Mi alapján választottál nevet a gyermekednek/gyermekeidnek?
Mi még csak tervezzük a gyereket. A lényeg az, hogy közvetlen családban ne legyen, ne legyen idétlen és röhejes, nagyon tucat, mássalhangzóval kezdődjön és passzoljon hangzásban a párom vezetéknevéhez. Mondjuk ez utóbbi kitétel miatt elég kevés jön szóba, mert vhogy az ő nevéhez kevés név illik, és abból meg már megvétóztunk párat (nekem pl. a régiesebb férfinevek többsége nem jön be, neki pedig igen).
Lánynévből eddig a Boglárka és a Zita a befutó. Fiúnévből a Kristóf.
Krisztián, Jázmin... úgyis engem kérdeznek... és én azt fogom mondani...
De akkor is nekem van igazam, akkor is az van, amit én akarok... mint az oviban.
Szüleimnél megvolt beszélve, ha fiú leszek, apa ad nevet, ha lány, anya. Ha fiú lettem volna Bence lettem volna, nem tudom mi alapján. De lány lettem, márpedig azért, mert anyának volt két nagyon jó barátnője, akik ikrek voltak. Az egyik Ágnes, a másik Renáta. Mivel anya Ágnes, így lettem Renáta.
Bár én még távol állok a gyerekvállalástól, nekem szempont az, hogy jó hangzása legyen a vezetéknévvel együtt. Párommal az Adrienn, Angéla és Viktor neveken gondolkodtunk, ezek tetszenek. Semmiképpen nem szeretnék olyan neveket, mint az Ajándék, Regő vagy Dzsesszika. Egyetlen megkötésem annyi, hogy a fiam második neve Tibor legyen, édesapám után. Mindenképpen közös döntés, hiszen mindkettőnk gyermeke, hiába tetszik nekem a Lili, ha nem illik a vezetéknévhez és Páromnak nem tetszik.
Az meg nagyon gáz, ha valaki az első szerelme után nevezi el a gyerekét, csak gratulálni tudok.
14 hetes kismama vagyok, szóval nálunk időszerű. Ha kislány lesz, a Viktória nevet fogja kapni. Legjobb bbaratnőm is az, nem utána kapná, hanem mert tetszik, és a páromnak is tetszene, tudom. B.nőmet megkérdeztem, örülne neki, nem zavarná. 2. ker.nevet meg imádott Nagyikám nevét - Klára. Iránta tiszteletből és szeretetből. (Már meghalt sajnos)
Ha fiú lesz, párom nevét kapja és az ő apukája nevét (u.az).
Nálunk a családban hagyomány ritka hülye neveket adni.
És én sem lettem kivétel, bár az is közrejátszott, hogy volt egy Alfonz nevű bácsikám aki a háborúban veszett oda. Ezért lettem Alfonzina. De nekem ha valaha gyerekem lesz, akkor egyszerű és átlagos nevet kap.
"A férjem rejtvényt fejtett és megtetszett neki a név, így azt kapta a kislányunk."
Füles? :D
Vicceltem :)
Nekem a lánynév, csak simán nagyon nagyon tetszik, szerintem az egyik legszebb (Alíz), a fiú név meg, kövezzetek meg az animében volt, (felnőtt vagyok nem gyerek) és nagyon kedves, udvarias kis gyereket illetve felnőttet képzelek így hozzá :) Amúgy ez a második név az Alfonz. Sok embernek nem fog tetszeni, de szerintem amellett, hogy hagyományos régies név, nagyon ritka :) A szereplő amúgy:
Babaként:
Felnőttként:
18:30as, te nagyon beteg vagy. Sajnálom a gyermeked apját. Ez nagyon durva.
Mi közösen választottunk, kiírtam egy párat, azok közül amik tetszettek, a finishben pedig 2 név maradt ami szóba jöhetett. Ott nehéz volt a döntés.
Egyébként nekem is tetszett a volt barátom neve, de sosem adtam volna a fiamnak. Pedig tényleg jó név, mondjuk amit kapott, az jobb. :) Meglepő hogy mennyi ember adná a volt szerelme nevét a gyermekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!