Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez milyen helyzet?...

Szerintetek ez milyen helyzet? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Apámmal volt egy kemény vitám. 28 éves nő vagyok. Szüleim elváltak már igen régen. Nemrég szólt nekem, hogy lenne egy nyaralás az egyik apai ágon távoli rokon házában.

A történethez tudni kell, hogy van egy párom 3 éve, de nem élünk együtt különböző okok miatt. Hogy miért, ez most nem is érdekes. A lényeg, hogy együtt vagyunk, és természetesen tervezünk idővel többet is, de egyelőre csak így tudjuk megoldani.

Apám tehát elhívott erre az egy hétre, Budapestre. Pesttől igen messze lakunk, tehát jó lett volna. Apám mondta is, hogy ő és én, majd milyen jól elleszünk. Én azért rákérdeztem, hogy a párom (nevezzük Pistának, kitalált név) is jöhet-e, elleszünk egy hálózsákban. Itt apám teljesen kiakadt.

Elmondta, hogy Pista csak egy idegen, mert nem vagyunk házasok, még csak nem is élünk együtt, gyerekünk sincs, ezért se a családhoz, se hozzám nem tartozik. NEKEM NINCS SENKIM. Ráadásul ezek az apámnak is távoli rokonok engem se láttak soha, én is IDEGEN vagyok nekik, de azért apám révén mehetek, mert mégiscsak a lánya vagyok. De az én révemen már nem jöhet senki, mert nekem nincs senkim, mert nincs férjem és nincs gyerekem, akik az én révemen jogosultak lennének.

Szépen kértem, hogy akkor mutasson be nekik, hisz ő lehetne az összekötő köztünk, neki kellene bemutatnia. Azt mondta, hogy engem igen, de Pistát nem, mert ő vadidegen, és ennek nem is fogja kitenni a rokonait, hogy vadidegen legyen a házukban.

Ha Pista meg akar velük ismerkedni, akkor menjen fel Pestre (innen, több száz km-ről) egy fél napra beszélgetni, de ott nem szállhat meg egyik napról a másikra, mert vadidegen. Oldja meg, hogy rászánja a napot, aztán szépen hazamegy. Majd fél év múlva ezt megint ismételje meg, megint menjen szépen haza, aztán talán több év múlva már ő is ott nyaralhat velem, addig nem. Még hozzátette, hogyha házasok vagyunk, az is más, vagy ha közben megházasodunk.

Majdnem elsírtam magam, ezért itt megköszöntem szépen, és letettem a telefont.

Most nem igazán tudom értelmezni a helyzetet. Hiszen rengetegen vannak, akik nem is házasodnak össze soha, és oké, hogy együttélnek, de azért 100 %-ra gondolom azt, hogy az együttélésük előtt is mentek ide-oda együtt, nyaralni is, és nem ez jogosította fel őket arra, hogy együtt menjenek bárhova is.

Amúgy már voltunk együtt nyaralni.

Mi a véleményetek?

2013. júl. 20. 21:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha te is idegen vagy a rokonoknak ahova mentek, szerinted a párod mennyire idegen?

Ha apád mondjuk magáhog hívott volna, ott elfogadott hogy a párodat is hívja.

De első sorban durván kezelte a dolgot. Szerintem ebben hibázott.

2013. júl. 20. 21:26
 2/13 anonim ***** válasza:
84%

Nem ismerem ezeket a távoli rokonokat, ezért nehéz válaszolni.

Lehet, hogy konzervatív vagyok, de valahol érthető, hogy apád nem szeretne egy eleve nagy szívességből (te és ő megkapjátok a nyaralót ingyen) még nagyobbat csinálni. Abban is részben igaza van, hogy nem illendő úgy odavinni valakit, hogy a párod még csak nem is találkozott a tulajdonosokkal.

Az is lehet, hogy szeretett volna veled kettesben lenni egy kicsit, mert azért mégis a gyereke vagy, és ki tudja, hány ilyen alkalom adódik még, hogy gondtalanul át tudtok beszélgetni napokat. Az idő telik, ő sem lesz fiatalabb...

Az viszont nagyon tapintatlan és goromba dolog, hogy a kapcsolatotokat becsmérelte. Elég lett volna annyit mondani, hogy "figyelj lányom, a nyaraló nem az enyém, és nem szeretnék ennél nagyobb szívességet kérni. Ha szeretnéd elkéri a nyaralót Terka nénitől és Feri bácsitól, itt a számuk. Vidd el személyesen bemutatni nekik Pistát, és hátha megengedik, hogy ott töltsetek egy hétvégét, de én ebbe nem szeretnék belefolyni."

