Nem lathatom a gyerekem, de anyagilag gondoskodnom kell rola?
Lezajlott a valas. A felesegemnel helyeztek el a par eves gyermekunket. Szerettem volna, hogy ne igy legyen, de a sunyi, szamito dog ellen mast nem tudok felhozni a szobeli jelzokon kivul. Igy persze, tokeletes anya es nem veszik el tole a gyereket.
A lathatas hetente 2* tortenik, igy allapodtunk meg.
Minden masodik heten en hozom el ovibol a gyereket, nalam alszik es masnap en viszem be..
Ezt is nagy nehezen sikerult elerni a volt felesegemnel, hogy igy legyen.
O kezdetben havi 1 alkalmat akart, 2-3 oraba, felugyelettel. Ezt egy dada felugyelte volna, nem o, mivel allitasa szerint ugy oldotta volna meg, hogy o epp ultrahangon lett volna.
Ugyanis kiderult, hogy terhes a szeretojetol, aki most mar az elettarsa.
Tobbszor elofordult mar, hogy a lathatasi napokon elutaztak videkre. Valamint elment hamarabb az oviba a gyerekert es nem engedte, hogy tole elvigyem a gyereket. Utobbit rendori intezkedes kiserelt, mivel kihivtam oket.
O kotelez a gyerektartas fizetesere es meg plusz penzt is koetel a gyerek fejlesztese miatt.
En mindig pontosan fizetek, de ezek utan mar nem vagyok hajlando ra. Sajnalom, hogy a gyermekem szivja meg, nem vele akarok kicses*ni, de szerintem ez nem fer.
Az ugyvedem szabin van, nem tudom elerni. Aki haso.lo helyzetben volz, az mit tett?
Qz meg hab a tortan, hogy azt akarja az ex, hogy az elettarsa vezetekneet viselje a gyerekunk, de ettol fuggetlenul is fizessem a gyereket mondvan, hogy megcsinaltam evekkel ezelott, tartsam is el!
az utolsó tudok annyit reagálni, hogy jogilag esélytelen, mivel ha a nevére veszi, akkor örökbe fogadja, és onnantól te mint apa, jogilag megszűnsz. szerencsére azért ehhez te is kellesz, szóval ne parázz.
ha akadályozza a láthatást, akkor jogos a rendőri beavatkozás, bár én javasolnék egy mediátort, mert a háborúskodás nem vezet célra, és ahogy mondod, a kicsi fogja meginni a levét.
kitartás!
Ha nem engedni látnia gyereket, akkor irány a gyámhatóság ott bejelented, hogy az apai jogaidat korlátozza, erről lesz feljegyzés. Utána pedig felbelezni az ítélet ellen.
Te beleegyezésed nélkül nem változtathatja meg a gyerek nevét. De ha beleegyeznél sem így van a férjének, mert élettárs nem lehet örökbe kellene fogadnia hozzá. Onnantól pedig neked semmi kötelezettséged nem lenne.
Ha nem fizetsz, ő is feljelethet, csak magaddal és a gyerekkel cseszel ki.
Minden alkalommal amikor akadályozza a láthatást, fel kell jelenteni. Meg fogják bűntetni, később egy esetleges gyerekelhelyezési perben hátrány lesz a számára. Pénzbüntetést is kaphat. Előbb-utóbb csak megunja.
Ha a mostani párja a "nevére veszi" a gyereket, az azt jelenti hogy te lemondasz róla (ebbe nyilván neked is bele kell egyezned), az új párja pedig örökbe fogadja. Ha ez megtörténik, neked megszűnnek az apa jogaid és kötelességeid - vagyis nem láthatod a gyereket, de fizetned sem kell.
Egyrészt ha a nevére venné, akkor az örökbefogadásnak minősül, ehhez persze a te hozzájárulásod is kéne és onnantól kezdve nem lennél köteles fizetni sem, hiszen lemondtál apai jogaidról.
Ugye ez a dolog több helyen is megbukik, minthogy te nyilván látni szeretnéd a gyereked, és az engedélyed is kell ehhez, tehát ha te nem akarod, akkor ne lesz a gyerek a szeretője nevén.
Sajnos mivel nem vagyok jártas ilyesmiben, ezért mindenképpen ügyvédet kell megkérdezni. Sokáig van szabin az ügyvéded? Más ismerősöd nincs esetleg akin keresztül egy ügyvédet megkérdezhetnél?
