Tényleg én vagyok a szemét, amiért visszarakom a ruháimat a szennyesbe?
18 éves vagy? Azt hittem, 10-12 éves a kérdező:)
Anyukád egy csődtömeg, gyereket nevelni (SEM) tud.
1. Gyűjtsd külön a saját ruháid, minden mehet egybe, csak a fehéret hagyd ki. Így már csak összegyűlik egy hét alatt. A fehéret meg majd mossa ő.
2. VAGY, és most nagyon figyelj: Odaállsz anyukád elé és azt mondod: "Anya, annyira köszönöm hogy állandóan mosol, had könnyítsem meg a dolgod azzal, hogy kiteregetek. Szólnál mindig miután mostál?"
Engedd meg, hogy idézzelek.
"A kérdésem pedig nem arra irányult, hogy mossak-e, vagy vasaljak, vagy esetleg ellássak-e egy egész háztartást és elvégezzem az összes házimunkát 18 évesen. Bár ezt is megválaszoltáltok, ezek szerint máshol az a normális, hogy a gyerek mindent megcsinál, anyuka meg nézi. Mert itt említettétek a mosást, mosogatást, takarítást, teregetést. Ez nagyjából lefed mindent. Gondolom jönnek majd még válaszok a főzésről, fűnyírásról, de akár még barkácsolhatnék is. :D"
Hát ne is haragudj, de Te 18 évesen abszurdnak tartod, hogy segíts a házimunkában? Döbbenet, hogy milyen életképtelen vagy.... Szégyellheted magad!
Tudod én kb. 12 éves koromtól segítettem az anyukámnak, és nem azért, mert ő lusta volt, hanem mert nem akartam, hogy miután délután hazaér a munkából még egyedül csináljon meg mindent, este pedig hullaként zuhanjon az ágyba. Talán nem nagy dolgokat csináltam, de például a minden napos porszívózást, és felmosást elvállaltam, ha láttam, hogy kimosott, akkor igen is kiteregettem. Olyan nincs, hogy Te nem tudsz teregetni sem, ez csak ócska kifogás, hogy ne kelljen semmit csinálnod.
Egy elkényeztetett,önző, lusta kis p.csa lehetsz, aki (gondolom) mást sem csinál mint a körmét lakkozgatja.
És hogy az első kérdésedre is válaszoljak, igen "szemét" vagy amiért visszateszed a szennyesbe, mert ennyi erővel visszatehetnéd a gépbe is, vagy ami még jobb lenne, nem kéne 3 napig ott nézned a fürdőben a ruhákat, miközben a tükörben fotózod magadat facebookra, hanem mondjuk hasznosíthatnád magadat.
"de gondolom akkor nem vagy felháborodva amikor anyukád/apukád pénzéből elmész ruhákat vásárolgatni"
Nem, mert kb. 4 éve vettek nekem ruhát utoljára, azóta zsebpénzből és nyári és alkalmi munkán összeszedett fizetésből finanszírozom a ruházkodást.
"Olyan nincs, hogy Te nem tudsz teregetni sem, ez csak ócska kifogás"
Nem is írtam, hogy nem tudok, csak azt, hogy nem szeretek, és csúnyán csinálom.
"Egy elkényeztetett,önző, lusta kis p.csa lehetsz, aki (gondolom) mást sem csinál mint a körmét lakkozgatja. "
Elkényeztetett - stimm, önző - kevésbé, lusta - stimm, de csak ami a házimunkát illeti. Körömlakkozás stimm, a sminket, szolit, fodrászt kihagytad. Ezen kívül dolgozok és főiskolára járok. Ezek is kimaradtak valahogy a felsorolásból... :)
"Hajaj.... Remélem elég pénzes a pasid, hogy takarítónőt is fizessen a te eltartásod mellett."
Elég pénzes, bár nem lesz rá szükség. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki csak azután végez majd házimunkát, miután elköltözik otthonról. A férfiak se sok mindent csinálnak amíg otthon laknak, amint albérletbe mennek mégis rá vannak kényszerülve. Őket mégse szólja meg senki, csak a lányok akasztani való lusta semmirekellők. Példa erre a bátyám, aki 2 éve költözött el. A szobája olyan rumlis volt mindig, hogy ösvényeken járt benne. Mióta albérlete van, egy porszem nincs a lakásában. Takarítónője, barátnője nincs, aki megcsinálná helyette.
Ja de ha te otthon NEM VAGY KÉPES RÁ, szóval inkább hagyod,hogy 3 napig poshadjon a vizesruha a lavorban mint,hogy kiteregetnél, akkor szerinted ha elköltözöl miért csinálnád meg? Most is ugyanúgy a te ruháid és gyakorlatilag nincs ki megcsinálja,szóval ott se fogod.
És tudod a háztartás vezetés nemcsak a teregetés és a vasalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!