Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom nem akarja a gyerekünk...

A párom nem akarja a gyerekünket a nevére venni. Elmondása szerint azért nem szeretné mert már van egy fia aki nem az ő vezetéknevét viseli és nem akarja, hogy vita legyen majd a két testvér között ebből kifolyólag. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
2013. júl. 5. 16:01
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne ciki ha a te neveden van a gyerek? Én valahol örülnék ha az én nevemet vinni akkor tovább?

Sőt, ha ilyen az "apa", talűán jobb is ha a te neveden van!!

tessék lepontozni, de egy brtnőmmel is ez volt, ő örült h az ő nevét viszi tovább a gyereke, mert vele is szemét volt a gyereke "apja"

2013. júl. 5. 16:33
 22/59 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz kell az apasági. Utána ha nem akarod, nem pereled be gyerektartásért, de az apasági ahhoz (is) kell, hogy az ő neve legyen apaként bejegyezve.
 23/59 tetris ***** válasza:
100%

Ne haragudj rám, de egyszerűen nem értelek! Hogy voltál képes gyereket szülni egy ilyen trógernek?

Össze-vissza csinálja a gyerekeket, de a felelősséget már nem vállalja!

Ha egyszer megun, és elhagy téged a picivel együtt, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülsz. Mert gyerektartást nem fog fizetni, azt akár most garantálhatom. Pláne úgy, hogy az előző gyerek anyjának is fizetnie kellene az ottani gyerek után. Mindez úgy, hogy nincs munkahelye.

Ha pereskedni kell a gyerektartásért, akkor az évekig elhúzódhat, mert képes lesz még azt is letagadni, hogy övé a pici. Anyagilag lenullázhat ez a herce-hurca.

Csak remélni tudom, hogy mi tévedünk mindannyian, mi válaszolók, és a végén kiderül róla, hogy egy rendes, húséges, felelősségteljes apa és társ.

24/59 anonim ***** válasza:
100%

Hirtelen felindulásból: úgy rúgnám ki, hogy lába sem éri a földet.

Tényleges válaszom: Két különböző dolog, hogy a nevére veszi-e vagy elismeri, mint apa. Az apaságot ha nem ismeri el, arra nincs indok.

Attól, hogy elismeri az apaságot, a gyerek még viselheti a te vezetékneved.

Azt írtad, hogy a párod. Feleségül nem vesz?

2013. júl. 5. 16:34
 25/59 anonim ***** válasza:
100%
Az apasagi nyilatkozatot tehet ugy is, hogy a gyereket nem engedi a saját vezetékneve de anyakonyveztetni es erre a biróság sem kötelezheti.
2013. júl. 5. 16:40
 26/59 A kérdező kommentje:
Nem is akarok hozzámenni. Ennek egészen egyszerű oka van: Mivel én szeretnék nagy lagzit csapni és azt csak egy olyan pasival tudom kivitelezni aki gazdag (olyat pedig nem találok). Lagzi nélkül pedig nem akarok senki felesége lenni.
2013. júl. 5. 16:42
 27/59 anonim ***** válasza:
97%

"De ciki lesz, ha az én nevemet viseli a kicsi.

....én csak azt akarom, hogy ne mondják a gyerekemre, hogy "zabigyerek"."

Akkor addig ne szülj gyereket, amig nem vagytok összeházasodva. Ilyen felfogással nem lehet megérteni, hogy mit is akarsz.

2013. júl. 5. 16:47
 28/59 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, most már kezdem unni ezt a sok buta nőt, akik itt a hülye kérdéseiket teszik fel.

Te sem vagy különb a párodnál, sötét vagy, mint az éjszaka, szüljél egy halom kölyköt neki, aztán meg lagzizzál egy gazdag palimadárral...Jesszzusss

29/59 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező, a világon semmit nem tehetsz (szerencsére), a gyerek névviselésének csak olyan mértékben van köze az apaság kérdéséhez, hogy az apja vezetéknevét IS viselHETi, ha KÖZÖSEN űgy nyilatkoztok.

Egyébként meg zöldség az egész, ha nekünk lenne gyerekünk a jelenlegi párommal, férfiként én lennék azon, hogy inkább az anyja vezetéknevét viselje, ott ugyanis nincs fiú a családban, aki tovább vigye a nevet, az én nevemnek meg már van folytatója. Nem attól lesz valaki apa, hogy a vezetéknevét viselik...

30/59 anonim ***** válasza:
0%
26jaj, már kérdező... mi két tanúval, a pappal álltunk Isten oltára előtt. És boldogan élünk, míg meg nem halunk. Ne legyél már olyan merev,szigorú.
2013. júl. 5. 16:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!