Hogyan gondoskodtak rólad a szüleid nagy korodban, ha egyáltalán? Illetve ti tervezitek hogy tesztek félre a gyermeketeknek?
nagymamám kiskorom óta tette félre a pénzt nekem, 300e gyűlt össze. hihetetlen szar érzés volt kifizetni az első féléves tandíjamat. de legalább ennyivel előrébb vagyok.
szüleim kezdőtőkével nem tudnak segíteni, de fizetik az életemet budapesten, ez is óriási segítség.
20L
Sehogy. Soha 1 forintot sem raktak félre. Nem is kaptunk semmit. Sem pénzt, sem lakást, sem kocsit, sem semmit.Sőt, szerintük annak is örüljünk, hogy lakhatunk nálunk...de természetesen lakbérért és külön koszton...
Én, ha tehetem majd...akkor biztosan a kezdetektől fogva teszek majd félre a gyerekemnek, hogy ha eljön az idő és kirepül a családi fészekből, könnyebb legyen neki.
Nekem kocsit és lakást is vettek a szüleim, és fizették a sulimat is (csak egy félév volt fizetős, plusz két felnőttképzést is megcsináltam, plusz nyelvtanfolyamok, nyelvvizsgák). Ezen felül rengeteg anyagi segítséget kaptam és kapok tőlük minden hónapban, mióta egyedül nevelem a gyerekemet. Nélkülük sokkal alacsonyabb lenne az életszínvonalunk a lányommal, pedig dolgozom, 150 E a bevételem, úgyhogy megtehetnék, hogy azt mondják "ennyiből éhen nem haltok, mi már segítettük eleget, úgyhogy oldjátok meg valahogy az életeteket", de ők születésemtől a mai napig azon vannak, hogy nekem és most már az unokájuknak is minél jobb legyen. És mindezt úgy, hogy sosem hányták a szememre, és soha nem kellett "élősködőnek" éreznem magam, pedig ők sem kőgazdagok, mindenből a legolcsóbbat veszik maguknak.
Szeretnék én is hasonlóan biztos háttér lenni a gyermekem számára, akár kis- akár nagykorú. Lakás, kocsi, tandíj alap. Nem egy tetőteraszos loftlakás, audi és oxford, de egy kis kétszobás, egy használt kisautó és egy átlagos egyetem mindenképp. A többi meg majd attól függ, hogyan alakul az élete. Csak úgy indulótőkét nem adnék pénz formájában, csak ha valami célja van vele (vállalkozás indítása, gapyear az egyetem előtt, stb.) helyette ott lenne a kocsi, a lakás és a rendszeres havi pénz, ami elég lenne arra, hogy ő félretegyen magának, amennyit meg tud spórolni (nálam is így volt, sosem kaptam egy nagy összeget a szüleimtől, de annyit segítettek rendszeresen, hogy volt miből takarékoskodnom). Viszont nagyon össze kell szednem magam, hogy mindezt biztosítani tudjam, úgyhogy nagyon keményen dolgozom érte, hogy előrébb jussak! 25N
Engem tamogattak a szuleim amig elvegeztem a fosulit,a diakmunkabol csak az extrakra kellett koltenem.Hozzateszem,hogy soha nem voltak jomoduak,auto sem volt otthon,de muvelt,jo emberek.
A parom csaladjatol kaptunk lakast naszajandekba,majd az en csaladom besegitett az autovasarlasban.
A ferjem anyukaja sajnos mar meghalt,de az en csaladomtol szerencsere minden emberi segitseget megkapunk amikor szukseg van ra( pl gyerekfelugyelet). Mindent megkaptunk a 2 csaladtol ahhoz,hogy zokkeno mentesen induljon a kozos eletunk.Persze mi is igyekszunk tamogatni oket amiben csak tehetjuk.
A kisfiamnak is szertnek majd minden tolunk telhetot megadni,autot venni amikor megcsinlaja a jogsit es ha minden jol megy akkor lakast is,vagy legalabb maximalisan tamogatni benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!