Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért visszarakom a ruháimat a szennyesbe?

Figyelt kérdés
Mostanában amikor anyukám kimossa a ruhákat, akkor napokig ottmaradnak kiszedve, gyűrötten, vizesen, mert elfelejt, vagy nincs kedve teregetni. Régen úgy mosott, hogy egy héten egyszer 5-6 adagot egymás után, és akkor egyből teregetett is. Mostanában egy héten 2-3 alkalommal mos, mindig cask 1-1 adagot, és ottmarad a mosott ruha, és olyan büdös lesz, hogy hányingerem van tőle, már ha csak a fürdőszobába bemegyek. Ilyenkor kiválogatom a saját ruháimat és egy az egyben visszateszem őket a szennyeskosárba. Vagy ha időben észreveszem, hogy van mosott ruha, akkor kiteregetek, de nem igazán szoktam hallani, ha mos, nagyon halk mosógépünk van a földszinten, én meg az emeleti szobámban csukott ajtónál vagyok általában, így esélytelen, hogy meghalljam a mosógépet. Abba a helyiségbe pedig ahol van egy héten egyszer megyek be kb. valamiért, nekem van saját fürdőszobám. Soha nem kértek még meg, hogy teregessek ki amúgy, szóval mikor megcsinálom, akkor magamtól teszem. Bár nem is bánom, mert nagyon utálok teregetni, és nem is szokott tetszeni senkinek, mert inkább csak felhajigálok mindent a szárítóra. Utána az a probléma, hogy vasalni kell (de amúgy is kivasal anyum mindent, még azt is, aminek olyan az anyaga, hogy nem gyűrődik, de még az ágyneműt és a törölközőt is...). Valamelyiknap amikor meglátta, hogy mindent visszaraktam újra a szennyesbe, lehordott, hogy milyen szemét vagyok, amiért csinálom neki a munkát. Szerintem nincs igaza. Nem hiszem, hogy baj lenne, amiért nem szívesen járok hányinger büdös ruhában. Amúgy tudom kezelni a mosógépet, de sose kért még meg, hogy mossak ki. Ha megkérne, megtenném. Magamtól nem kezdek neki, mert nem tudom, hogy mikor mit szeretne kimosni, stb. Ha mondaná, hogy ma mosd ki a feketét, holnap a fehéret, megtenném, de így nem állok neki, mert lusta is vagyok, nem is szeretem, meg nem akarom, hogy abból is csak a baj legyen.
2013. júl. 16. 14:29
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
A napi szenyedet nem viszed le a szenyes tartóba 1 hétig ott büzlik nálad?
2013. júl. 16. 21:45
 32/35 A kérdező kommentje:
19 vagyok, elírtam, aztán fel sem tűnt, hogy ti is ezt írkáljátok. Májusban töltöttem. Ha kérdezik a koromat amúgy is hajlamos vagyok rávágni, hogy 18, mert az a kor emlékezetes volt, a 19 meg olyan semmilyen, jelentéktelen számomra. Legközelebb a 20-at fogom így megjegyezni. Bocsi az elírásért. Amúgy miért ne vinném ki a szennyest? Minden este berakom a szennyeskosárba az aznapi ruháimat.
2013. júl. 17. 01:12
 33/35 anonim ***** válasza:
75%

Konkrétan a kérdésre válaszolva, igen, tényleg te vagy a szemét. Ahelyett, hogy akkor egy öblítő programon újramosnád (ez nem teljes mosás, csak öblítés, elűzi a szagot) inkább megvárod, amíg édesanyád újra kimossa.

Illetve nem értek egyet az eddigi hozzászólókkal, hogy az édesanya a bűnös (max a nevelésben, azt nagyon elbaltázta ha ilyen lánya lett). Nálunk is rendszeres volt, amíg két szintes házban laktunk, hogy édesanyám kimosott, kiszedte aztán valamiért el kellett szaladnia (kifut a leves, sikít a gyerek, csörög a telefon, stb) és elfelejtette kiteregetni és mivel nem használtuk azt a helységet ahol a mosógép volt így ott maradt a ruha vizesen a kosárban.

