Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális? A szüleim semmit...

Ez normális? A szüleim semmit szinte semmit sem engednek meg. (bőv lent. )

Figyelt kérdés

A fenti kérdést elolvasva azt mondanád, persze a szülők mindig is félteni fogják gyerekeiket. Na de..,18 éves vagyok, bulizni nem járok el, az igényeim sem nagyok.. Megkérdeztem a szüleim, hogy mehetnék-e XY osztálytarsamhoz, mivel hívott, és szeretné ha ott is aludnék? Erre a válasz: persze nyugodtan, másnap: KIHEZ MÉSZ TE??? (ordítva) ÉS MIÉRT? Stb stb. Aztán mikor minden kérdésre feleltem, csend lett, néhány órával később, apa anya együtt beszélték meg, hogy ők nem akarnak engedni, aztán anya azt mondta ő elengedne csak apa nem (kár, hogy hallottam a beszélgetésük..) 2 nappal később: anya: ne is álmodj, hogy idegenekhez fogsz eljárkálni, addig te nem mész, amíg nem tudjuk pontosan te melyik házszám alatt is leszel... Talán a cigánytelepen akarsz kikötni? Nagy a pofád! Nem csinálsz itthon semmit... Stb. Na szóval ez normális? 18 éves vagyok, 13 évesekkel bánnak így, ha pedig meg akarom beszélni velük a családi problémákat, egy kiabálásba lesz fojtva az egész..

Soha nem akartam nagy dolgokat, a suliba pontosan beértem, sosem lógtam, mindig pontosan êrtem haza, jól tanulok.. Minden nyaram tanulással és itthonüléssel telik, a barátaim viselkedését elbírálja majd eltiltja őket tőlem.. Csak ezen a hétvégén szerettem volna egy kicsit - az egész nyárból - másnál tölteni, és még ezt sem lehet. :( és ha fel akarok szólalni, kiabálás kiabálas ... ...

2013. júl. 31. 00:26
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
meg kell nekik mondani, tudsz magadra vigyázni... ha kiabál, akkor is menj el, majd megszokja... szerintem mondd el nekik, tudsz magadra vigyázni, nagy vagy már :D
2013. júl. 31. 00:34
 2/22 anonim ***** válasza:
40%
Menj el. 18 éves vagy, ezt azért nem tilthatják meg, attól függetlenül hogy velük élsz.
2013. júl. 31. 00:35
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem, persze, nem tilthatják meg, hogy menjen,

AZT VISZONT minden további nélkül,

hogy visszamehet-e. ;)

Drasztikus lépések helyett jobb átgondoltan, ésszel.

2013. júl. 31. 00:38
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, hogy 18 év felett oda megy ahova akar de mivel a szüleivel él utána meg megkeserítik az életét. Mivel jó tanuló vagy gondolom mész jó egyetemre lesz majd jó munkád stb. Csak annyit tudok mondani, hogy kitartást.:S
2013. júl. 31. 00:42
 5/22 A kérdező kommentje:
Igen igen.. Alárendelt helyzetben vagyok, de kit érdekel a karrier, az egyetem, ha nem élhet szabadon? Nem értettem korábban azokat a "gyerekeket" akik 18 évesen elköltöztek, pedig talán nekem is így kellene tennem... Kockáztassam a szülői támogatást és tűrjem felnőttként a gyermeteg nevelést, vagy repüljek ki a fészekből és .?.. Éljek az utcán aztán egy évtized alatt érjek el ide ahol most vagyok:( szép kilátások... másra nem akarok akaszkodni, hogy hozzáköltözöm...
2013. júl. 31. 01:05
 6/22 anonim ***** válasza:
Egyetem mellett keress munkát, lakj koliban, az olcsó, amit tudsz tedd félre, az egyetemi évek alatt lehet, hogy nélkülöznöd kell ahhoz, hogy utána jobb legyen. Albérletbe mehetsz, esetleg vehetsz egy olcsó kis garzont. Persze a legjobb, ha egyetemre/fősulira ösztöndíjjal vesznek fel. Millióan csinálják, és ki lehet bírni. Nagyon sok ismerősöm van, aki a fősuli első évében megismerkedett a párjával, utána pedig összeköltöztek. Nem éltek nagy lábon, de dolgoztak, fenn tudták tartani magukat, ha kellett, akkor másokkal laktak egy albérletben, és csak szobát béreltek. Az ilyen párok azóta is együtt vannak, és nem hiszem, hogy bármelyik is a másikra akaszkodna. Te is lehetsz szerelmes, ez a jövő zenéje. Én a te helyzetedből ezt az egy kiutat látom. Az otthon maradás az őrületbe fog kergetni.
2013. júl. 31. 08:30
 7/22 Aspartia ***** válasza:

Ismerős a helyzet. Nekem anyám még azt se engedte meg, hogy délután beszélgessek az osztálytársaimmal. Mintha agyereknek nem is kéne szocializálódnia...az agyamra ment.

Egyébként azt tudom tanácsolni, amit a fentiek írtak.

2013. júl. 31. 09:32
 8/22 kovpet ***** válasza:

A függetlenség kivívása egy folyamat. Te kicsit későn kezdted el, de jobb későn mint soha, így akkor most szép lassan kezdj neki. Nekik sem lehet céljuk, hogy tönkre tegyék az életed, csak szokniuk kell, hogy nem vagy már gyerek.

Szoktad őket, szép lassan, lépésenként.

2013. júl. 31. 12:41
 9/22 anonim ***** válasza:

Ismerős helyzet, bár nekem korábba vége lett, helyette lett más aki tiltott.

A lényeg, hogy a szüleim és az exbarátom ilyen viselkedésének az eredményei : depresszió, nincsenek barátaim, nincsenek haverjaim sem akikkel beszélgethetnék akármikor is, Igazából nincs semmim, ami miatt jólérezhetném magam. És a szomorú az egészben, hogy mostmár mintha nem is vágynék rá. Már nincsen kedvem elmenni sehova, beszélgetni másokkal, csak itthon ülök most is egész nyáron filmeket nézek, néha elmegyünk a családdal strandra,

Azért írtam h korábban vége lett, mert 17 voltam amikor szakítottam az exemmel, akkor a szüleim kicsit megenyhültek, és mászkálhattam este is kint. Viszont lány létemre anyám sosem engedett lányoknál ottaludni. Az első akinél engedte, a barátom volt...

2013. júl. 31. 14:55
 10/22 anonim ***** válasza:
Dolgozni kellene talán.... Akinek mindig mindent a segge alá raktak, az egy idő után már nem veszi észre a dolgok értékét...
2013. aug. 6. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!