Miért nem érdekli a szüleimet, hogy tele van a lakás csótánnyal? Mit csináljak?
Pesten lakunk a IX. kerületben egy 2 szobás panellakásban.
Már egészen kiskorom óta ilyen hatalmas mélyfekete csótányok (svábbogár?) vannak az egész lakásban. Csak este, általában 10-11 után jönnek elő, de nem csak a vizes helyeken (konyha, fürdő) hanem mindenhol ott vannak.
Mikor kisebb voltam mindig mondtam a szüleimnek, hogy félek tőlük, csináljanak valamit, de mindig az volt a válasz, hogy hülyeségeket beszélek, nincsennek csótányok...
Ami érthetetlen hisz az apukám maga csapkodja (néha - néha meg hagyja őket elfutni) őket a lábával.
Pár éve volt 2 emberke itt, aki befújta a konyhát-fürdőt, de semmi nem változott.
Csapdákat/bórsav port mondván veszélyes kémiai anyagok nem engednek kitenni.
El sem tudom mondani hogy félek, irtózom tőlük.
A csótányt nappal is meglátnátok, ha máshol nem is, de valamelyik ételben vagy a kenyeres zacskóban biztos.
ez inkább svábbogár.Talán nem hat rá a csótányméreg.Boltban lehet kapni kitehető csapdákat, attól ne félj, emberre veszélytelen.Vagy próbáld ki a biokillt, az is veszélytelen emberre.
A lépcsőház is tele van, a többi lakás is biztos. Habár van 1-2 szomszéd, aki nemrég vette a lakást és teljesen felújította. Nem tudom pl. náluk van-e.
Mi a különbség a csótány és a svábbogár között??
Ugyanaz a két állat, csak két különböző név.
Ágyi poloskáitok nincsenek?
Panellakásokban rendszeresek a csótányok.... és szinte kiírthatatlanok.
Ismerősöm lakott panelban, oda sűrűn jártak írtani, mert önkormányzati lakások voltak benne, de nem tűntek el....
A teljes épületet kellene ott fertőtleníteni, nem tudom ti mit tehettek ez ügyben.
Itt picit olvashatsz róla:
Azt pedig hogy miért nem érdekli őket... nem tudom, pedig súlyos fertőzéseket betegségeket okozhatnak. Felelőtlenség úgy tenni mint akinek nem tűnik fel a probléma
Az egész sztoriban a legsúlyosabb nem a bogarak, hanem hogy a szülő a saját gyerekének azt mondja, hogy áh, nincs is ott olyan.. A nyilvánvalóra állítja ezt. Elnézésedet kérem, de emiatt az én szememben sz@r szüleid vannak, nem fogom más szóval helyettesíteni. Van olyan gyerek, aki ezt feldolgozza, más viszont nem tudja eldönteni, hogy akkor most a valóságnak higgyen vagy a szüleinek és kész is a pszichológiai probléma. Annyira egy proli módja ez a problémák szőnyeg alá söprésének. Ha letagadjuk nem is létezik, ha bemeséljük a gyereknek - aki ugye el is hiszi sok esetben -, akkor az ő hitén keresztül mi is hihetünk az alternatív valóságban. Nagyon tudok haragudni az ilyenre. Én őszintén szólva megfognék párat és a kajájukba raknám, arra nyugodtan mondhatják, hogy nincs is ott! :/
Pénzkivételt én sem javaslom, de az sem lenne - szituációt tekintve - teljesen elítélendő. Mindenesetre ne, viszont a kajás verziót én meglépném. De ez én vagyok. Nem a bogarak miatt, nem a nemtörődömség miatt: a hazugság miatt. Mik lehetnek még itt a háttérben.. hány dolgot bagatelizálnak el vagy másítanak meg, csak azért mert a gyerek az gyerek.. Elhiszem, hogy vannak állandóan fennállü problémák, amikről jobb nem is beszélni, csak az a baj, már annyira benne vannak, hogy pont tesznek rá, hogy a gyerek (te) hogy éled meg. Cselekedned kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!