Ennyi. Ehelyett becsmérelte a viszonyotokat, amihez semmi köze, csak a nyaraló ügyének intézése ami rá tartozik.

2013. júl. 20. 21:28
 3/13 A kérdező kommentje:

Apám ezek szerint a saját házába se engedne be egy idegent. De erről még nem volt szó, mivel szóba se került, még nem akartunk hozzá menni.

Meg ha már én is idegen vagyok így is, úgy is, akkor nem gondolták volna azt, hogy a párom nélkül esetleg meghívni se illett volna? Nem 15 éves vagyok már, van egy stabil párom. Amikor baráti társaságban vagyunk, mi sem hívjuk külön még a pár hónapos párokat se, nehogy megsértődjenek.

2013. júl. 20. 21:29
 4/13 A kérdező kommentje:
A második válaszolóval cseppet egyetértek. Kicsit kezd kitisztulni az a dühös elkeseredettség, amit ezidáig éreztem a telefon óta.
2013. júl. 20. 21:30
 5/13 A kérdező kommentje:
Mármint apámhoz menni: úgy értettem, hogy ottalvósan, nem látogatóba természetesen.
2013. júl. 20. 21:31
 6/13 anonim ***** válasza:
87%

Apukád abban hibázott, hogy ilyen durván vágta a fejedhez a dolgokat.

Abban viszont igaza van, hogy te is idegen vagy rokonoknak, és csak azért mehetsz, mert az apád lánya vagy. Te a párod már tényleg "senki" nekik. (Képzeld, ha a párod meg elhívná az anyját, mondván, hogy mégiscsak az anyja...)

Arról nem is beszélve, hogy így legalább együtt lehetsz apuddal. De ha menne a párod, akkor apud felesleges harmadiknak érezné magát.

2013. júl. 20. 21:36
 7/13 anonim ***** válasza:
44%
Hát normális ember még a saját szüleihez sem visz haza valakit bemutatni úgy, hogy az illető kezében ott a kisbőrönd, mert rögtön be is költözik egy hétre... Ezt te gondolod rosszul. És az együttjárogatást pláne ne vedd azonosnak a házassággal, a férjedet viheted magaddal, a randipartneredet nem.
2013. júl. 20. 21:38
 8/13 A kérdező kommentje:
Hetes, ne akasszál ki te is!!! Attól, hogy nem élünk együtt, még nem a randipartnerem!!!
2013. júl. 20. 21:40
 9/13 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Igaza van Apukádnak. Nagy lány vagy már, egyedül(pontosabban az Apukáddal) miért nem tudsz elmenni, miért kell a párod kísérete?

Másrészt azzal is egyetértek, amit a többiek leírtak, ez egy szívesség. Az is lehet, hogy nincs olyan sok hely, nem is lenne kényelmes, ha 3-an mennétek. Ez egy lehetőség, hogy egy kicsit Apukáddal legyél.

A párod valóban elvehetne, ha annyira fontos ez a kapcsolat mindkettőtöknek és akkor egyértelmű lenne, hogy hozzád tartozik. Ezt is megértem, ami Apukádat illeti.

2013. júl. 20. 21:44
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A távoli rokonok apádat hívták mrg nyaralni, és ha már így volt, apukád azért hívott téged, hogy téged is megismerjenek. Tehát ez egy apa-lánya program lenne, a családi szálak erősítése vagy inkább csak egymás megismerése céljából. Ilyen találkozókra még az ember férjét se nagyon viszi, mert ez nem erről szól. Ez arról szól, hogy te találkozz a felmenőiddel és a rokonaiddal. A férj pedig család szempontjából vadidegen. A másik a praktikusság kérdése: azért apád sem most jött le a falvédőről, ennyi idősen, pláne, hogy nem is éltek együtt nyilván a legtöbb időt kihasználnátok, hogy együtt lehessetek. Most gondolok arra pl. ha mentek egy múzeumba, akkor fogjátok egymás kezét, ha megálltok vmi előtt, akkor egymásnak mondanátok a megjegyzéseiteket, nem apáddal és a rokonokkal beszélgetnétek, persze azért kis csókolóznátok, ami azért elég zavaró tud lenni, mert intim. Ezen kívül egy csomó olyan családi történet is lehet, amit a "vadidegen" férjnek nem szívesen mesélnének el. Menj el a pároddal külön nyaralni, ez egy családi (te családod, eokonságod) programja.
2013. júl. 20. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!