Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem érdekli a szüleimet,...

Miért nem érdekli a szüleimet, hogy tele van a lakás csótánnyal? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Pesten lakunk a IX. kerületben egy 2 szobás panellakásban.

Már egészen kiskorom óta ilyen hatalmas mélyfekete csótányok (svábbogár?) vannak az egész lakásban. Csak este, általában 10-11 után jönnek elő, de nem csak a vizes helyeken (konyha, fürdő) hanem mindenhol ott vannak.

Mikor kisebb voltam mindig mondtam a szüleimnek, hogy félek tőlük, csináljanak valamit, de mindig az volt a válasz, hogy hülyeségeket beszélek, nincsennek csótányok...

Ami érthetetlen hisz az apukám maga csapkodja (néha - néha meg hagyja őket elfutni) őket a lábával.

Pár éve volt 2 emberke itt, aki befújta a konyhát-fürdőt, de semmi nem változott.

Csapdákat/bórsav port mondván veszélyes kémiai anyagok nem engednek kitenni.

El sem tudom mondani hogy félek, irtózom tőlük.

2012. júl. 13. 20:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
78%

A csótányt nappal is meglátnátok, ha máshol nem is, de valamelyik ételben vagy a kenyeres zacskóban biztos.

ez inkább svábbogár.Talán nem hat rá a csótányméreg.Boltban lehet kapni kitehető csapdákat, attól ne félj, emberre veszélytelen.Vagy próbáld ki a biokillt, az is veszélytelen emberre.

2012. júl. 13. 20:44
 2/22 anonim ***** válasza:
88%
Ha ez így van: a szüleid igénytelenek. Az ilyesmit csak kemény neveléssel lehet szabályozni. Mivel te nem vagy még abban a helyzetben, hogy ezt megtehesd, én azt mondom, vegyél ki pénzt a tárcájukból, és vegyél csapdákat, meg irtót. Szólj a szomszédoknak is, hogy figyeljenek ők is oda, mert biztosan nem csak a ti lakásotokban van.
2012. júl. 13. 20:45
 3/22 A kérdező kommentje:

A lépcsőház is tele van, a többi lakás is biztos. Habár van 1-2 szomszéd, aki nemrég vette a lakást és teljesen felújította. Nem tudom pl. náluk van-e.

Mi a különbség a csótány és a svábbogár között??

2012. júl. 13. 20:50
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
kiskoromban a mi lakásunkban is voltak, sajnos ezeket egyszeri irtással szinte lehetetlen kiirtani. Nálunk több alkalommal jöttek irtani és eltűntek. Az előző hozzászólóval ellentétben én nem ajánlom, hogy pénzt vegyél ki a szüleid pénztárcájából.....próbálj velük beszélni vagy valamelyik rokonodat, lehetőleg felnőttet kérj meg arra, hogy beszéljenek a szüleiddel. Tudom, milyen kellemetlen ezekkel bogarakkal együtt élni. Célszerű lenne a szomszédok figyelmét is felhívni a csótányokra, hisz ezek átmennek egyik lakásból a másikba, de ez a felnőttek feladata lenn, hogy megoldják!
2012. júl. 13. 20:52
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanaz a két állat, csak két különböző név.

Ágyi poloskáitok nincsenek?

2012. júl. 13. 20:53
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Panellakásokban rendszeresek a csótányok.... és szinte kiírthatatlanok.

Ismerősöm lakott panelban, oda sűrűn jártak írtani, mert önkormányzati lakások voltak benne, de nem tűntek el....

A teljes épületet kellene ott fertőtleníteni, nem tudom ti mit tehettek ez ügyben.

Itt picit olvashatsz róla:

[link]

Azt pedig hogy miért nem érdekli őket... nem tudom, pedig súlyos fertőzéseket betegségeket okozhatnak. Felelőtlenség úgy tenni mint akinek nem tűnik fel a probléma

2012. júl. 13. 21:02
 7/22 A kérdező kommentje:
Milyen fertőzéseket/betegségeket okozhatnak??
2012. júl. 13. 21:09
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Az egész sztoriban a legsúlyosabb nem a bogarak, hanem hogy a szülő a saját gyerekének azt mondja, hogy áh, nincs is ott olyan.. A nyilvánvalóra állítja ezt. Elnézésedet kérem, de emiatt az én szememben sz@r szüleid vannak, nem fogom más szóval helyettesíteni. Van olyan gyerek, aki ezt feldolgozza, más viszont nem tudja eldönteni, hogy akkor most a valóságnak higgyen vagy a szüleinek és kész is a pszichológiai probléma. Annyira egy proli módja ez a problémák szőnyeg alá söprésének. Ha letagadjuk nem is létezik, ha bemeséljük a gyereknek - aki ugye el is hiszi sok esetben -, akkor az ő hitén keresztül mi is hihetünk az alternatív valóságban. Nagyon tudok haragudni az ilyenre. Én őszintén szólva megfognék párat és a kajájukba raknám, arra nyugodtan mondhatják, hogy nincs is ott! :/

Pénzkivételt én sem javaslom, de az sem lenne - szituációt tekintve - teljesen elítélendő. Mindenesetre ne, viszont a kajás verziót én meglépném. De ez én vagyok. Nem a bogarak miatt, nem a nemtörődömség miatt: a hazugság miatt. Mik lehetnek még itt a háttérben.. hány dolgot bagatelizálnak el vagy másítanak meg, csak azért mert a gyerek az gyerek.. Elhiszem, hogy vannak állandóan fennállü problémák, amikről jobb nem is beszélni, csak az a baj, már annyira benne vannak, hogy pont tesznek rá, hogy a gyerek (te) hogy éled meg. Cselekedned kell.

2012. júl. 13. 21:15
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak nincs nagyon legyengülve az immunrendszered, akkor különösebb aggódnivalód nincs, mindenesetre belinkelhetnél egy képet a jószágokról; tudjuk miről is beszélünk pontosan.
2012. júl. 13. 21:17
 10/22 A kérdező kommentje:
2012. júl. 13. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!