26-28 évesen még mindig a szülői házban élnek a testvéreim. Megbeszélés, vita, veszekedés sem segíttett. Mit lehetne ezügyben tenni?
Figyelt kérdés
L18. Két testvérem van, egy lány és egy fiú, 26 illetve 28 évesek és még mindig a szülői lakásban élnek. Ott lakom én is, évekig reménykedtem h besegítenek a ház teendői körül, v segitnek a költségekben,esetleg kikötöznek, de semmi eredménye. Voltak már viták, veszekedések ezügyben, semmi eredménnyel, ráadásul pofátlanok még velem szemben is, nemcsak szüleimmel. Fiútesóm alkalmanként dolgozik (fél éves szünetekkel, állandóan számitógépes játékokon lóg), lánytesóm soha nem dolgozott, henyél egésznap. Fél éve nem volt egy normális konverszációm velük, épp köszönőviszonyban vagyunk. Az is alig. Valami ötlet, hogyan hivhatnám fel a figyelmüket? Hány éves korban normális ez a kiköltözésdi a szülői házból? Vajon az én jövőmtől függ a szüleim és saját magam egyetlen reménye?2013. jún. 15. 23:20
1/7 anonim válasza:
Ha ők nem foglalkoznak veled, te miért foglalkozol velük?
Próbálj tanulni, munkát találni, elköltözni, önállósodni, nekik a megkeresett pénzedből NEM adni, bárhogy sírnak érte, és majd ha elköltöztél, megalapoztad az életed, visszatérhetsz arra a kérdésre, hogy akarod-e a családod támogatni, és egyáltalán mivel.
Jelenleg ugyanis nincs miből. Viszont a szituáció mindenkinek kényelmes, változtatni nem tudsz rajta. Ezért kell magaddal foglalkoznod.
2/7 anonim válasza:
és te mikor szándékozol elköltözni otthonról
3/7 A kérdező kommentje:
remélhetőleg egyetem után vagy akár előtt is, ha sikerül.
2013. jún. 15. 23:43
4/7 anonim válasza:
Amíg te is otthon élsz, pláne nincs jogod beleszólni, de ha elköltözöl, akkor sem lesz. Ez a szüleid dolga, nem a tied. Másrészt olyan szó, hogy konverszáció nincs.
5/7 anonim válasza:
Szüleid dolga,hogy kit és meddig tartanak el,esetleg beszélhetsz velük,de ne számíts rá,hogy majd mert te megmondod a testvéreidnek,hogy húzzanak el,majd el is húznak. Úgysem vesznek semmibe. Ettől függetlenül én is legszívesebben kirugdosnám őket.
6/7 anonim válasza:
nővéred 26 évesen ,még nem dolgozott? Akkor mit csinált eddig?
7/7 A kérdező kommentje:
előttem válaszolónak: volt pár munkahelye, de több mint 3 hetet nem bírta egyiknél se. Egyszerűen valahogy mindig talált valami kifogást... És ezeket sem éppen úgy találta, hogy keresett. Úgy egyszer egy évben rá jön a munkakeresés, de nagyon hamar feladja. Semmit nem csinál, lóg otthon vagy kint a havereivel, nappal pedig henyél és pofátlankodik.
2013. júl. 8. 11:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!