Van olyan ember, aki nem a családján tölti ki a problémáit?
Mert én csak ilyet ismerek. Akinek baja van a főnökével, munkatársaival, az haza m,egy, és lecseszi a párját, v agy a gyerekeket.
Rosszul aludt éjszaka, reggel már megy a veszekedés szegény gyerekkel, feleséggel.
És valahogy mindenki azon tölti ki a baját, aki nem tehet róla.
Van ember, aki felfogja, hogy ha másokkal veszekszik, neki nem lesz megoldva a gondja?
Szerintem mindenki felfogja. De ugyanígy azt is, hogy a dohányzás káros, a sok zsíros étel nem tesz jót. Sokmindent felfog az ember, az más kérdés, hogy nem tesz/nem tud ellene tenni. Nem mentegetem őket, mert nem jó dolog azokat bántani, akik nem tehetnek róla. Csupán úgy látom, ezek az emberek nem ismernek más módot, nem tudatosan csinálják ezt.
Sokan például a munka és gyereknevelés-háztartás mellett nem tudnak már sportolni, így mégjobban felgyülemlik a feszültség. Egy hobbi, vagy állattartás sokat segíthet, de valakinél pont hogy csak gerjeszti a feszültséget.
Szerintem sokan nem is keresnek rá megoldást, beleuntak, vagy észre sem veszik magukat, de persze annyira talán senki nem hülye, hogy ne tudná, ha gondolna rá, hogy ez így nem helyes.
nálunk sosincs állandó feszült hangulat itthon. néha megy a veszekedés, de nálunk ilyen stílusú a konflitusrendezés. utána megnyugszunk, megbeszéljük, elsimítjuk a problémát.
a munkahelyi bajunkat nem visszük haza, max a munkát, de mivel szükségünk van állásra így nincs más választásunk. :)
A férjem hazahozza a munkahelyi gondokat, de nem tölti le rajtunk. Leül a gép elé, fél óra verekedős-lövöldözős játék, amivel levezeti a feszkót, és kisimul.
A feszültség beleül az emberbe, kell egy levezető csatorna. Nekem ez a zenehallgatós sétálás-biciklizés.
Nálunk egyikünk sem. Ha bajunk van, történt valami kellemetlen, akkor a másiknak elmondjuk, akár dühösen is, vagy szomorúan, de nem benne keressük a hibát, csak kiadjuk, kimutatjuk az érzelmeinket ARRÓL a bizonyos dologról, ami történt. Tehát volt már, hogy párom dühösen jött haza a munkahelyéről, de engem megölelt, megcsókolt, és utána leültünk és elmesélte, mitől ilyen ideges. Én is ugyanígy, ha bajom van, akkor nem fojtom magamba, de nem rúgok belé.
Szóval van ilyen ember.
Van, csak elenyészően kevés.
Ahogy, hogy ezt meg tudd tenni, minden tekintetben felnőtt emberré kell válni, az összes problémát, ami a Élettel jár és nap mint nap a nyakadba szakad, tudni kell kezelni, megoldani, nem pedig másokon leverni - ami úgysem valódi megoldás, csak időleges, gyors feszültséglevezetés.
Nem, nem oldódik meg a gondja, mert a probléma gyökere önmagában van. Hiába veri le másokon a belső feszültégek nagyját, mindig ott marad önmagában a megoldatlan probléma, mint egy gennyes góc.
"Van ember, aki felfogja, hogy ha másokkal veszekszik, neki nem lesz megoldva a gondja?"
Hogyne. :) Vagyunk egypáran. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!