Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon tönkreteheti ez a helyzet a kapcsolatom?
Tapasztalataim szerint az van sajnos hogy akit gyakorlatilag gyerekkorban nem tanítanak meg a spórolásra az a felnőtt korára sem fog spórolni az is biztos.
Persze vannak kivételek ezt hozzáteszem, mert sokan belátják hogy spórolással egy kis odafigyeléssel jut minden napra kaja, plusz a rezsivel is rendbe lesznek és ha igazán jók akkor maradhat is.
Szerintem várj 1-2 hónapot ezzel még, lehetőleg ne éljétek fel az összes pénzed, próbálj meg minél kevesebbet költeni és figyeld meg hogy a párod el fog-e tartani téged vagy nem, tehát ha gond van akkor mennyire tud ő spórolni azért hogy elláthasson téged.
Én barátnőm sem tudott annyira spórolni a pénzével sajnos a rezsi ráeső részét oda adta de a kajába alig ha beszállt volna valamibe, én pénzemből ment boltba vásárolni igaz a cigijére a saját pénzéből költött, meg nagy ritkán a kajára is, de ha eltelt fél hónap akkor mindig nekem kellett neki adnom mert ő elverte másra, ugye szórakozás, cigi, buli hegyek. Én nem vagyok az a bulizós szóval én arra nem költök csak havi 1-2 alkalomra, de amikor eljött az hogy engem kirúgtak akkor a barátnőm egyből megtanulta beosztani a pénzt, nem költött mindenfélére, igyekezett jól beosztani a pénzt, persze én is pótoltam hozzá a maradékból, meg cigizni se cigizett annyit, és akkor tényleg rájött hogy ha nem lesz pénz akkor gáz lesz, de szerencsére ilyen nehéz időkben is hamar találtam munkát, és akkor kezdett szépen minden visszaállni a régibe, de a barátnőm rájött akkor hogy tényleg spórolni kellene neki is, és most fél év után kezdi észrevenni hogy van értelme ha nem költekezünk ész nélkül.
Ha mázlid van a párod erre talán ráfog ő is jönni erre ha arról van szó.
Hű ez nehéz helyzet lesz. Nem irigyellek. A kérdésedre, igen, a pénz, az anyagiak nagyon sok kapcsolatot tönkretehetnek és tönkre is tesznek. Nagyon észnél kell lenni. Remélhetőleg a párod komolyan vesz végre, ha helyzet lesz, és visszafogja magát kicsit. És nyilván te minél előbb keresel új munkát, ha akad, azt kell majd megértetned vele, hogy ez átmeneti helyzet lesz és nem fog örökké tartani, de egyszer fent, egyszer lent.
Az én férjem sem tudja beosztani a pénzt, nincs is nagyon mit, de még azt sem. Szoktam mondani, hogy ezentúl ő kezeli teljes egészében a kasszát, na az persze nem tetszik neki, ilyenkor beismeri, hogy nem megy neki. Nagyon nem. De már csak ijesztgetni szoktam ezzel, meg kellett békélnem a tudattal, hogy ez mindig is így fog maradni, nekem kell számolgatnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!