Mit ártottam én, hogy azt kapom? Ha van Isten, miért hagyja, hogy ez legyen itthon. Nem bírom tovább :' (
13 éves vagyok. Nekem van a legcsodálatosabb anyukám de szegény sokat szenved, mert az apám egy alkoholista féreg.. hetente legalább egyszer megveri, általában a szemem láttára.Ilyenkor egész éjjel sírok és azt kérdezgettem a jó Istentól, hogy miért nem segít?!
Sajnos elköltözni nem tudunk mert a legolcsóbb albérlet is 40ezer Ft + rezsi..és anyukám havi 55ezret keress abból pedig nem tudnák megélni sehogy se.. anya már pályázott önkormányzati lakásra de még semmi hírt nem kaptunk róla pedig már több mint egy év eltelt.
Nem bírom tovább nézni, ahogy ez az állat az anyukámmal bán..inkább megölöm magam, minthogy lássam ahogy a földön fekve rugdossa szegényt.Sokszor oda állok, hogy ne bántsa, sírva könyörgök de olyankor én is kapok és anyát is jobban megveri.. Az egész utca tudja mi megy itthon.. és az iskolába is.Nincs egy barátnőm se.. általában vagy keresztűl néznek rajtam az emberek vagy csak csúfolnak..
Gyűlölöm az egész életem.. sokszor bámulom a kést vagy valami éles tárgyat és elképzelem, hogy megvágom magam vagy egyből a torkomat. Egyedül azért nem tettem még meg, mert nem akarom, hogy anya jobban szenvedjen de ezt már nem bírom..
ezt komolyan nem értem, hogy nektek konkrétan mi szégyellnivalótok van? Apád süllyedhetne el inkább, nem ti.
Az hogy az emberek mit mondanak vagy megbámulnak pedig ne érdekeljen. Az ilyen viselkedés csak punnyadt kisvárosokban szokás, ahol az emberek annyira unatkoznak, hogy szívesebben nézik a másik kárát mint a saját nyamvadt életüket, de segíteni meg nem méltóztatnának. Ne foglalkozzatok velük.
Maximum azt szégyellhetitek ha nem álltok ki magatokért így élni nem lehet.
Vitessétek el, jelentsétek fel, vagy csinálj felvételt ahogy írták, hogy lecsukják jó időre. És ne féljetek attól, hogy nem lesz tovább, mert lesz, és valószínűleg jobb, mint ami most van.
Isten pedig hogy jön ide?
Az embereknek saját, szabad akaratuk van, csak saját maguk irányíthatják a tetteiket.
Apád ha agresszív veletek, az az ő választása, és őt minősíti. Nektek pedig nem kell eltűrni. ha mégis tűritek az a ti választásotok, és nem "Istené".
Egyébként, akik beszólnak, illetve megbámulnak, nyugodtan gondolhatod róluk, hogy azért teszik, mert náluk sem stimmel otthon valami, és a frusztrációikat rajtatok igyekeznek levezetni , mert azon a primitív szinten vannak,hogy jól esik nekik a gyengébbe belerúgni.
Tudom milyen ez.
Az a baj, hogy amíg anyukád nem határozza el magát, hogy lépni kell, addig nem sokat tehetsz.
Maximum, hogy telefonnal felveszed videóra, hogy később legyen bizonyíték.
Magadban semmiképpen ne tegyél kárt, a rosszindulatú megjegyzésekkel meg ne törődj.
Próbálj meg anyukáddal beszélni, rágjátok át a dolgokat, hátha van valami lehetőség, amivel tudtok változtatni.
Az anyukát hagyjátok, sajnos Magyarországon olyan törvények vannak, hogy hiába csinál bármit is, nem lépnek semmit, vagy ha tárgyalást is indítanak, több évbe tellhet, amíg lesz valami és addig semmit nem csinálnak az apukával.
Én is hasonló helyzetben nőttem fel. Sajnos a rendőrség, a családsegítő, stb. mindig valamiért az anyukámat hibáztatta, és teremtette le a kialakult helyzetért, sosem apukámat. Bármit csinált anyukám, mindig az lett a vége, hogy Ő a rossz anya és mi meg a hülye gyerekek akik nem csinálnak semmit. Ahelyett, hogy valahogy segítettek volna, mert persze azt nem tették, de a szájuk mindig nagy volt.
