Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom nem akarja a gyerekünk...

A párom nem akarja a gyerekünket a nevére venni. Elmondása szerint azért nem szeretné mert már van egy fia aki nem az ő vezetéknevét viseli és nem akarja, hogy vita legyen majd a két testvér között ebből kifolyólag. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
2013. júl. 5. 16:01
1 2 3 4 5 6
 31/59 A kérdező kommentje:

Az én nevem olyan gyakori, hogy minden második embernek ez a vezetékneve. Ki nem állom.

Amúgy sem vagyok egy férjhezmenős tipus.

2013. júl. 5. 16:54
 32/59 anonim ***** válasza:
Emberek, a névviselés szempontjából sem különbözik a házasság és a teljes jogú apai elismerés, mindkét esetben a felek közös akarattal nyilatkoznak a születendő (vagy megszületett) gyerek(ek) családi nevéről, házasságban sem működne az, hogy "a gyerek az apa vezetéknevét kapja, mert az anya úgy dönt és kész"...
2013. júl. 5. 16:54
 33/59 anonim ***** válasza:
100%
Csóri gyerek, az apja egy felelőtlen balhere, az anyja meg egy anyagias, életképtelen, sznob ember :(
2013. júl. 5. 16:55
 34/59 anonim ***** válasza:
100%

A 26-os válasz sokkal cikibb, mint az, hogy a te nevedet viseli a gyerek.

Én például kifejezetten azt szeretném, hogy a gyerekem az én nevemet viselje, főleg, ha lány lesz.

2013. júl. 5. 16:57
 35/59 A kérdező kommentje:
Nem vagyok anyagias. De mindenki magából indul ki!
2013. júl. 5. 16:57
 36/59 anonim ***** válasza:
100%
Nagy lagzit akarsz, de nincsen rá pénze a pasinak, ezért nem mész hozzá... ááá, dehogy vagy anyagias :)
2013. júl. 5. 16:58
 37/59 A kérdező kommentje:

Én már voltam házas két hónapig, elég is volt.

De a kérdés nem ez volt...

2013. júl. 5. 17:00
 38/59 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, hagyjátok már, buta mint a tök....

Az ilyenen nem lehet segíteni.

2013. júl. 5. 17:01
 39/59 anonim ***** válasza:
100%

Egyet mondj már meg. A köznyelvben az apaság elismerésére használják a nevére veszi kifejezi kifejezést.

Ugyanis 2 eset van:

1. A pasi tesz apai elismerő nyilatkozatot, azaz elismeri, hogy ő az apa, de ettől a gyerek kaphatja az anya vezetéknevét is. Tehát jogilag van apja, csak a vezetékneve az anyjáé. Erre házasságban is van lehetőség.

2. A pasi elismeri a gyereket, elismerő nyilatkozatot kap, és a gyerek vezetékneve az apáé lesz.

Első eset áll fenn nálatok, vagy az, hogy nem hajlandó apai elismerő nyilatkozatot tenni?

Ha nem akarja elismerni az apaságot (itt részletkérdés, hogy mi a gyerek neve), akkor bíróság, panasznap, és a bíróság fogja megállapítani az apaságot. Ha nem akarsz, nem kérsz gyerektartást.

2013. júl. 5. 17:01
 40/59 A kérdező kommentje:
Ő azt akarja, hogy ne az ő vezetéknevét kapja a gyerek.
2013. júl. 5. 17:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!