Milyen családok ezek? Szülők az ilyen emberek?
Szülők, de csak a szó legszorosabb értelmében.Szülő, mert megszülte, de ennyi.
Meg nevelgette, ameddig muszáj, és kész.Annyi kérdést, bánatot olvasok ezen az oldalon kamasz, kiskamasz gyerekektől, hogy nem törődnek velük, le sem sz@rják őket, ha egy hétig haza sem mennének, azt sem vennék észre.
Én is anya vagyok, nagyon korán is szültem 16 éves voltam, de nekem attól a pillanattól, hogy anya lettem, a gyermekemnél nincsen fontosabb a világon. Már 19 éves, fiú, de nagyon jó a kapcsolatunk, az apjával is nagyon szeretik egymást. Szeretem a barátnőjét, soha nem húztam vissza semmiben, mindig csak toltuk előre, mindenben mellette álltunk, és állunk. Rengeteg rossz családi kapcsolatot látok, lelki beteg gyerekeket, széthullott életeket, öngyilkos gondolatokkal foglalkozó kamaszokat.Oké, nem lehet mindig minden fenékig tejfel, de ha el is vállnak a szülők, akkor is a gyerek fejlődése, lelki nyugalmának megőrzése lenne a cél, nem az elhanyagolás, magára hagyás, nemtörődömség.
A szülői szerep, szerintem nem csak arról szól, hogy világra hoztam, aztán egy kicsit pátyolgattam, majd lesz vele valami.
Nincsen az ilyen szülőknek lelkiismeret furdalásuk?
Szerintem örülj, hogy a te családod ilyen, és ne ítélj el másokat.
Te is 16 évesen szültél. Milyen család az, ahol a gyerek 16 évesen szül. Mindenkiben van hiba. Foglalkozz a saját családoddal és fényezd magad tovább.
Valószínűleg van. Legalábbis anyám anno 16 évesen elüldözte a nővéremet az apjához (elváltak), és kitagadta, amiért otthagyta.
Na innentől engem még jobban fogott, nem mehettem sehova, nem csinálhattam semmit, még egy nyomorult hobbit sem fizetett nekem... nem voltak se barátaim, se céljaim. Végül 19 évesen elmenekültem a titkos páromhoz, inkább odaköltöztem anyósékhoz... anyám kitagadott :)
Most a húgomnak és az öcsémnek arany élete van.
2#
Sajnállak...
A legtöbb kamaszkorban van. Ilyenkor semmi sem jó. Pl leírja, hogy kapott egy oltári nagy pofont, őt otthon bántalmazzák, családon belüli erőszak. Mit írnak neki? Feljelentést, költözést ajánlanak, nem anya az ilyen... És mi derül ki? Hogy ellopta a pénzt otthonról... Ezért kapott pofont, mert nem az első eset. Na??????????
A legtöbb kérdés ilyen. Vagy pl. volt 1 éve egy kérdés, hogy a kislány írt, hogy otthon van, karácsony előtt, de az anyja azt mondta, hogy vissza kel mennie az intézetbe, most. Mindenki kiakadt a szende kicsi lánynak az anyjára, hogy egy gonosz, akinek többet ér a nevelőapa, nem anya az ilyen....
Aztán itt kapcsolódott be a nevelőapa, meglátta a gépen a kiscsaj kérdését. Kimaradt a lány leírásából, hogy intézetbe a szökései miatt került, aztán lopott is otthonról, most hazajött karácsonyra, de éjjel nem ment haza, és a testvéreit cseszegette, plusz ocsmányul beszélt az anyjával.
Na, ugye, hogy mind két felet meg kell hallgatni?
Na igen, emlékszem én is egy lányra, aki arra panaszkodott, hogy éhezik, mert az anyja nem főz neki, pénzt sem ad neki, hogy megvegye a kajára valót, pedig ő megcsinálná. Persze cigire meg kávéra megy anyunak. Itt mindenki kikelt magából, én is.
Aztán kiderült a turpisság. Anyu igenis főz, csak éppen a kisasszony vegetáriánus, nem hajlandó nagyon sok mindent megenni.
Ja, kérlek! Mindennap kétféle menü csak a szállodákban van...
sok szülőnek azért nincs lelkiismeret furdalása,mert azt hiszi h ő mindent jól csinált(az én szüleim is ilyenek),a gondok a gyerek miatt vannak.
régebben megpróbálták megvédeni a gyereket a nehézségektől.erre jó példa 1 Móricz Zsigmond novella,ahol az anya megpróbálja játékosan pénzt keresni a gyerekével,ahelyett h panaszkodna.nem azt mondom h 1 fiatal burokba nevelkedjen,de ne testáljunk rá minden lelki gondot.ide tartozik az is,h ha elváltak a szülők,ne kérdezzünk olyat a gyerektől h "kit szeretsz jobban"?nem attól leszvalaki lelki sérült,h ha a tanár megpofozza.de ha a szülők nem nézik a kölök lelki állapotát,az már sok gondot okozhat.
azt is birom,amikor 1 hülye p*csa megszüli a gyereket,de nincs tartós kapcsolata,egzisztenciája,felelősségtudata,csak elképzelései... (ne vedd magadra,kedves kérdező)
ezeken felül,a világ szemlélete is eléggé problémás,de ez már ink filozófiai témakör...
16/F
nekem most tinisedik a lányom :-)
hát néha olyant kapok tőle h csak nézek nagyokat.....
pedig hát eléggé lazán nevelem vagyis nem tiltok meg feleslegesen neki semmit sem...
önállóságra nevelem megtanítottam neki hogyan ossza be a pénzét stb...
de mégis, ami régebben apró dolog volt , az hatalmas probléma lett most...
szal én fenntartással kezelem azokat a tiniket akik ide írogatnak
Sok tini túloz, de sajnos én magam láttam olyasmiket a saját családomban, hogy ha valaki ide kiírná, hát azt mondanám, hogy kamukérdés, ilyen nincs...
Az egyik nővérem 19 évesen szült, a gyerek apja még a terhesség alatt lelépett és a testvérem azóta utálta a saját lányát. Rengetegszer bántotta, fizikailag is, lelkileg is, ha megpróbáltunk közbeavatkozni, akkor rettenetes botrányt csinált. Tartott mindez úgy kb. 40 éves koráig, amikor a 20éves llánya drogozni kezdett... itt a nővérem egy pillanat alatt magába szállt, belátta, hogy mennyire elrontott mindent, a lelkét kiteszi, hogy segítsen a lányán, saját életét is háttérbe helyezve, rettenetes bűntudata van. Sajnos már későn, a lány nem kér a lelki támogatásából, a szeretetéből csak a pénzt fogadja el tőle, amit nyilván drogra költ, borzasztó végignézni, ami történik velük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!