Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez milyen helyzet?...

Szerintetek ez milyen helyzet? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Apámmal volt egy kemény vitám. 28 éves nő vagyok. Szüleim elváltak már igen régen. Nemrég szólt nekem, hogy lenne egy nyaralás az egyik apai ágon távoli rokon házában.

A történethez tudni kell, hogy van egy párom 3 éve, de nem élünk együtt különböző okok miatt. Hogy miért, ez most nem is érdekes. A lényeg, hogy együtt vagyunk, és természetesen tervezünk idővel többet is, de egyelőre csak így tudjuk megoldani.

Apám tehát elhívott erre az egy hétre, Budapestre. Pesttől igen messze lakunk, tehát jó lett volna. Apám mondta is, hogy ő és én, majd milyen jól elleszünk. Én azért rákérdeztem, hogy a párom (nevezzük Pistának, kitalált név) is jöhet-e, elleszünk egy hálózsákban. Itt apám teljesen kiakadt.

Elmondta, hogy Pista csak egy idegen, mert nem vagyunk házasok, még csak nem is élünk együtt, gyerekünk sincs, ezért se a családhoz, se hozzám nem tartozik. NEKEM NINCS SENKIM. Ráadásul ezek az apámnak is távoli rokonok engem se láttak soha, én is IDEGEN vagyok nekik, de azért apám révén mehetek, mert mégiscsak a lánya vagyok. De az én révemen már nem jöhet senki, mert nekem nincs senkim, mert nincs férjem és nincs gyerekem, akik az én révemen jogosultak lennének.

Szépen kértem, hogy akkor mutasson be nekik, hisz ő lehetne az összekötő köztünk, neki kellene bemutatnia. Azt mondta, hogy engem igen, de Pistát nem, mert ő vadidegen, és ennek nem is fogja kitenni a rokonait, hogy vadidegen legyen a házukban.

Ha Pista meg akar velük ismerkedni, akkor menjen fel Pestre (innen, több száz km-ről) egy fél napra beszélgetni, de ott nem szállhat meg egyik napról a másikra, mert vadidegen. Oldja meg, hogy rászánja a napot, aztán szépen hazamegy. Majd fél év múlva ezt megint ismételje meg, megint menjen szépen haza, aztán talán több év múlva már ő is ott nyaralhat velem, addig nem. Még hozzátette, hogyha házasok vagyunk, az is más, vagy ha közben megházasodunk.

Majdnem elsírtam magam, ezért itt megköszöntem szépen, és letettem a telefont.

Most nem igazán tudom értelmezni a helyzetet. Hiszen rengetegen vannak, akik nem is házasodnak össze soha, és oké, hogy együttélnek, de azért 100 %-ra gondolom azt, hogy az együttélésük előtt is mentek ide-oda együtt, nyaralni is, és nem ez jogosította fel őket arra, hogy együtt menjenek bárhova is.

Amúgy már voltunk együtt nyaralni.

Mi a véleményetek?

2013. júl. 20. 21:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Még soha nem csókolóztunk utcán, mert a párom eléggé szégyellős. Felnőtt férfi ő is, tudja az illemet.
2013. júl. 20. 22:20
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem tökre félreértitek a kérdezőt. A "rokonok nem ismerik a Pistát", "apa-lánya nyaralás lenne" azért nem állja meg a helyét, mert ha már házasok lennének a Pistával, akkor már nem zavarná őket. Nem értem a rokonokat, de ha nekem lennének ilyen rokonaim, elmehetnének a francba (és most nem azt mondom, hogy egy párnak mindig sülve-főve együtt kell lennie, de ezt ne a rokonok szabják már meg).
2013. júl. 21. 16:09
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Hát elég furcsa apa...

Ha apa-lánya program, menj el max. 3 napra, de ennyi!

Lehet, hogy apa fújta fel, nem is a rokonok...

2013. júl. 21. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!