Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom nem akarja a gyerekünk...

A párom nem akarja a gyerekünket a nevére venni. Elmondása szerint azért nem szeretné mert már van egy fia aki nem az ő vezetéknevét viseli és nem akarja, hogy vita legyen majd a két testvér között ebből kifolyólag. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
2013. júl. 5. 16:01
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
De az apaságot elismeri? Az, hogy nem akarja, hogy az ő vezetéknevét viselje, mivel indokolja?
2013. júl. 5. 17:25
 42/59 A kérdező kommentje:
Azt, hogy mivel indokolja már a kérdésemben leírtam.
2013. júl. 5. 17:46
 43/59 anonim ***** válasza:

Ha összeházasodnátok aem lenne alap, hogy a férj nevét kapja a gyerek...nekünk közözsen kellett erről is nyilatkozni, hogy hogyan szeretnénk, akár az én vezeteknvemet is írathattuk volna.de csak akkor érvényes, ha kegegyezünk, nálatok itt elbukott volna...

Nálunk amúgy volt dilemma, mert sem az ő, sem az én nevemet nem vinné tovább más, csak mi...de az enyém tucatnév úgyis...

Semmit nem tehetsz, max rábeszéled...nem mintha lenne jelentősége...

2013. júl. 5. 17:56
 44/59 anonim ***** válasza:
Az apaságot elismeri? Mármint papíron?
2013. júl. 5. 20:27
 45/59 anonim ***** válasza:
20%
De gusztustalan ember a " párod"! Hogy tudod egyáltalán a párodnak titulálni? A gyomrom kifordul tőletek!
2013. júl. 5. 21:01
 46/59 A kérdező kommentje:
Most engem miért támadsz le?
2013. júl. 5. 21:35
 47/59 anonim ***** válasza:
De arra miért nem válaszolsz,hogy az apaságot el e ismeri?!
2013. júl. 6. 09:59
 48/59 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel, hogy elismeri e vagy sem. Az a lényeg, hogy a nevére vegye és én ne maradjak szégyenbe.
2013. júl. 6. 10:04
 49/59 anonim ***** válasza:
100%
Te már szégyenben maradsz egész életedben, mert nincs agyad.
2013. júl. 6. 11:09
 50/59 anonim ***** válasza:
73%

BNézd Kérdező (#48), úgy nem "veheti a nevére", hogy nem ismeri el, fordítva viszont minden további nélkül működik, tehát elismerheti anélkül, hogy a "mevére venné".

És ezen a világon semmi módon nem tudsz változtatni.

Ez a "ne maradjak szégyenbe" de bocs, de a XXI. századi Európában egy óvoda homokozói szint...

Ha nem ismeri el az apaságot, és te sem nevezed meg apaként, na akkor kérheted egymagad, hogy egy képzeletbeli apát jegyezzenek be apaként, és annak megfelelő családnevet a gyereknek, és akkor lehet, hogy megfosztottad a gyereket az apjától, senkitől nem tarthatsz igényt semmiféle tartásdíjra-gondoskodásra, de boldog lehetsz, nem lesz a te neveden, "nem maradsz szégyenbe"... ugyan lehet, hogy a saját gyereked fogja ezért mindörökre rád vágni az ajtót tizenévesen, teljesen jogosan... tényleg ezt szeretnéd?

2013. júl. 6. 11:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!