Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális az hogy 16 évesen...

Normális az hogy 16 évesen nem engednek el szilveszterezni?

Figyelt kérdés

anyum elég szigorú, apum már rég elengedett volna, 1 falúval arrébb lenne a 'buli' de csak ilyen házi buli de anyum nem nagyon bírja a srácot mert egyszer csináltunk vodkás gumicukrot ( nem is az ő ötlete volt) és mégis őt hibáztatja hogy ő visz vele ilyenekbe.. és nagyon elakarok menni de anyum ragaszkodik hogy a nővéremék bulijába menjek és oda hívjak valakit, de hát z egyáltalán nem ugyanaz mert nem is vagyok jóba a nővérem haverjaival mert mind idős 20 valahány éves és oda hívni se tudok senkit mert mindenki abba a másik házi buliba lesz ahova én is szeretnék menni.. + anyumnak mondtam h vegyen pezsgőt, azt mondta rendezi erre gyerekpezsgőt vett.. ez komoly???! nem tudom h sírjak-e vagy nevessek, másokat mindenhova elengedik én már 1 hónapja mondtam neki hogy el szeretnék menni.. hogy vegyem rá?:S

16/L

2012. dec. 30. 17:14
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Hát sehogy, ha anyukád ilyen akkor 18 éves korodig nem szabadulsz, vett gyerekpezsgőt még kiskorú vagy és nem képes felfogni hogy szórakozni szeretnél és túlságosan félt téged. Ha apukád elengedne akkor miért nem kéred meg hogy engedjen el és beszéljen anyukád fejével? Ő csak megtudná oldani, ha csak anyukád nem irányítja az apádat.
2012. dec. 30. 17:17
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
A mai világban? abszolút normális..
2012. dec. 30. 17:18
 3/10 anonim ***** válasza:
52%

Teljesen normális.

Én nem tudom, hogy rajtad sírjak-e vagy nevessek...

23/L

2012. dec. 30. 17:26
 4/10 anonim válasza:
27%
Szerintem szökj meg , és 2 hét után hívd fel anyukádat, hogy élsz.
2012. dec. 30. 17:30
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
Normális. Tudod, hogy nehéz ezt elfogadni, mert kamasz vagy, én is átéltem a helyteted, de 18 éves korodig anyukád tartozik irántad felelősséggel. A mai világban én sem engedném el a 16 éves gyerekemt bulizni, mert tudom mi megy ilyenkor... tényleg megértem, hogy rossz érzés, de 16 évesen nem kell sárga földig inni magad.
2012. dec. 30. 17:38
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
Engem mindig engedtek, egy barátnőmet viszont csak nagyon nehezen, akkor nem értettük miért. Most már megértjük. Mondjuk velem engedték, mert bennem megbíztak. Te viszont egy srác miatt akarsz oda menni, hááát... Persze most nehéz, de ez van. Viszont jól is elsülhet. Egyszer egy hirtelen programváltozás miatt bátyáméknál találtam magam a koleszban, az ismerősei meg rögtönzött házibulit tartottak, ahová áthívták. Vitt engem is, én akkor voltam 14 éves, mindenki más 20 fölött (bátyám 22). Eleinte eléggé kínos volt meg bunkók is voltak a többiek, az este végére viszont ez megváltozott, vannak akikkel azóta is jóba vagyok.
2012. dec. 30. 18:37
 7/10 anonim ***** válasza:
22%
Én örülnék, ha elengednének valahova is. Barátnőmhöz sem nagyon engednek, ha igen, égnek áll a hajuk. 17/L vagyok és szigorúak eléggé. Én a helyedben odahívnám azt a srácot.
2012. dec. 30. 18:38
 8/10 anonim ***** válasza:
58%

talán ha előbb kicsit áthívnád a srácot,hogy legalább pár percet 1-2 órát töltsön el nálatok,és megismerjék némire a szüleid .. már ha normális a srác tényleg.

Kössetek kompromisszumot,pl minden órában felhívod, így biztos lehet benne,hogy nincs semmi bajod és nem vagy hullarészeg. Megértem anyukádat,mert én is aggódnék a gyerekem után,de 16 évesen már el lehet engedni szilveszterezni ,ha egyébként normálisan viselkedsz,tanulsz,segítesz,nem állitasz haza részegen hétvégente stb gondolom nem kell az összes kizáró tényezőt felsorolnom.

Idegen helyre,egyedül én sem engednélek,de ha lezsnek ott barátnők/barátok akkor ezzel a telefonos megoldással mehetnél felőlem! Annál rosszabb,minél tovább aranykalitkában tartanak egy normális kamaszt,anno a mi társaságunkban volt egy ilyen lány ,nem engedték szinte sehová,se szilveszterkor,se máskor. Na az egyetemi évek alatt ,mikor kiszabadult a nagyvilágba elkezdett mérték nélkül inni/bulizni/ szexelni .

Mondjuk én nem vagyok szigorú szülő. Engem is féltettek,de fokozatosan azért adagolták a szabadságot/társasági életet/bulikat a szüleim,és nem is szálltam soha el később egyikkel sem,normális ember lett belőlem .

2012. dec. 30. 19:45
 9/10 anonim ***** válasza:
38%
hát... én 17/L vagyok és itthon szilveszterezek... ha nagyon könyörögtem volna biztos elengedtek volna valamerre... de nem nagyon van kedvem a mai bulikba menni... inkább unatkozom a tv előtt... de kedves édesapám megkérdezte egyik nap "édes lányom megyünk vásárolni hozzunk neked gyerek pezsgőt?" anyu röhögött én nem tudtam megmukkanni se... igazából az én szüleim is elég szigorúak pláne apa... azt mondta amíg él nem lesz pasim, meg hogy ő nem kerüldöz senkit stbstb... már rég nem élne ha így lenne... de amiről nem tud, nem fáj neki ;)
2012. dec. 30. 20:54
 10/10 anonim ***** válasza:
hát vigyenek oda, hajnalban meg menjenek érted.
2012. dec. 30. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!