Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért visszarakom a ruháimat a szennyesbe?

Figyelt kérdés
Mostanában amikor anyukám kimossa a ruhákat, akkor napokig ottmaradnak kiszedve, gyűrötten, vizesen, mert elfelejt, vagy nincs kedve teregetni. Régen úgy mosott, hogy egy héten egyszer 5-6 adagot egymás után, és akkor egyből teregetett is. Mostanában egy héten 2-3 alkalommal mos, mindig cask 1-1 adagot, és ottmarad a mosott ruha, és olyan büdös lesz, hogy hányingerem van tőle, már ha csak a fürdőszobába bemegyek. Ilyenkor kiválogatom a saját ruháimat és egy az egyben visszateszem őket a szennyeskosárba. Vagy ha időben észreveszem, hogy van mosott ruha, akkor kiteregetek, de nem igazán szoktam hallani, ha mos, nagyon halk mosógépünk van a földszinten, én meg az emeleti szobámban csukott ajtónál vagyok általában, így esélytelen, hogy meghalljam a mosógépet. Abba a helyiségbe pedig ahol van egy héten egyszer megyek be kb. valamiért, nekem van saját fürdőszobám. Soha nem kértek még meg, hogy teregessek ki amúgy, szóval mikor megcsinálom, akkor magamtól teszem. Bár nem is bánom, mert nagyon utálok teregetni, és nem is szokott tetszeni senkinek, mert inkább csak felhajigálok mindent a szárítóra. Utána az a probléma, hogy vasalni kell (de amúgy is kivasal anyum mindent, még azt is, aminek olyan az anyaga, hogy nem gyűrődik, de még az ágyneműt és a törölközőt is...). Valamelyiknap amikor meglátta, hogy mindent visszaraktam újra a szennyesbe, lehordott, hogy milyen szemét vagyok, amiért csinálom neki a munkát. Szerintem nincs igaza. Nem hiszem, hogy baj lenne, amiért nem szívesen járok hányinger büdös ruhában. Amúgy tudom kezelni a mosógépet, de sose kért még meg, hogy mossak ki. Ha megkérne, megtenném. Magamtól nem kezdek neki, mert nem tudom, hogy mikor mit szeretne kimosni, stb. Ha mondaná, hogy ma mosd ki a feketét, holnap a fehéret, megtenném, de így nem állok neki, mert lusta is vagyok, nem is szeretem, meg nem akarom, hogy abból is csak a baj legyen.
2013. júl. 16. 14:29
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
23%

Annyira hülye itt mindenki. A gyereknek nem az a dolga, hogy kimosson, mivel meg se szokták rá kérni. A saját anyja nem ezt gondolja, mivel ha így gondolná, mondaná neki, hogy mosson ki. Innentől ne pofázzatok bele.

Amit az anya művel, az a nem normális. Ott büdösödnek be a ruhák? Ez nektek normális, vagy mi? Ha valaki kiszedi a gépből, mégis mi a fenének teszi félre rendszeresen, teregesse ki rögtön utána...De ott hagyni órákig, napokig, ez beteges. Bár nem csodálom, hogy így gondolkodtok, ebben az országban sok a büdös, igénytelen ember, elég csak felszállni a 7-es buszra...

2013. júl. 16. 14:49
 12/35 anonim ***** válasza:
78%

11-es, épp azt mondjuk, hogy mosson magára, akkor tudja, mikor végez a mosógép, és ki tud teregetni. Nem normális, amit az anyukája csinál, de választhat, hogy megy a 7-es buszra, vagy mos magára.

És "belepofázunk", mert a kérdező feltette a kérdést.

2013. júl. 16. 15:01
 13/35 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A leghasznosabb az volt, hogy öblítsem át a sajátjaimat. Mostantól ezt fogom tenni, így nem kell anyukámnak újra mosni egyből őket - amiket amúgy sem tesz meg, mert félig sincs úgy a mosógép, ha cask 3 fekete trikómat, vagy egy piros kis ruhámat kéne újra mosni pl. Vártam egyébként ezt a lehordást. Én tudom jól, hogy eléknyeztetett vagyok és a szüleim is tudják. De mostmár úgy vannak vele, hogy ráérek akkor ezeket megtanulni, ha elköltözök, ami már nem olyan soká be fog következni. A barátom nemrég vett egy lakást, most folynak a felújítások, utána költözünk össze. Nem lesz gondom a házimunkával, pedig itthon soha nem csináltam. Jól gondolja az egyik válaszoló, a porszívót azt sem tudom, hol tároljuk, a felmosóvödörrel pedig még életem során nem találkoztam szembe. A mosógépet tudom kezelni, ezt fent is említettem. A mosogatógépet szintén, de csak akkor kapcsolom be, ha épp nálam telik meg. Nem ülök ott tűkön, hogy mikor pakolják már tele, hogy végre beindíthassam... Most épp megmentettem egy adag ruhámat, mert észre vettem, hogy ki vannak szedve, de még nem voltak büdösek szerencsére, így kitettem őket a napra. Amúgy a mosógépünk mosó-szárító egyben, mondtam már a szüleimnek, hogy egyszerűbb lenne mindent bennehagyni és szárítani, de úgy már 4-5 óra egy program, és azt soknak tartják. Azt nem, hogy 72 óráig állnak a ruhák vizesen egymáson... Erre már nem volt érvem, inkább rájuk hagytam. Na meg félnek, hogy összemennek a ruhák. Szóval mióta megvettük (tavaly nyáron) csak kb. 2-3 alkalommal volt használva a szárítás, ebből kétszer én indítottam be, amikor én is mostam, mert bekakilt a kiscicám az ágyamba, így az egész ágyneműt ki kellett mosni.
2013. júl. 16. 15:02
 14/35 anonim ***** válasza:
12%