Szerintem ne a rendőrséget hívjátok, se a családsegítőt, mert általában csak belerondítanak a dolgokba. Csak akkor lépnek, ha már nagyon durván súlyos az ügy, pl gyilkosság. És ez szörnyű.
Neked pedig kislány, bíztatásul mondom, hogy én is rengeteget imádkoztam Istenhez, és én is úgy éreztem, hogy nem segít. El is vesztettem a hitem. De úgysem lett jobb, hogy nem imádkoztam többet. Sőt rosszabb. És lehet, hogy sajnos tényleg sok időnek kellett eltelnie, de mostanra (most vagyok 21 éves) nagyjából rendeződtek a dolgok, pedig tényleg látszólag minden összedőlt körülöttünk, alig volt valami kis hitünk, reményünk, hogy ez valaha jobb lesz, de így lett.
És a lelki sérülésekből is ki lehet gyógyulni, én is egyre jobban vagyok, rengeteget változtam, és épp életem eddigi legszebb időszakát élem. És, ha esetleg megint rosszra fordulnának egyszer a dolgok, annyiból jobb, hogy már teljesen másképp látom a dolgokat, sokkal erősebb lettem, és már nem tud annyira lehúzni lelkileg, hogy valaha is feladjam. Van értelme küzdeni ;)
Én őszintén kívánom Nektek a legjobbakat, és imádkozom értetek. Add Isten kezébe a gondodat, a helyzetedet, hogy Ő oldja meg, mivel Ő mindenható, Ő tudja, hogy mi a legjobb Nektek, és lehet, hogy nem úgy ahogy te szeretnéd, de a legnagyobb szeretetével, és legjobb tudása szerint segíteni fog. Ne add fel, tarts ki, legyél anyukád mellett, és egyszer rendeződni fognak a dolgok.
Az utolsó nagyon jól leírta. Folyton mindenki aumzt mondja anyu a hibás.Senki se próbál segíteni, se rokonok se a hatóság..senki!
Anyát pedig nem akarom nyaggatni,mert tudom, hogy neki nagyon rossz..rosszabb, mint nekem és inkább megkönnyíteni akarom a helyzetét nem mèg rátenni egy lapáttal.
Bárki mondja, nem vesztem el a hitem.Mindig is hitem Istenbe és fogok is..ha segít nekem ha nem.
Van az a mondás, hogy "segíts magadon, Isten is megsegít".
Szóval, ha igaz, ha nem, akkor is csak úgy tudsz elérni valamit, ha teszel érte. Erősnek kell lenned, de higgy benne, hogy sikerülni fog :)
Kérdező. Megkönnyeztem. Hogy mondhatnak ilyeneket az oszálytársaid?
Amúgy volt régebben egy ilyesmi kérdés ahol egy nálad kicsit idősebb fiú írta,hogy alkoholista az apja és ha kezetemelne az anyjára akkor ő megölné egy éjszaka folyamán. Ha a hatóság nem segít,vagy ti segítetek magatokon vagy eszközökhöz kell folyamodni. Egyetlen alkoholista szemétláda sem tehet tönkre egy családot, egy gyerek életét.
Hát, még nekem is majdnem kijött a könny a szememből, ahogy ezt olvastam fiú létemre.
Apám is néha verte anyámat, persze nem ilyen sűrűn.
Anyám el is vált tőle 5 éve.
Most itt tartunk, én ballagok általánosból, apám elkezdte keresni a társaságom, elakar jönni a ballagásomra, de elküldtem a g*cibe. Engem is vert néha.
Egyébként is, ha kell tudok keresni albérletet olcsóbban, de ha már elköltöztök 1x, és apádat nem csukják le, akkor lehetőleg minél távolabb költözzetek. Az oszt. társaid elég k*csögök.
Ha veled, járnék 1 osztályba, valószínűleg én barátkoznék veled. Nem szeretem nézni ha van 1 oszt. társam akinek 1 barátja sincs.
Amúgy meg, nem tudom, hogy létezik-e isten vagy sem.
Én nagymamámhoz imádkoztam nem istenhez, de ő megsegített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!