Hogyan rendezzem ezt le a párom exével? Nekem is kötelességem lenne anyagilag támogatni a fiukat?
A fiuk 16 éves, közös felügyelettel nevelik, a kiadások is közösek.
A párom munkanélküli lett néhány hónapja, alkalmi munkái ugyan akadnak, de az érte kapott pénz csak annyira elég, hogy a számláit, a hitelét kifizesse és még tud valamennyit adni a gyereknek, de az eddigiekhez képest jóval kevesebbet. Legnagyobb meglepetésemre megkeresett a párom exe és már-már követelte, hogy én is adjak pénzt a gyerekre, mert így nem jön ki a hónap végén. Szóhoz sem jutottam. Szerinte ez kötelességem lenne. Én megmondtam, hogy nekem sincs arra pénzem, hogy neki adjam és elküldtem. Erre ma írt egy sms-t, hogy adjak neki 20000Ft-ot, mert nem tudja kifizetni a gyereknek valami nyári táborát.
A páromnak még nem szóltam erről. Nem is igazán tudom, hogy kezeljem a helyzetet.
A párodat úgy választottad, hogy exe és gyereke volt, és tudtad előre, hogy a gyerekéért minden szülő felelősséggel tartozik. ezzel a batyuval jött ő a kapcsolatba, a te beleegyezéseddel.
Gondolj arra, te mit szeretnél, mit tartanál helyesnek,, ha neked lenne egy 16 éves gyereked, a pároddal szétmennétek, és te kerülnél gyerekestől pénzszűkébe, és eszerint dönts.
Nekem eszembe nem jutni a volt férjem új nőjén követelni a gyerektartást, pedig együtt élnek.
Persze attól még a gyereknek vannak kiadásai amit nem lehet halasztani. Ha anyuka ekkora gondban van, akkor indítsa el a gyámügyön vagy nem tudom hol az ügyet, aztán az állam megelőlegezi és majd apukán behajtják.
Ha együtt élnének, és csökkenne a család bevétele, ugyanúgy kevesebb jutna a gyerekre.
Neked nem kötelességed kiegészíteni.
Tehát, ha az elvált férjnek nincs pénze, akkor egyszerűen csak nem ad.
De ha az anyának nincs pénze, akkor mi van? Ne adjon enni a gyereknek?
Egy nő mindig előteremti akár föld alól is a gyerek szükségleteit, míg a pasik csak széttárják a karukat.
Hát Isten ezért teremtette a nőket anyának, és nem a férfiakat.
Sehogy. Csinálj úgy mintha nem hallottad volna.
Nem vagy köteles támogatni!
1. A gyereket rendezze az apa.
2. Az új feleségnek semmi köze hozzá.
3. Az apa ad a gyereknek azért valamennyit. Ha még házasok lennének a gyerek anyjával, akkor is munkanélküli lenne.
4. A gyereknek nem kajára kell, hanem táborra.
5. Ha a nő szépen kérte volna, de nem. Ilyen stílussal én sem adnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!