A lányom követeli a szocpolt, amit pár éve kaptunk a házra a gyerekek után, mikor megvettük. Hogy magyarázzam el neki, hogy az neki nem jár?
Egy rokon telebeszélte a fejét ezzel és most azt akarja, hogy fizessük ki neki a szocpolt, amit utána vettünk fel, mert az neki jár. Már idegileg teljesen padlón vagyok, mert nem érti meg, hogy ez nem kézbe kapott összeg volt, hanem levonták a ház árából. Eleve teljesen ellenünk fordult az utóbbi pár évben, itthon van, nem csinál semmit, munkát nem vállal, én már kész vagyok. Ha nem lenne rajta kívül gyerekem, akkor rég kinyirtam volna magam, annyit bánt, de a testvéreivel semmi probléma, csak vele.
Kirakni nem tudom, mert nem megy, csak a szocpollal a kezében. Nem tudom mit tegyek, lassan húsz éves.
A szocpol nem a gyereknek jár, hanem a szülőknek akik vállalták, hogy gyereket fognak nevelni, vagy már van kisgyerekük. A szocpol soha nem is volt a lányodé, soha nem is járt neki és soha egyetlen fillér sem volt belőle az övé. Az már az első pillanattól a tied volt és a párodé, mert nem a gyereknek adta az állam, hanem a szülőknek. A szocpol felvételekor ti vállaltátok a vele járó kötelezettségeket és ti fizettétek volna vissza ha ezeket nem tartjátok be.
A törvényben szerepel az "igénylő" aki kérheti és kaphatja a szocpolt az "eltartottak" után, aki lehet a már megszületett gyerek vagy akit vállatak. Ti voltatok a pároddal az igénylők, akik kérhettétek azt a szocpolt, ami az eltartottak után - ez a lányod is - NEKTEK JÁRT!! Vagyis TI KAPTÁTOK azt a pénzt a gyerekeitek miatt, és nem a gyerekek kapták.
Ezzel az erővel jöhetne azzal, hogy kéri a családi pótlékot is, meg a gyest is amit kaptatok. Azokat sem ő kapta, hanem utána a szülei vagyis ti. Ezeknek a juttatásoknak a célja az, hogy TI könnyebben tarthassátok el a gyereketeket - és ez meg is történt. Vagyis ezeket a pénzeket már felhasználtátok, arra amire kaptátok. Már nincs belőle semmi, nem is lehetne belőle semmit továbbadni. Mintha a terhesség alatt szedett vitaminokat követelné a gyerek, mert az neki jár. Hiába erőlködne, azokat a vitaminokat akkor is az anyja szedte be és nem ő, ráadásul már az ő érdekében el is fogyott.
A törvényben pontosan benne van, ki az aki igényelheti a szocpolt és az nem a gyerek, hanem a szülő.
Egyébként teljesen egyszerű a dolog, a szocpol felvételekor a lányod kiskorú volt, nem volt önálló jogi személy, így mindenben a szülei jogosultak eljárni még helyette is. Tehát akkor sem kaphatott volna pénzt az államtól, ha azt valóban neki címzik. Ha pl. nyer a lottón, az is a tietek lett volna, hiszen nem volt nagykorú - ugyanúgy, ahogyan ha valamiféle kárt okozott volna, vagy szabálysértést követ el, akkor azt is nektek kellett volna helyette kifizetni és nem neki.
Ez nem olyan, mint az örökség, ami egy kiskorúnak is mehet a nevére.
A gyereknek ilyenkor két nagy pofon jár és semmi más, ha már nem képes megköszönni a szüleinek, hogy a szocpol mellé odatették azt a rengeteg pénz, munkát és szeretetet, ami kellett ahhoz, hogy neki otthona legyen!!!
Szia!
Azt hittem eddig, hogy a menyasszony húga az egyetlen ilyen idióta. Hát nem... :)
Ott a szülök megoldották ezt a problémát. Adtak a csajnak a szülök 400e ft, hogy tessék itt a rád eső rész és az ott meg az ajtó van 24 órád, hogy mindenedet összeszed és elköltözzél, és addig vissza se gyere, amíg nem jössz rá, hogy ez a pénz miért nem járt neked. Ez volt fél éve, azóta már van munkája és az arcából is vissza vett nagyon erősen, már amennyi kommunikáció van köztük. Most éppen próbálja vissza könyörögni magát, hogy legalább szóba álljon vele a családja, mert rá jött, hogy ez a pénz semmire nem volt elég.
Én azt javaslom, hogy ha van némi feláldozható megtakarításotok, akkor legyen igaza, de akkor hogy ha ilyen okos mennyen is a háztól és soha többet ne is nézzen vissza, ekkor te is és a család többi tagja is megnyugodhatok és a lelkiismereted is tiszta lehet, hogy mégse csak az utcára dobtad ki, mert hogy ha meg van a magához való esze és időben észbe kap akkor még normális ember is lehet. Persze, hogy ha nem hát akkor is legalább te mindent meg tettél.
hát ez kész
egyszer olvastam egy tanulságos mesét,
A kislány egy papírral oda megy az anyukájához, a papíron ez szerepel
~ Kitakarítottam a szobámat : 500 ft
~ felmostam: 500 ft
~ Elmosogattam : 500 ft
~ Vigyáztam az öcséimre: 1000 ft
~ Felástam a kertet : 1500 ft
összesen: 4000 ft
odaadja a papírt az anyukájának. az anya elolvassa azt. ésmosolyog. majd ő is fog egy papírt és egy tollat, és elkezdi írni:
~ Felneveltelek: 0 ft
~ Vigyáztam rád : 0 ft
~ Meletted voltam mikor rosszat álmodtál: 0 ft
~ Ott voltam mikor égő lázban feküdtél : 0 ft
~ Szerettelek akkor is mikor rosszat csináltál, zsarnok voltál, csúnyán beszéltél : 0 ft
Összesen : 0 ft
jó lenne ha a kiscsaj észrevenné h itt nem ő az aki ki van használva, én 20 évesen megdolgoztam a lakbéremért nem a szüleimen élősködtem és még tőlük vártam el pénzt....
A 15. jo tippet irt! Mondd meg neki, hogy nyugodtan menjen ügyvedhez es pereljen be! Ja hogy nincs penze ügyvedre meg perköltsegre? Amugy megmondom oszinten, hogy ti is hibasak vagytok ebben, hogy hagytatok a gyereketeket a fejetekre noni.
"Kirakni nem tudom, mert nem megy, csak a szocpollal a kezében. "
Mar hogy ne menne! Amugy megmondhatod neki, hogy mehet ehhez a jopofa rokonhoz lakni, hogy ennyi jo tippet kap tole! 20 eve eltartjatok, megis mit akar meg? 2 eve felnott es nem ad haza egy lyukas garast sem ugy hogy nem is tanul, ugyhogy semmi kifogasa nincs. En csodalkozom rajtad, intelligens nonek tunsz, es tudsz ertelmesen fogalmazni annak alapjan, ahogy itt teszed. Inkabb önbizalomhianyos lehetsz. Tessek a sarkadra allni! Felbosszant, amikor ilyesmit olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!