Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális? A szüleim semmit...

Ez normális? A szüleim semmit szinte semmit sem engednek meg. (bőv lent. )

Figyelt kérdés

A fenti kérdést elolvasva azt mondanád, persze a szülők mindig is félteni fogják gyerekeiket. Na de..,18 éves vagyok, bulizni nem járok el, az igényeim sem nagyok.. Megkérdeztem a szüleim, hogy mehetnék-e XY osztálytarsamhoz, mivel hívott, és szeretné ha ott is aludnék? Erre a válasz: persze nyugodtan, másnap: KIHEZ MÉSZ TE??? (ordítva) ÉS MIÉRT? Stb stb. Aztán mikor minden kérdésre feleltem, csend lett, néhány órával később, apa anya együtt beszélték meg, hogy ők nem akarnak engedni, aztán anya azt mondta ő elengedne csak apa nem (kár, hogy hallottam a beszélgetésük..) 2 nappal később: anya: ne is álmodj, hogy idegenekhez fogsz eljárkálni, addig te nem mész, amíg nem tudjuk pontosan te melyik házszám alatt is leszel... Talán a cigánytelepen akarsz kikötni? Nagy a pofád! Nem csinálsz itthon semmit... Stb. Na szóval ez normális? 18 éves vagyok, 13 évesekkel bánnak így, ha pedig meg akarom beszélni velük a családi problémákat, egy kiabálásba lesz fojtva az egész..

Soha nem akartam nagy dolgokat, a suliba pontosan beértem, sosem lógtam, mindig pontosan êrtem haza, jól tanulok.. Minden nyaram tanulással és itthonüléssel telik, a barátaim viselkedését elbírálja majd eltiltja őket tőlem.. Csak ezen a hétvégén szerettem volna egy kicsit - az egész nyárból - másnál tölteni, és még ezt sem lehet. :( és ha fel akarok szólalni, kiabálás kiabálas ... ...

2013. júl. 31. 00:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
10.: Attól mert a szülei finanszírozzák az életét(ami valahol a kötelességük ha már gyereket csináltak...)nem jelenti azt, hogy tönkre is tehetik az életét azzal, hogy bezárják a 4 fal közé és nem engedik el sehova.(egyébként ez valahol nem teljesen legális, mintha börtönbe lennél ott is megvan a kaja.... tényleg nagy dolog ezek, hogy megvannak teremtve "segge alá van rakva" kedves 10. értelmes hozzászóló, ennyi erővel börtönbe is mehetne persze az rosszabb sokkal, főleg a "társaság" miatt de remélem érted mire célzok) Ezt úgy hívják, hogy személyi szabadság megsértése, de ahogy azt írták előttem nem nagyon tudsz mit csinálni, maximum kitartás a suli végéig vagy kollégium.:S Amúgy miért menjen el dolgozni ha megvannak a lehetőségei, hogy tanuljon? Na mindegy inkább hagyjuk ismételten egy szellemi bajnokkal állunk szemben, vagy fáj, hogy neked nem voltak megteremtve a dolgok?
2013. aug. 6. 15:11
 12/22 anonim ***** válasza:

Hát kishaver emberedre találtál. Pontosan azért írtam azt amit írtam mert lerí, hogy ez csak egy elkényeztetett gyerek hisztije... Tudod mit? Nekem már 16 évesen azért kellett dolgoznom hogy a kishugommal tudjunk egyáltalán ENNI, és milyen érdekes, hogy mégis meg tudtam állni a helyemet az iskolában is... Mert a munka és az iskola nem zárja ki egymást, nem kevesen csinálják egyszerre és mégis talpon tudtak maradni az ilyen,, borzasztó" körülmények között is! Diplomás vagyok pedig a megélhetésünkért dolgoztam a suli mellett is. Érdekes...

Amúgy meg a kérdező nagykorú, ha valami nem tetszik menjen albérletbe....