Csakhogy ti abba pofáztok bele, hogy ő mosson. Ezt majd az anyja mondhatja neki, de ő ezek szerint nem mondja, akkor innentől ne ti mondjátok, nem a ti dolgotok.

A kérdező meg nem erre vonatkozva tette fel a kérdést.

A kérdésre a válasz az, hogy nem szemét a kérdező. Az anyja sajnos igénytelen.

2013. júl. 16. 15:08
 15/35 anonim ***** válasza:
58%
Szorít a gyémántcipő, királylány...
2013. júl. 16. 15:12
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Hát vagy berakod a mosógépbe,vagy kiterigetsz. Nem fog leesni a gyűrű az ujjadról,ha kiterigetsz.
2013. júl. 16. 15:17
 17/35 A kérdező kommentje:
Nem ismerem azt a szót, hogy terigetés. Teregetést már igen. Írtam, meg is szoktam tenni. Ma is megtettem. A kérdésem pedig nem arra irányult, hogy mossak-e, vagy vasaljak, vagy esetleg ellássak-e egy egész háztartást és elvégezzem az összes házimunkát 18 évesen. Bár ezt is megválaszoltáltok, ezek szerint máshol az a normális, hogy a gyerek mindent megcsinál, anyuka meg nézi. Mert itt említettétek a mosást, mosogatást, takarítást, teregetést. Ez nagyjából lefed mindent. Gondolom jönnek majd még válaszok a főzésről, fűnyírásról, de akár még barkácsolhatnék is. :D
2013. júl. 16. 15:41
 18/35 anonim ***** válasza:
40%
Az egy dolog, hogy o is meg tudja csinálni, de nem akarja. De nem normális, hogy kimos az anyja és 2-3 napot budosodik a ruha. Utána azt hogyan lehet hordani?
2013. júl. 16. 15:46
 19/35 anonim ***** válasza:
Nálunk az volt a probléma, hogy a ruháim összekeveredtek a testvéreméivel és sok göncöm eltűnt, mert nem az én szekrényembe került. Úgyhogy rászoktam arra, hogy időnként fogom és kimosom magamnak a ruháimat, egyáltalán nem egy nagy dolog. Az könnyít rajta, hogy szinte csak feketét hordok, és szinte minden cuccom együtt egy adagnyi mosás. Lemész, bepakolod, bekapcsolod a gépet, ez 2 perc. Néhány órával később megint lemész, kipakolod, kiteregetsz, ez 7-8 perc. Tegyük fel, hetente egyszer meg kell csinálni. Ne legyél ennyire lusta, vagy ha lusta vagy, akkor járj büdös ruhában. Bánom is én.
2013. júl. 16. 16:12
 20/35 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogyha a saját ruháimnál megvárnám, míg összegyűlik egy-egy adag, ami a mosógépet legalább félig tölti, hogy ne írjon hibakódot az egyenlőtlen töltet miatt, az 2-3 hét. Rengeteg ruhám van, azzal nincs baj, hogy nem tudok mit felvenni akár egy hónapig is, de színesek. Vannak fehérek, feketék, pirosak, kékesek, zöldesek, sötét natúr színűek, világos natúr színűek, sárgák. Ezeket mindet külön adagban szoktuk mosni, hogy ne fogják egymást. Na most mire nekem összegyűlik mondjuk egy adag sárga ruhám, az egy hónap. Plusz költséghatékonynak se mondanám, ha folyton magamra mosok külön fél-fél adagokat, mert attól még ugyanannyi vizet és áramot fogyaszt a gép. Egybe meg nem fogom behajigálni az összes ruhámat, hogy aztán mindet dobhassam a kukába, mert a fehérből libafos színű lesz. A színfogókat próbáltuk már, egy forintot sem érnek.
2013. júl. 16. 16:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!