Nem érdekli a szüleimet ekcémám, vagy túl sokat kérek?
Hiába kértem már többször, hogy ne illatosított wc-papírt vegyenek, hanem simát, mert kirepedezik tőle a bőröm.. A nemi szervem és a fenekem is ekcémás.. Nagyon kellemetlen :(
Szappanból is a babát veszik, ami a legrosszabb összetételű, tele van olyan anyagokkal, amikre allergiás vagyok. Mondtam, hogy menjünk el együtt nézni olyat, ami jó nekem, de neem mert az biztos 5000 ft-ba kerül... Pedig van ugyanolyan árban, mint a baba, de nem veszik meg nekem, mert "ne hisztizzél már"
A kezem olyan, mintha rohadna. Van, hogy gennyes a kezem, olyan durva a helyzet. Hiába használtam rá szteroidos krémet, mikor folyton irritálják ezek az anyagok.
Anyagilag sem állunk rosszul, az sem lehetne kifogás.. De nekik ez csak hiszti. Én meg egyre rosszabbul érzem már magam, ebben az időben kesztyűvel sem tudom már takargatni a kezemet, a buszon úgy bámulják, mintha leprás lennék..
Leírom, hogy én mit tettem.
Súlyos retivaleválásom volt, ami sajnos maradandó károkat okozott.
17 voltam ekkor.
Anyám kijelentette, hogy biztos csak divatozni akarok a szemüveggel. Ráadásul csak úgy nem is tudtam elmenni a kórházba a szemészetre, mert eldugott faluban laktunk, több átszállás, stb.
Előadtam a panaszomat a háziorvosnak, aki annyit üzent a szüleimnek egy sürgősségi beutaló kíséretében, hogyha bármilyen súlyos szövődmény kialakulna, köteles a gyámhatóságot értesíteni kiskorú veszélyeztetése miatt.
Aznap be is fektettek a kórházba, másnap műtöttek.
Bár utána anyukám is mesélt egy durva sztorit, hogy honnan jött nála ez a bizalmatlanság. 7.ben három napig betegen ment iskolába, mert a szülei azt mondták szimulál. Aztán az iskolaudvaron kapott lázgörcsöt. Szerencséjére a tanárok időben észrevették, ráadásul tél volt így rögtön hóval hűteni kezdték. Rubeolás volt és a fél iskolát megfertőzte.
Mindenképpen konzultálj a háziorvossal, mond el, hogy a szüleid hisztiként kezelik a betegségedet.
Legyél őszinte. Nem elárulod őket, hanem az érdekeidet, az EGÉSZSÉGEDET véded, és a jogaidat érvényesíted:
"Az Egyezmény vonatkozásában gyermek az a személy, aki tizennyolcadik életévét nem töltötte be, kivéve ha a reá alkalmazandó jogszabályok értelmében nagykorúságát már korábban eléri. (...) 6. cikk
1. Az Egyezményben részes államok elismerik, hogy minden gyermeknek veleszületett joga van az életre.
2. Az Egyezményben részes államok a lehetséges legnagyobb mértékben biztosítják a gyermek életben maradását és fejlődését. (...) 24. cikk
1. Az Egyezményben részes államok elismerik a gyermeknek a lehető legjobb egészségi állapothoz való jogát, valamint, hogy orvosi ellátásban és gyógyító-nevelésben részesülhessen. Erőfeszítéseket tesznek annak biztosítására, hogy egyetlen gyermek se legyen megfosztva az ezeknek a szolgáltatásoknak az igénybevételére irányuló jogától. (részletek)"
Ez minden ENSZ tangállamban így van.
Ha tovább olvasnál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!