Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te is a szüleid nyakán lógsz...

Te is a szüleid nyakán lógsz 30+ évesen? Miért nem kezdesz önálló életet?

Figyelt kérdés

2013. aug. 11. 12:34
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
87%
A kedves Kérdező a 30 felettieket szólította meg. De úgy látszik, ők nincsenek a gépnél. :)
2013. aug. 11. 13:05
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
Attól még, hogy valaki a szüleivel él, nem feltétlenül lóg a nyakukon. Nagyon sok olyan ismerősöm van, aki ugyan a szüleivel él, de eljár dolgozni fizeti a rezsi ráeső részét és az egyéb költségekbe is beszáll.
2013. aug. 11. 13:06
 13/45 anonim ***** válasza:
100%
Tessék 31 vagyok, hogy ne csak a huszonévesek nyilatkozzanak. Azért lakom anyukámmal, mert egy kisebb betegség miatt ápolásra szorul. El tudja látni magát, és a háztartást, de kell némi felügyelet. Emellett tudok dolgozni, barátozni, szórakozni. Van fedél a fejem felett, és nagyjából megélek.
2013. aug. 11. 13:14
 14/45 anonim ***** válasza:
100%

A mai világban nem feltétlen azért lakik valaki a szüleivel, mert ő nem akar önálló életet. Sok esetben a szülőknek könnyebb, ők nem tudnának megélni, ha a gyerek nem pótolna bele a rezsibe.

Nálunk is ez a helyzet, meg a munkatársamnál is.

2013. aug. 11. 13:18
 15/45 anonim ***** válasza:
46%
nem élek otthon 18 éves korom óta, haverokkal béreltünk albit, és egyetem mellett dolgoztunk, később megismertem a férjem, most vele élek.
2013. aug. 11. 13:19
 16/45 anonim ***** válasza:
78%

Na akkor itt vagyok én. 35 vagyok, nő, és nem azért lakom a szüleimmel, mert nem akarok önálló életet, hanem mert nincs senkim, akivel külön költözhetnék, amint meglesz, már költözöm is. De addig nem sok értelmét látom annak, hogy egyedül üljek a négy fal között. Inkább félreteszem a pénzt.

Hát ezért.

2013. aug. 11. 13:27
 17/45 anonim ***** válasza:
100%
Az én szülinapi ajándékom (18 évesen) az volt, hogy anyám kidobott otthonról...azóta magam élek, édwsapám elhunyt. Nehezen de talpra álltam, hatalmas lelki mínusszal indultam de ez megtanított küzdeni.
2013. aug. 11. 14:16
 18/45 anonim ***** válasza:
26%

Azért azok esetében, akik dolgoznak és van fizetésük. MI az oka annak, hogy még a szülőkkel élnek és nem a barátaikkal/ismerősökkel vesznek ki egy lakást? Én annó így tettem, 3-an éltünk egy albiban, mindenkinek volt külön szobája.

Nekem egy kicsit úgy tűnik, hogy ezek az emberek általában a könnyebb és nyugisabb utat választják.

2013. aug. 11. 14:17
 19/45 anonim ***** válasza:
97%

18!

Talán mert nincsenek olyan ismerőseim, akikkel szívesen összeköltöznék? Másrészt, közös lónak túrós a háta. Néha még a családdal se könnyű kijönni, holott X éve együtt élünk.

2013. aug. 11. 14:22
 20/45 anonim ***** válasza:
100%
Én dolgozok, egész jó fizetésem van. Nem akarom albérletre költeni. Inkább azt a pénzt összerakom, hogy le tudjak előlegezni egy lakást. Anyámnak pedig kell itthon a segítség, az állatoknál meg a kertben. Nem hiszem, hogy az a könnyebb választás, ha az ember a szüleivel él. Sokkal egyszerűbb külön élni, akkor nem szól bele senki a dolgokba.
2013. aug. 11. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!