A gyerektartást mindenképpen fizesd!! Nem is azért, hogy a gyerek ne szívja meg, hanem mert ha későbbiekben esetleg intézkedni tudnál, hogy tényleg láthasd a gyerekedet, akkor nem tudnak ellened felhozni semmit. Még azt sem, hogy de hát a gyerektartást sem fizeted rendesen.
Tehát a magad érdekében egyelőre mindenképp fizesd, pontosan, legyen róla igazolásod(bár a bankon keresztül ugye tudsz szerezni) és egészen addig legyen is így, míg az ügyvédeddel dűlőre nem juttok a hogyan tovább kérdésben!
En szivesen fizetek, hoszen a gyermekem, aki a mindenem. Nagyon szeret o is. Az oviban tobbszor mondjak, hogy emleget ejjel-nappal. Nem szeret az anyjaval hazamenni. Igazabol ennek psziches okai lehetnek gondolom. A "neveloapjat" nem szereti.
A jogaimrol meg nem mondok le. Az en verem, nem mase!
A beleegyezésed nélkül soha, senki nem veheti a nevére a Te gyereked.
Jól tetted, hogy rendőri intézkedést kértél, tedd meg mindig, ahányszor csak akadályozza a láthatást és jelezd a gyámhatóságnak. Ha ez többször előfordul, megvonják tőle a gyerektartást, és még a gyermekelhelyezést is megváltoztatják, vagyis hozzád kerülhet. Tudniillik azzal, hogy akadályozza a gyereket az édesapjával való kapcsolattartásban, veszélyezteti a lelki fejlődését.
Ne hagyd, harcolj érte mert egy ilyen gátlástalan nő mellett csak sínylődni fog. Szüksége van Rád!
"..felbelezni az ítélet ellen"
Basszus, most takaríthatom a kávét a monitoromról...:DDD
A jogi reszehez annyit hogy ha nem fizeted a gyerektartast akkor tamadasi feluletet adsz. Kerj rendorsegi jegyzokonyvet az intezkedesrol es menj el a gyamhatosagra minden alkalommal.
Sajnalom a helyzeted, sok erot es turelmet kivanok!
Nem akarok offolni de csak megerősítésként: Amíg te nem mondasz le a gyerekedről addig nem veheti a nevére akkor sem ha fejre áll!!!! Neked is vannak apai jogaid.
Ahányszor kukacoskodik az ex irány a bíróság. Ha sokat szemétkedik egy idő után el lehet gondolkodni arról, hogy jó anya-e az, aki folyton keresztbe tesz a gyerekének azzal, hogy bojkottálja az apjával való egészséges kapcsolat kialakítását. Ha a gyerek nagyobb lesz akár el is perelheted tőle sőt azt hiszem tizenéves korában maga a gyerek is eldöntheti kinél akar élni.
De én inkább béke párti vagyok és inkább higgadtan leülnék azzal a "döggel" és elbeszélgetnék vele arról, hogy:
- lehet, hogy nekünk nem sikerült de ennek ne a gyerek igya meg a levét mert ha azt látja, hogy a szülei marják egymást és fúrják akkor az bizony a lelki világára fog menni.
- Ugyanúgy szüksége van apára is még akkor is ha neki új élettársa van. A gyereknek is vannak érzelmei és ragaszkodik. Nem tiporhat bele a lelkébe csak mert ő haragszik.
- Ha azt hiszi neki nincsenek kötelezettségei csak jogai akkor téved. Ha pénzt akar akkor neked jogod van látni. Még véletlenül se tedd meg, hogy nem fizetsz mert abba rögtön bele fog kapaszkodni. Te csak őrizd meg a feddhetetlenséged ő meg halmozza csak a hibáit. Minden ellenséges lépéssel maga alatt vágja a fát.
- Az a gyerek egyszer felnő és lesznek kínos kérdései bizonyos dolgokról.
Felesleges marakodni inkább higgadjon le és ne használja a gyereket fegyverként mert az mindig rosszul és visszafele sül el.
Ha nem megy a párbeszéd akkor irány a bíróság. Ha az asszony makacskodik el kell neki magyarázni, hogy ezzel a gyereknek ártó viselkedéssel bebizonyítja, mennyire rossz anya és pofára fog esni egy újabb elhelyezési peren pláne ha a gyerek lesz akkora, hogy a saját véleményét is el tudja mondani.
Te csak légy jó a gyerekeddel és mindig legyél vele őszinte. Az idő meghálálja majd a kitartásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!