Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi alapján választottál nevet...

Mi alapján választottál nevet a gyermekednek/gyermekeidnek?

Figyelt kérdés
Rokonról, divatból, filmből vagy mi alapján?
2013. júl. 12. 17:38
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

Még nincs, de nekem lövésem, hogy Ruben lesz, ha fiú. Egyrészt R betűs lesz a vezetéknév, illetve a Ruben azt jelenti, hogy "jé, fiú!" :)

Sajnos a vezetéknév kizár rengeteg lehetőséget, mert hosszú, szláv hangzású, -cs végződésű. A kemény hangzású mássalhangzók máris kiestek.

2013. júl. 12. 19:12
 32/44 anonim ***** válasza:
81%

Nagylányom neve Grácia, neki az édesanyja adta a nevét, nem tudom, mi alapján, de nekem tetszik.

Kistesót most várjuk, a nemét még nem tudom, de ha fiú, Valér, ha lány, Daniella (Dancsi). Én Dancsit szeretnék, de a Valér is jó ;)

Engem anyu csak úgy spontán nevezett el, nem hinném, hogy bárki után. A tesómnak van szép fantázianeve (Gyöngyvér), mert anyumnak egyszer volt egy ilyen álma.

Ez az első szerelmes dolog... hát lányok, nők, ez elég gáz. Ennyire nem tudtok túllépni az exen?

2013. júl. 12. 19:33
 33/44 anonim ***** válasza:
90%
Én kő-papír-ollóval lettem Petra.
2013. júl. 12. 19:34
 34/44 anonim ***** válasza:
87%

27

Nem, Skandi ;-)))))))

2013. júl. 12. 20:10
 35/44 anonim ***** válasza:
87%

magyar nevet akartam a fiamnak,ami nem túl különleges,de nem gyakori

így lett Szabolcs

utólag is jó választás,illik hozzá.ja és nem akartunk két nevet semmi értelmét nem látjuk,ráadásul a vezetéknév sem rövid

én Mária Zsuzsanna lettem volna,de a szülőágyon kiderült,hogy ketten vagyunk,és mindketten lányok,így ketté lett osztva a név.aminek külön örülök,mert két vezetéknevem van kötőjellel írva

2013. júl. 12. 20:12
 36/44 anonim ***** válasza:
81%

Utolsó vagyok. A Ruben nagyon szép név!

Egy repülőgép-szerencsétlenségről szóló dokumentumfilmben hallottam egy orosz fiúnevet, nagyon tetszett, ha fiam lett volna, azt adtam volna neki, de sajnos azóta elfelejtettem, csak annyira emlékszem, hogy E betűvel kezdődött.

Az exemről soha még a kutyámat, de semmilyen élőlényt nem neveznék el soha, hiába volt az első szerelmem, és meghatározott 10 évet az életemből, akkor is egy mocskos szemét volt.

2013. júl. 12. 20:17
 37/44 anonim ***** válasza:
13%
Nekem ő életem szerelme.
2013. júl. 12. 20:21
 38/44 anonim ***** válasza:
61%
Én a kislányomnak a Csilla nevet adnám, ha fiú akkor Bálint. Egyszerűen csak tetszenek ezek a nevek, nem kötődik senkihez. A Balázs név is tetszik, de nővérem kisfiát is Balázsnak hívják, így már nem adnám a saját fiamnak.
2013. júl. 12. 21:21
 39/44 anonim ***** válasza:
86%
Még semmi alapján, de mindenképp közös döntés lesz. Az exem - bár eddig nincs - nevét semmiképp sem adnám, mert rém megalázó lenne a páromnak, egyébként is ocsmány dolog.
2013. júl. 12. 23:06
 40/44 anonim ***** válasza:
71%

A szülőszobán úgyis engem kérdeznek és én a Krisztiánt vagy a Jázmint fogom mondani!

nálunk az apukát kérdezték mert h vajúdás közben nem zavarják az anyát ezzel :-))

szal honnan tudod h mi lesz a modi az adott kórházban vagy szülésznőnél?

2013. júl. 13. 08:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!