2013. aug. 6. 15:35
 13/22 anonim ***** válasza:
Egyébként nekem semmi életem nem volt a suli és a meló mellett mégsem ,, tették tönkre " az életemet....
2013. aug. 6. 15:36
 14/22 anonim ***** válasza:
Mert ma Magyarországon 18 évesen érettségivel csak úgy talál az ember olyan munkát amiből egy albérletet fenntart. Maximum talál egy év alatt egy nettó 75-85 ezres munkát ami az albérleti díjra meg a rezsire elég aztán éhen halhat. Az, hogy te és a kishúgod kiskorúan éheztetek sajnálom de a szüleiteket jól meg kellett volna ba*zatni az illetékes hatóságoknál, mellesleg egy nappalis szakközép mellett hogy tanuljon? Vagy te hogy tanultál? Na mindegy.
2013. aug. 6. 15:48
 15/22 anonim ***** válasza:

Mert ma Magyarországon 18 évesen érettségivel csak úgy talál az ember olyan munkát amiből egy albérletet fenntart. Maximum talál egy év alatt egy nettó 75-85 ezres munkát ami az albérleti díjra meg a rezsire elég aztán éhen halhat.

Egy garzonlakás 35.000+rezsi 5000 az összesen 40.... Mivel egyedül lakik..... A másik negyvenből vagy harmincból akár egy főnek csak meg lehet oldani az étkezést.... Nem mellesleg vannak otthon végezhető munkák, én pl otthon is dolgoztam a suli mellett meg máshol is. Közben érdekes még arra is volt időm hogy a hugomat iskoláztassam. Az a helyzet hogy mindig van kifogás, meg mindig lehet mondani valamit, hogy miért nem akarja az ember (jajj a suli ez vagy az tökmindegy) kiút mindig van!! Ha meg ott tartunk nem egy olyan embert ismerek aki még főiskola, diploma után sem ment semmire sem a papírral amit kapott, teljesen más területen dolgozik azóta is.. Szóval ha úgy vesszük csöbörből vödörbe...

Emberek minden csak akarat kérdése! Nehogymár egy huszonegynehány éves lány mutassa be nektek az életet, vagy azt hogy putri körülmények között is meg lehet élni!

Az, hogy te és a kishúgod kiskorúan éheztetek sajnálom de a szüleiteket jól meg kellett volna ba*zatni az illetékes hatóságoknál, mellesleg egy nappalis szakközép mellett hogy tanuljon? Vagy te hogy tanultál? Na mindegy.

Ha 7-8 tól jár mondjuk 2-3 ig, az akkor is csak 7 óra átlagban, nehogymár ne legyen időd semmire!

Egyébként meg kellett volna, de nem. Viszont így tanultam belőle egy fontos dolgot: hogy vak tyúk is talál szemet úgymond, meg lehet élni, de ahhoz nem a gép előtt kell ülni és panaszkodni, vagy beadni a jelentkezésedet egy két helyre, hanem menni kell a munka után! Vagy nem mindegy hogy mit dolgozol azért hogy előbbre menj?

2013. aug. 6. 16:40
 16/22 anonim ***** válasza:
Hol 5 ezer a rezsi áruld már el mert holnap költöznénk is. Inkább 35... Ráadásul nővérem bérelt garzont 45 ért és viszonylag sokáig keresett, hogy ilyen olcsót találjon. Igaz azért volt annyi megkötése, hogy ne valami gettós csótánytelep ahol nincs bevezetve semmi, hanem emberi körülmények legyenek, mert kb. 35-ből olyanra futja. Az 1 évvel még keveset is mondtam beszéltem egy ÁFSZ-ben dolgozó emberrel és mondta, hogy a fiatalok van, hogy évekig nem bírnak sehol se elhelyezkedni pedig napi 20-ra elküldik az önéletrajzukat szóval nem hiszem, hogy nem mennének utána a dolognak. Azt meg, hogy valaki diplomával nem tud elhelyezkedni annak az az oka, hogy mennek a sok büfé kommunikáció meg marketing képzésre azt is kettesekkel végigbulizzák utána meg várják a több százezres felsővezető fizetést, de mivel a kérdező kitűnő tanuló valszeg értelmesebb szakra megy és nem lesznek ilyen problémái.
2013. aug. 6. 17:21
 17/22 kovpet ***** válasza:

"Egy garzonlakás 35.000+rezsi 5000 az összesen 40"

OMG...

2013. aug. 6. 17:27
 18/22 anonim ***** válasza:
# 17 Ezen én is dobtam egy hátast. Látszik milyen nagy "élettapasztalata" van tényleg....
2013. aug. 6. 17:49
 19/22 anonim ***** válasza:

[link]

Mennyit linkeljek még? Ott van 25.000-s is ha jól megnézed... És ez csak egy weboldal...

2013. aug. 6. 20:10
 20/22 anonim ***** válasza:

Kauciómentes :

[link]

Keresgélj sok sikert :)

2013. aug. 6. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!