Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért visszarakom a ruháimat a szennyesbe?

Figyelt kérdés
Mostanában amikor anyukám kimossa a ruhákat, akkor napokig ottmaradnak kiszedve, gyűrötten, vizesen, mert elfelejt, vagy nincs kedve teregetni. Régen úgy mosott, hogy egy héten egyszer 5-6 adagot egymás után, és akkor egyből teregetett is. Mostanában egy héten 2-3 alkalommal mos, mindig cask 1-1 adagot, és ottmarad a mosott ruha, és olyan büdös lesz, hogy hányingerem van tőle, már ha csak a fürdőszobába bemegyek. Ilyenkor kiválogatom a saját ruháimat és egy az egyben visszateszem őket a szennyeskosárba. Vagy ha időben észreveszem, hogy van mosott ruha, akkor kiteregetek, de nem igazán szoktam hallani, ha mos, nagyon halk mosógépünk van a földszinten, én meg az emeleti szobámban csukott ajtónál vagyok általában, így esélytelen, hogy meghalljam a mosógépet. Abba a helyiségbe pedig ahol van egy héten egyszer megyek be kb. valamiért, nekem van saját fürdőszobám. Soha nem kértek még meg, hogy teregessek ki amúgy, szóval mikor megcsinálom, akkor magamtól teszem. Bár nem is bánom, mert nagyon utálok teregetni, és nem is szokott tetszeni senkinek, mert inkább csak felhajigálok mindent a szárítóra. Utána az a probléma, hogy vasalni kell (de amúgy is kivasal anyum mindent, még azt is, aminek olyan az anyaga, hogy nem gyűrődik, de még az ágyneműt és a törölközőt is...). Valamelyiknap amikor meglátta, hogy mindent visszaraktam újra a szennyesbe, lehordott, hogy milyen szemét vagyok, amiért csinálom neki a munkát. Szerintem nincs igaza. Nem hiszem, hogy baj lenne, amiért nem szívesen járok hányinger büdös ruhában. Amúgy tudom kezelni a mosógépet, de sose kért még meg, hogy mossak ki. Ha megkérne, megtenném. Magamtól nem kezdek neki, mert nem tudom, hogy mikor mit szeretne kimosni, stb. Ha mondaná, hogy ma mosd ki a feketét, holnap a fehéret, megtenném, de így nem állok neki, mert lusta is vagyok, nem is szeretem, meg nem akarom, hogy abból is csak a baj legyen.
2013. júl. 16. 14:29
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem annak a tininek, akinek igényei vannak, mosson, teregessen és vasaljon magára, és akkor nincs belőle vita. Nem hiszem, hogy anyukád nemet mondana, ha felajánlanád, hogy mostantól TE csinálod. Neked tiszta, neki kevesebb munka. Megoldás mindkettőknek.
2013. júl. 16. 14:32
 2/35 anonim ***** válasza:
97%
És most mit szeretne? Anyukád elé állni, hogy vagy kimos rendesen vagy mehet amerre lát? Moss magadra, én is magamra mosok, megelőzve minden konfliktust, annyit meg igazán megtehetsz hogy egy héten egyszer kimoss magadra, bármennyire is királylány vagy.
2013. júl. 16. 14:33
 3/35 anonim ***** válasza:
97%

Fú, de életképtelen vagy.

Odaállsz elé, és azt mondod: anya, összegyűlt nagyon a színes/fehér, berakok egy mosást, van valamid, amit betegyek vele?

Ha meg lusta disznó vagy, akkor így jártál. Senki sem szereti a házimunkát, meg kell csinálni.

2013. júl. 16. 14:33
 4/35 anonim ***** válasza:
85%

Nem szemét vagy, hanem elkényeztetett. Ezen pedig nem segít, ha néha leszid anyukád. Akár még meg is lehetne beszélni, miben segíts.

A mosógép elindítása 5 perc, a teregetés pedig 10.

Van órád, így látod, mikor jár le a halk mosógépetek.

2013. júl. 16. 14:35
 5/35 anonim ***** válasza:
100%
Igen, te vagy a szemét, de nem értem ennek a kérdésnek az értelmét. Te is leírod, hogy lusta vagy, meg megtudnád csinálni, ha akarnád, akkor miért nem akarod? Miért kellene megkérni? A te ruháid is köztük vannak, akkor magadtól miért nem csinálod?
2013. júl. 16. 14:35
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

1. összeszeded a göncöket és berakod a mosógépbe, kimosod.

2. amíg mos a gép addig tudsz olvasgatni stb.

3. kiteregetsz rendesen, nem csak úgy dobálod a cuccokat, hanem normálisan hogy ne kelljen sokat vasalni

Ebbe nem igazán lehet belehalni. Ne legyél lusta.

2013. júl. 16. 14:40
 7/35 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom hány éves vagy, de szerintem már abban a korban vagy, amikor el tudsz indítani egy mosást(nem egy megerőltető feladat), a teregetést pedig meg tudod tanulni, mert előbb utóbb majd úgyis neked kell csinálnod. Azt írod napokig ott vannak kiszedve a ruhák, és a családból senkinek sem jut eszébe kiteríteni? Na ne már!

Arról nem is beszélve, hogy ha valaki szépen tereget, akkor meg lehet spórolni a vasalást, legalábbis a legtöbb ruhán. Én például úgy csinálom, hogy kiszedem a ruhát, megrázom 2-3szor, majd fektetve egymásra pakolom, és így hagyom negyed órára, gyakorlatilag "kivasalják" egymást, ezután már csak ki kell teregetni, és nem lesz gyűrött (kivéve persze az extra gyűrődős darabok, azokat muszáj vasalni).

2013. júl. 16. 14:41
 8/35 anonim ***** válasza:
80%
Aham... tehát nem mosol, mert még nem kértek meg rá, nemigen teregetsz, mert nem szereted csinálni, feltételezem a porszívót, felmosónyelet, mosogatógép inditógombját se nagyon ismered, de számodra nem egyértelmű, hogy ki a ludas ebben a történetben? Hát, ahogy a nagy költőnk mondaná "bezzeg, ha egy jó nagy f*** lenne a mosógépben, rögtön lelkesen pakolnád ki belőle a ruhát..! xd
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
És miért nem tudod a saját ruhádat kimosni magadnak ?
 10/35 anonim ***** válasza:
78%
Elég lenne csak öblítőszerrel átöblítened a mosdóban a a ruháidat, ha büdösnek érzed őket és akkor egyből ki is teregetheted, így még vita sem lenne.
2013. júl. 16. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!