Nem lathatom a gyerekem, de anyagilag gondoskodnom kell rola?
Lezajlott a valas. A felesegemnel helyeztek el a par eves gyermekunket. Szerettem volna, hogy ne igy legyen, de a sunyi, szamito dog ellen mast nem tudok felhozni a szobeli jelzokon kivul. Igy persze, tokeletes anya es nem veszik el tole a gyereket.
A lathatas hetente 2* tortenik, igy allapodtunk meg.
Minden masodik heten en hozom el ovibol a gyereket, nalam alszik es masnap en viszem be..
Ezt is nagy nehezen sikerult elerni a volt felesegemnel, hogy igy legyen.
O kezdetben havi 1 alkalmat akart, 2-3 oraba, felugyelettel. Ezt egy dada felugyelte volna, nem o, mivel allitasa szerint ugy oldotta volna meg, hogy o epp ultrahangon lett volna.
Ugyanis kiderult, hogy terhes a szeretojetol, aki most mar az elettarsa.
Tobbszor elofordult mar, hogy a lathatasi napokon elutaztak videkre. Valamint elment hamarabb az oviba a gyerekert es nem engedte, hogy tole elvigyem a gyereket. Utobbit rendori intezkedes kiserelt, mivel kihivtam oket.
O kotelez a gyerektartas fizetesere es meg plusz penzt is koetel a gyerek fejlesztese miatt.
En mindig pontosan fizetek, de ezek utan mar nem vagyok hajlando ra. Sajnalom, hogy a gyermekem szivja meg, nem vele akarok kicses*ni, de szerintem ez nem fer.
Az ugyvedem szabin van, nem tudom elerni. Aki haso.lo helyzetben volz, az mit tett?
Qz meg hab a tortan, hogy azt akarja az ex, hogy az elettarsa vezetekneet viselje a gyerekunk, de ettol fuggetlenul is fizessem a gyereket mondvan, hogy megcsinaltam evekkel ezelott, tartsam is el!
Bocsi, hogy nem a témához szólok... Egyszerűen borzalmas, hogy egy nő, aki annó szerettél (gondolom,mert elvetted) így viselkedik és hogy idáig tud fajulni egy házasság...
Egy tanácsot tudok csak mondani, hogy kitartás, és ne hagyd magad!!
1. A gyerektartást fizetni KÖTELESSÉGED, a láthatás JOGOD. Ebböl következöen ha ne fizetsz, megbüntetnek.
2. Az exfeleséged oldaláról a láthatás biztositása KÖTELESSÉGE, a gyerektartára meg JOGA van. Ha nem biztositja a láthatást, te minden alkalommal hivhatsz rendört, illetve tehetsz felejelentést.
3.A gyerektartás fizetése és a láthatás nincs ok-okozati kapcsolatban.
4. A gyerek nevét csak akkor lehet megváltoztatni, ha te belelegyezel.
Én gyerekként éltem át ezeket, és én örültem volna ha az apámmal soha nem találkozom, terrorizált lelkileg, bántalmazott fizikailag. Ezt csak amiatt írom, mert vannak olyan esetek, amikor teljesen érthető, ha elzárkóznak az egyik szülő elöl.
Nem azt mondom, hogy a tiéd ez az eset.
Sosem emeltem kezet se a feleségemre, se a gyermekemre.
Nem tudom, hogy ez hogyan jön ide a kérdésemhez?
Utolértem az ügyvédemet tegnap este. Két nap múlva hazajön külföldről és leülünk megbeszélni, hogy mi legyen.
Rendőrségi feljelenté pedig nem az első volt, hanem már a 3-4. alkalom.
Megmondom őszintén, hogy eddig eszembe sem jutott, hogy besétáljak a gyámhatósághoz.
Az ügyvédem elfogja indtani a pert a feleségem ellen.
Az apai jogomról pedig nem mondok le, jövőhéten meg utalom a gyerektartást.
Ma megyek az oviba a gyermekemért, mivel végre én vagyok a "soros".
Szia!
Én csak azt emelném ki,hogy a kicsi lelkére NAGYON vigyázz!!! A cirkusz, a rendőrség, a feszkó, apa és anya közti harc/zsarolás/nyomás mind rátelepszik a gyerekre...
A cél, hogy minél higgadtabban, kultúráltabban éljetek. Használd ki az időt, amit vele tölthetsz, adj neki igazi apás élményeket, légy stabil pont az életében. És SOHA ne éreztesd vele semmi módon, hogy az anyukáját gáznak, sunyinak stb tartod... mert a kicsinek ártasz vele, de nagyon.
A legnagyobb törés egy gyerek életében, ha apa és anya megutálják egymást.
Én is javaslom a mediátort, hoogy elvált szülőként ki tudjatok jönni egymással a kicsi érdekében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!