Elvárható egy anyától, hogy a gyermeke támogassa anyagilag, mikor annak is már családja van és nehezen él meg?
180kmre élek anyámtól,aki a nagyszülők kihalása után egyedül maradt,már nyugdíjas. Én gyermekeimmel gyesen vagyok,ebből élünk,amit a párom kap viszi a rezsi+lakáshitel.
Anyám 1 hétig él meg a nyugdíjból,mert több hitele van és rezsi is ott,és így se tudja fizetni őket. Ez után engem hívogat küldje ennyit meg ennyit,ne legyek szivtelen,ő éhezek,nekem könnyű,nincs ilyen gondom..stb Szerintem meg a párom nem azért dolgozik,hogy őt is eltartsuk,ha mi is éppen megélünk. Megmondtam neki vállalkon vmi munkát,de hallani se akar róla.
Te most kiről beszélsz?
Ahogy feltetted a kérdést, úgy az zavaros. Nem az anyától várható el, ha ő akar elvárni!
Egyébként a válasz: NEM! Akkor sem, ha a FIDESZ-KNDP szerint ez "elvárható", sőt kötelező.
Minden olyan emberrel, aki elvár bármit is, főként a következő nemzedék KÁRÁRA és ROVÁSÁRA (mert ugye, a fideszes-KNDP-s honatyák csak magukra gondoltak, az ő valahai öregségükre és támogatottságukra, nem arra, hogy a mostani sarjadó új nemzedéket is fel kellene nevelni valamiből - pedig szerintük AAAAAAAAAAAAAnyira gyerekpártiak!!! :(( ) kötelező jelleggel elolvastatnám Sántha Ferenc Sokan voltunk c. novelláját, és bemagoltatnám vele, úgy, mint a Himnuszt, hogy álmából felverve is tudja.
Én nem támogatok senkit, engem sem támogatott senki. ha támogattak volna, amikor annak idején nagyszükésgem volt rá, akkor most én is adnék, de így nem.
Te pedig azt teszel, amit akarsz. :)
Én azt tenném, hogy minden hónap elején x összegért, amennyit kitudok gazdálkodni, vásárolnék neki tartós élelmiszert, tésztát, konzervet, stb., és ennyi. Éhezni nem hagynám, nem lenne szívem, de ennél többet nem segítenék, mivel ő nem akar magán segíteni.
Vagy esetleg az nem jöhetne szóba, hogy ő vigyáz délután a gyerekre, te meg el tudnál menni dolgozni? (Persze nem tudom megoldható-e, hogy a közeletekbe költözzön? ssaját lakásban él? Azt ki lehetne-e adni és bérelni másikat, stb.?)
Igen, elvárható az, hogy a gyermeke segítse őt. A gyermek sehol sem lenne most, ha az anya annak idején nem nevelte volna fel, nem etette, ruháztatta, taníttatta volna. Az a minimum, hogy a gyermek viszontsegíti a szülőt.
Én most ezen dolgozom szintén, hogy az én szüleimnek ne legyen semmire gondja. Minden hitel és tartozás ki van fizetve, a házat teljesen felújíttattam, új fűtésrendszer, új tető, a kertet megcsináltattam, a balatoni nyaraló is teljesen felújítva. Komolyabb pénzösszeget tettem félre nekik, így semmiben nem fognak hiányt szenvedni. Eleget dolgoztak az előző években, most már szeretném, ha pihenni tudnának kulturált körülmények és anyagi biztonságban. Ez a minimum, amit megteszek nekik azért, hogy felneveltek, törődtek velem, ruháztattak, etettek, nyaralni vittek, és mindig ott voltak nekem, ha szükségem volt rájuk.
"Alaptörvény szerint a gyerek kötelessége a szülők támogatása."
igen kötelessége de nem saját életének a kárára !!!
ez nem olyan mint a gyerektartás ahol a másik szülőnek a saját megélhetésének kárára is fizetnie kell !!!!
kérdező én úgy oldottam meg az anyósom kéregetését h pontosan megírtam neki mennyit kapunk és mennyi a kiadás
ha ki tud kalkulálni belőle magának pénzt akkor azt oda adom ha nem akkor nem
azért mi is nehezen éltünk gyerekkoromban,tudnék mesélni...
Egy anya dolga,hogy a gyerekét felnevelje,azért vállalta,de a gyerekétől elvárni,hogy igenis adjon,ha tudja,hogy 5000evan hó végéig akkor is. Ez a pofátlanság. De segíteni unokákkal nem segít...szóval
Egy gyerek nem kéri, hogy megszülessen, ez mindig a szülő döntése-ezzel együtt kötelessége felnevelni a gyermekét ellenszolgáltatás elvárása nélkül!
A kérdező segítette az anyját, amíg ezt meg tudta tenni. Nehogy már az ő gyerekei szívják meg, mert a nagyanyjuk várja a sült galambot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!