Elvárható egy anyától, hogy a gyermeke támogassa anyagilag, mikor annak is már családja van és nehezen él meg?
180kmre élek anyámtól,aki a nagyszülők kihalása után egyedül maradt,már nyugdíjas. Én gyermekeimmel gyesen vagyok,ebből élünk,amit a párom kap viszi a rezsi+lakáshitel.
Anyám 1 hétig él meg a nyugdíjból,mert több hitele van és rezsi is ott,és így se tudja fizetni őket. Ez után engem hívogat küldje ennyit meg ennyit,ne legyek szivtelen,ő éhezek,nekem könnyű,nincs ilyen gondom..stb Szerintem meg a párom nem azért dolgozik,hogy őt is eltartsuk,ha mi is éppen megélünk. Megmondtam neki vállalkon vmi munkát,de hallani se akar róla.
Pedig, ha egészségi állapota engedi, akkor igenis muszáj lenne valami kis kiegészítést keresnie. No persze segítsen a gyerek az anyjának, de ha a gyerek is épphogy megél, akkor nem szép dolog elvárni. Vannak nagyon önző szülők, nem csak anyagi téren vannak sok esetben elvárások.
Valahogy meg kell vele értetned, hogy a pénz nektek sem fán terem és persze segítesz valamicskével, ha tudsz, de elsősorban magán kell segítenie!
Hát nagyon sokszor kért míg 1 gyerek volt csak,adtunk,mert tudtunk,nem kértük vissza,most nem tudok. Most sincs 10.000em fizuig.
ASzerinte az én dolgom rajta segíteni,nem is érdekli,hogy a nagyobbik unokájának a betegsége miatt a fél évi költsége 40.000,és ez támogatott ár. Ő magán nem tud segíteni,arra vár vki segítsen.
A kérdezőt nem vették fel szerintem! Kicsit jobban értelmezd a szöveget, ne kötekedj!
Egyébként anyu ugyanilyen én támogatom sutyiban, mert sosincs pénze, hamar elcseszi a nyugdíjat hülyeségekre...:(
Olyan kár, hogy nem egy felelősségteljes gondolkodású...
Nagyon hasonló szituációban voltam pár évvel ezelőtt.
Lejárt a gyed-em, mentem vissza dolgozni, de csak olyan időintervallumban foglalkoztattak, ami nem fért össze a bölcsi nyitva tartásával. Egészen addig támogattam anyut. Ekkor kértem, hogy jöjjön segítsen, menjen a gyerekért a bölcsibe és legyen vele, amíg én dolgozom, illetve egy-egy szombaton vigyázzon rá.
De mindig volt kifogás, hogy miért nem tud menni. Így kénytelen voltam bébiszitterre költeni a fizetésem felét.
Azóta lelkiismeret furdalás nélkül utasítom vissza a kéregetéseit. Ő sem segített, én sem fogok.
...ja és szereztem neki munkát már nem is egyet (persze kevés fizetés és gyári munka illetve takarítás, varrás), amiket el is vállalt először, majd egy-két hónap után otthagyott...
Az anyát meg azért nem veszik fel, mert már idős.
Alaptörvény szerint a gyerek kötelessége a szülők támogatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!