Viszont én pl 16 éves korom óta magamra mosok, leginkább azért, mert meguntuk anyuval a harcot, hogy én nyaggatom amiért nem moss egy aktuális színt (pedig én azt a felsőm akartam a héten felvenni a suliba), ő meg kiakad rám, hogy nyaggatom ezért. Így azóta én mosom a saját ruháim, így össze sem keveredik a család többi tagjáéval, mert amint megszárad leszedem és megy a szekrényembe ha nem kell vasalni, ha kell, akkor kivasalom mielőtt elrakom. És igen, mi is színek szerint mosunk, de a saját ruháim csak 4 kategória szerint szoktam. Fehér, sötét, színes, neon (piros, nagyon élénk, ereszti a színét). Eddig teljesen bevált ez a módszer. Tele lesz a mosógép (vagy ha nem létezik rajta egy gomb, hogy féladagos mosás, fele annyi vizet használ, minden energiatakarékos mosógépen rajta van, vagy magától tudja súly alapján) és jéé tiszták lesznek a ruháim, tudom mikor jár le és ki is tudom teregetni.

Csúnyán teregetni és ez ellen semmit se tenni pedig az igénytelenség netovábbja. Ha most nem akarod szebben csinálni ha elköltözöl se fogod jól csinálni.

Bevallom őszintén itthon én se takarítok sokat csak alapdolgokat. Felmosás, porszívó, mosogatás, pár havonta portörlés szóval azért vannak helyek amiktől egy tisztaságmániás frászt kapna. Leginkább azért, mert úgy vagyok vele nem az én háztartásom, ne én vezessem, én csak besegítek. Majd a sajátomban bármelyik sarokból lehet majd enni, viszont akkoris besegítek és amit megcsinálok azt rendesen és nem édesanyámra akadok ki, hogy nem csinálja és én is rohadt lusta vagyok de égne a bőr a képemről ha 14 fölött lányként arra vártam volna, hogy mindent anyukám csináljon meg én meg ültem volna a seggemen, mint aki jól végezte dolgát, hisz nem kért tőlem segítséget. Jobb esetben ezt nem kérni kell, hanem te segítesz.

Bár belegondolva én csesztem el a dolgot, hogy rossz helyre születtem. Dejó is lenne ha a seggem alá tolnának mindent és ezért semmit se kellene tennem.

Ui.: A zsebpénz is a szüleidtől van, nem saját kereset.

23N

2013. júl. 17. 01:40
 34/35 wiWell ***** válasza:
80%
Az én anyukán nem szeret teregetni, ezért úgy csináljuk, hogy o kimos és kiteszi lavórban a ruhát a nappaliba, hogy amikor hazaérek rogton észrevegyem én vagy a húgom és valaki kiteregeti. Ez is egy lehetoség.
2013. júl. 17. 07:36
 35/35 A kérdező kommentje:
Valóban úgy érzem, jó helyre születtem. Van, aki pici korától arra neveli a gyereket, hogy segítsen. Ez is jó dolog, én nem állítom, hogy nem, talán még én is így fogom. De minket nem így neveltek. Elcseszték-e, vagy sem, nem tudom. Nagyon jó kapcsolatom van a szüleimmel annak ellenére, hogy előfordulnak nézeteltérések. De ilyenből, hogy miért nem porszívózok fel, miért nem törlök port, stb. soha nincs vitánk, mert soha nem csináltatták meg, igazából szerintem eszükbe sem jut, hogy ezt nekem/nekünk kéne csinálni. Tény, hogy édesanyámnak is volt egy időben segítsége, amikor sok munkája volt. Járt hozzánk takarítónő hetente egyszer. Mert azt azért túlzásnak tartom, hogy minden nap ki kéne takarítani az egész házat, vagy felmosni, felporszívózni. Pláne egy 300 négyzetméterest. Van olyan része, ahova be se tesszük a lábunkat egy hétig, miért kéne ott is minden nap porszívózni? Na mindegy. Köszönöm a válaszokat. Kíváncsi voltam, ki mit gondol, hogyan mennek ezek a dolgok más családokban. Ezek után méginkább örülök, hogy egy ilyen helyre születtem.
2013. júl. 17. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!