyen ez kötelező, hogy össze kell járni... 6 hetes babát semmikép ne vidd oda!
2013. máj. 3. 08:17
6 hetesen ugyan minek vinné bárhova?
Nagymama megy,megnézi,kész.
2013. máj. 3. 08:47
Kapcsolódó kérdések: