Ez normális? A szüleim semmit szinte semmit sem engednek meg. (bőv lent. )
A fenti kérdést elolvasva azt mondanád, persze a szülők mindig is félteni fogják gyerekeiket. Na de..,18 éves vagyok, bulizni nem járok el, az igényeim sem nagyok.. Megkérdeztem a szüleim, hogy mehetnék-e XY osztálytarsamhoz, mivel hívott, és szeretné ha ott is aludnék? Erre a válasz: persze nyugodtan, másnap: KIHEZ MÉSZ TE??? (ordítva) ÉS MIÉRT? Stb stb. Aztán mikor minden kérdésre feleltem, csend lett, néhány órával később, apa anya együtt beszélték meg, hogy ők nem akarnak engedni, aztán anya azt mondta ő elengedne csak apa nem (kár, hogy hallottam a beszélgetésük..) 2 nappal később: anya: ne is álmodj, hogy idegenekhez fogsz eljárkálni, addig te nem mész, amíg nem tudjuk pontosan te melyik házszám alatt is leszel... Talán a cigánytelepen akarsz kikötni? Nagy a pofád! Nem csinálsz itthon semmit... Stb. Na szóval ez normális? 18 éves vagyok, 13 évesekkel bánnak így, ha pedig meg akarom beszélni velük a családi problémákat, egy kiabálásba lesz fojtva az egész..
Soha nem akartam nagy dolgokat, a suliba pontosan beértem, sosem lógtam, mindig pontosan êrtem haza, jól tanulok.. Minden nyaram tanulással és itthonüléssel telik, a barátaim viselkedését elbírálja majd eltiltja őket tőlem.. Csak ezen a hétvégén szerettem volna egy kicsit - az egész nyárból - másnál tölteni, és még ezt sem lehet. :( és ha fel akarok szólalni, kiabálás kiabálas ... ...
Nem, persze, nem tilthatják meg, hogy menjen,
AZT VISZONT minden további nélkül,
hogy visszamehet-e. ;)
Drasztikus lépések helyett jobb átgondoltan, ésszel.
Ismerős a helyzet. Nekem anyám még azt se engedte meg, hogy délután beszélgessek az osztálytársaimmal. Mintha agyereknek nem is kéne szocializálódnia...az agyamra ment.
Egyébként azt tudom tanácsolni, amit a fentiek írtak.
A függetlenség kivívása egy folyamat. Te kicsit későn kezdted el, de jobb későn mint soha, így akkor most szép lassan kezdj neki. Nekik sem lehet céljuk, hogy tönkre tegyék az életed, csak szokniuk kell, hogy nem vagy már gyerek.
Szoktad őket, szép lassan, lépésenként.
Ismerős helyzet, bár nekem korábba vége lett, helyette lett más aki tiltott.
A lényeg, hogy a szüleim és az exbarátom ilyen viselkedésének az eredményei : depresszió, nincsenek barátaim, nincsenek haverjaim sem akikkel beszélgethetnék akármikor is, Igazából nincs semmim, ami miatt jólérezhetném magam. És a szomorú az egészben, hogy mostmár mintha nem is vágynék rá. Már nincsen kedvem elmenni sehova, beszélgetni másokkal, csak itthon ülök most is egész nyáron filmeket nézek, néha elmegyünk a családdal strandra,
Azért írtam h korábban vége lett, mert 17 voltam amikor szakítottam az exemmel, akkor a szüleim kicsit megenyhültek, és mászkálhattam este is kint. Viszont lány létemre anyám sosem engedett lányoknál ottaludni. Az első akinél engedte, a barátom volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!