Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Óvodás korú gyermekednek hogyan vezetted be, hogy elváltok?
Hogyan mondtátok el? Hogyan reagált? Kisebb, beszélni még nem tudó gyerkőccel kapcsolatos tapasztalatok is érdekelnének, illetve minden tanács a témával kapcsolatban: mit és hogyan mondjak és mit ne mondjak semmiképp.
Köszönöm!
ez attól is függ a gyerek milyen viszonyban van az apjával.
az én kislányom 3 éves múlt,sokszor úgy kell elzavarni a boltba az apjával..
bocsi hogy nem szóltam hozzá érdemben.
Azzal aki nem tud beszélni, nem kell semmit csinálni. Én 1 éves vltam, mikor elváltak a szüleim és nyilván nem emlékszem semmire.
Megszoktam, hogy apa jön, elvisz, aztán hazavisz. Természetes volt. PErsze biztos mondták nekem, hogy ők elváltak, és hogy van ilyen, mert nem emlékszem rá, hogy valaha fura lett volna, hogy külön vannak.
tudod kicsim
apa és anya nagyon sokat veszekedtek mostanság és hát apa most elmegy h kicsit gondolkodjunk h mi legyen, mert a sok veszekedés nem jó dolog és nem szeretnénk h ezt háljátok állandóan
nem nem miattad megy el apa te nagyon jó gyerek vagy
és apa és anya szeret téged nagyon nagyon, te ügyes okos nagy gyerek vagy már
apa azért mert elmegy még sokat lesz veled elmentek majd együtt mindenfele igazi apa napokat tudtok majd tartani mindenféle jó mulatsággal :-) sőt nála is aludhatsz majd
meglátod jobb lesz így nem lesz veszekedés sírás több lesz a mosolygás és a nevetés
én kb ezt lehet mondani nekik (azért mert nem beszél még azért megérti mi a szitu)
Én kb azt mondtam neki, mint az utolsó. Az én kislányom 5 éves volt, mikor elváltunk. Azt mondtuk, hogy anya és apa már csak barátok, és a barátok nem élnek együtt, ezért apa elköltözik tőlünk, de ettől még apa is és én is ugyanannyira szeretjük őt, mint eddig. Ő egy nagyon jó gyerek, nem tehet semmiről. Akkor mehet apához vagy anyához amikor csak szeretne, annyi időre, amennyire szeretne.
Természetesen ezt is tettük egyébként. Vasárnaptól keddig apával van, szerda változó, csütörtöktől szombatig pedig nálam, de ha valamelyikünknek programja van (akár a gyerekkel, akár egyedül) akkor úgy alakítjuk a hetünket, hogy mindenkinek jó legyen. A kislányom vidám, boldog, egészséges kisiskolás, egyáltalán nem viselte meg a válásunk szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!