Hogyan gondoskodtak rólad a szüleid nagy korodban, ha egyáltalán? Illetve ti tervezitek hogy tesztek félre a gyermeketeknek?
még gyerekkoromba a nevemre irattak egy telket-és amikor építkeztünk akkor rengeteget segítettek.
szeretnénk majd mi is sokat segíteni a gyerekeinknek,de egyelőre nem tudunk pénzt félre tenni. még csak 2 és 4 évesek,ugyhogy még nem vagyunk lemaradva,de jó lenne,ha később már lehetőségünk lenne rá..
Ez nálam idézőjeles. Mármint többször volt, hogy egy egy összeget kaptam a családtól vagy dolgoztam és fizu de az mind ment a folyószámlámra. /3 éve nyitottuk/ Kb. 120-1
30 e. körül van most rajta. De ehhez nem szoktam hozzá nyúlni. De ez nekem 100%ban tudatos.
18l
20 éves korom óta dolgozom, és az összes fizetésem elrakom, mert itthon nem kell leadni belőle, úgy tervezem hogy egy családi házra valót össze kell szedni, esetleg a nagyim háza ott van még lehetőségként
Anyuék nagyon nem tettek félre soha, az a pénz ami befolyt, az elment a mostani lakásra, tehát nincsen tőkéjük
A gyerek fogalom meg nálam olyan hogy először saját lakás, utána feleség/komolyabb barátnő és majd meglátjuk mi lesz addig
21/F
Nem tudtak segiteni, de egyaltalan nem banom. Megtanultam, hogy szerezzem meg magamnak, amire szuksegem van. Sok olyan varatomhoz kepest vagyok elorebb, akik pedig kaptak valamit indulaskor (penzt v hazat v egyetemi tanulmanyokat fizettek ugy, hogy a gyereknek nem kellett mellette dolgoznia).
En azt tervezem, hogy a yereknek megmutatom a vilagot, es atadom neki azokat a kompetenciakat, amik ahhoz szuksegesek, hogy megallja a helyet a vilagban. Ezekkel sokkal tobbre fig menni mint egy hazzal v egy x osszegrol szolo bankszamlaval. Azok semmit nem ernek, ha kozben nem tudja, hogy kell banni a penzzel.
nem mindenki ilyen szerencsés, mint Ti. az én szüleim eléggé jól állnak anyagilag, mégis azon vannak, hogy 1 ft nélkül elüldözzenek itthonról. nem várok tőlük sem telket, sem házat, sem autót, csak annyit, hogy BÉKÉSEN élhessek itt, amig össze nem szedem magam. de neeeem, ők ebben is csak a pénzt látják. ha elköltözöm, többet költhetnek magukra. sokszor azt is megszólják, ha eszem valamit...szégyellem őket!
23/l
Én sosem kaptam zsebpénzt, ha kellett valami akkor ha volt pénz megvették, ha nem volt, nem vették meg. Sok mindent nem kérhettem, mert többnyire ezt a választ kaptam: "van még 2 testvéred"
Sosem támogattak anyagilag, 17 éves korom óta dolgozom, és én állok mindent. 20 évesen elköltöztem, és onnantól meg pláne nem adtak semmit. Amim ma van az mind az én érdemem. Amikor férjhez mentem akkor sem kaptam semmi pénzt, igaz már régen nem is számítottam rá.
Van 1 fiam. Nem kapott ő sem rendszeresen fix zsebpénzt. Ami kellett neki arra mindig kapott. Bármi kellett, bárhová ment, én adtam pénzt neki. Nem tettem félre neki, mert jó magam sem vagyok gazdag, és minden pénzt meg kell fognom. De támogatom mindenben. A fiam már 21 éves. Igaz tanul még, de mellette dolgozik. Nem kérem a pénzét, nem kérem, hogy szálljon be a közösbe. Amíg velünk akar élni addig mindig van helye, és mindig van mit ennie. Én így segítek rajta. Apró dolgokkal. Állom a ruháit is, mindent, neki csak az a dolga, hogy tanuljon, és a pénzét amiért megdolgozott gyűjtse, mert egyszer jól fog neki jönni..
rólam úgy gondoskodtak, h kaptam egy lakást. bele sem tudok gondolni, h mennyit dolgoztak, spóroltak ezért. nagyon hálás vagyok a családomnak.
tervezem, h majd teszek félre a gyerekemnek, egészen születésétől kezdve egy lakástakarékba. ez a minimum elvárás magammal szemben, ha már a világra hozok egy életet. remélem majd neki is összejön egy kis saját otthonra való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!