Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te hogyan reagálnál, ha azt...

Te hogyan reagálnál, ha azt mondaná a férjed, hogy téged jobban szeret, mint a gyermeke (i) teket?

Figyelt kérdés
2013. aug. 17. 00:50
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
34%
Azt gondolnám, nem mérlegelt, mielőtt válaszolt.
2013. aug. 17. 00:54
 2/24 anonim ***** válasza:
86%
Pff...ez hülyeség! Az ember alapból másképp szereti a párját, szüleit, gyerekeit...vagy ti 10-es skálán pontozzátok?
2013. aug. 17. 00:57
 3/24 A kérdező kommentje:

Közben találtam egy ilyen kérdést: [link]

Hát, nem túl nagy az aránya a felsőnek.

2013. aug. 17. 00:57
 4/24 anonim ***** válasza:
64%

Ismerek ilyen férfiakat, akik nekem kívülállóként ilyennek tűnnek.

Női aggyal ezt baromi nehéz megérteni (mondom ezt én, aki sosem akar gyereket), de hallottam már ilyet többször is.

Nem tudom mitől lehet.

Talán csak bután fogalmaznak, és nem tudják szavakba önteni, hogy másképp szeretik a párjukat, mint a gyereküket? Mert lehet ezzel csupán ennyit akarnak mondani, érzi a lobogó, lángoló szerelmet még, és annyira intenzív ez az érzés, hogy a gyermeke felé érzett szeretetet (ami egyébként ugyanolyan erős lehet, akár meg is halna a gyerekéért) nem éli meg ennyire, amíg baj nincs, vagy meg nem ijed, hogy elvesztheti a gyermekét.

De csak találgatok. Nem biztos, hogy ettől még rossz ember, és ne szeretné szívből a gyerkőcöket. Remélem :)

2013. aug. 17. 00:59
 5/24 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is ez a helyzet inkább. Két különböző szeretet.
2013. aug. 17. 01:02
 6/24 anonim ***** válasza:
87%
Ez filmekből hozott példa, de ott is mindig az van, hogy ha komplikációk vannak a terhességgel, és tolják a nőt a műtőbe, a nő mindig azt kiabálja, hogy "csak a babámat mentsék meg!", ha meg eszméletlen, és a férfit kérdezik, akkor a nőt választja a gyerek helyett.
2013. aug. 17. 01:24
 7/24 anonim ***** válasza:
61%

Valami ingerszegény környezetben élő megint arra élvezkedik, hogy lefele pontoz.

Ha tudná, h ez engem csak felspanol, hogy mindig provokatív válaszokat adjak, biztos lelombozódna :D

2013. aug. 17. 01:40
 8/24 anonim ***** válasza:
89%
Nekem nincs gyerekem, de teljesen természetesnek tartanám, s fordítva is. Teljesen más a kétféle kapcsolat s sokszor a gyerek-szülő az erősebb, de nagyon jó párkapcsolatban a fordítottja is érthető. Attól még szerethetik nagyon a gyermekeiket is, csak éppen egymást jobban.
2013. aug. 17. 01:41
 9/24 Salx Narval ***** válasza:
53%
Számomra az a normális szülői érzés, ha a gyermekünket mindenkinél jobban szeretjük, ehhez nálam kétség sem férhet, ő az első. A feleségünkbe szerelmesek vagyunk, azt hiszem ez is hasonló érzés, de mégis más. A szüleink iránt gyermeki szeretett, tiszteletet érzünk, én nem hiszem, hogy ez a három érzés, ugyanazt az érzelmet takarja, bár mindegyiket szeretetnek hívjuk. Hála Istennek nem kell rangsort állítanom és választanom sem közülük.
2013. aug. 17. 05:29
 10/24 anonim ***** válasza:
83%
Azzal szereti igazán a gyermekét az ember ha a párját szereti jobban, másképp, mert a harmónikus, kiegyensúlyozott kapcsolat biztosítja legjobban a gyermek tökéletes fejlődését. Ez ad érzelmi biztonságot neki, és a későbbiekben ez segít neki minden helyzetben. Én ezt valamikor úgy fogalmaztam meg, hogy a páromat jobban szeretem a gyermekemnél, de bármikor akár meg is tudnám ölni a páromat a gyerekemért. én úgy gondolom nincs semmi probléma a férjed kijelentésével. Ez nem azt jelenti, hogy nem szereti a gyerekeit.
2013. aug. 17. 05:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!