Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem érdekli a szüleimet,...

Miért nem érdekli a szüleimet, hogy tele van a lakás csótánnyal? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Pesten lakunk a IX. kerületben egy 2 szobás panellakásban.

Már egészen kiskorom óta ilyen hatalmas mélyfekete csótányok (svábbogár?) vannak az egész lakásban. Csak este, általában 10-11 után jönnek elő, de nem csak a vizes helyeken (konyha, fürdő) hanem mindenhol ott vannak.

Mikor kisebb voltam mindig mondtam a szüleimnek, hogy félek tőlük, csináljanak valamit, de mindig az volt a válasz, hogy hülyeségeket beszélek, nincsennek csótányok...

Ami érthetetlen hisz az apukám maga csapkodja (néha - néha meg hagyja őket elfutni) őket a lábával.

Pár éve volt 2 emberke itt, aki befújta a konyhát-fürdőt, de semmi nem változott.

Csapdákat/bórsav port mondván veszélyes kémiai anyagok nem engednek kitenni.

El sem tudom mondani hogy félek, irtózom tőlük.

2012. júl. 13. 20:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Igen, ez sówtány.Én úgy tudtam, asváb bogár az a teljesem fekete, nagy, büdös bogár, annak nincs ilyen sok csápja.Az nagyon gyors és csak a nedves padlón vagy linóleum alatt futkos éjszaka, az állítólag harap is ha megfogják.
2012. júl. 13. 21:33
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
A Bábolna Bio gyárt olyan csapdát, ami papírból van és beleragadnak. Talán ez ellen nem lenne kifogásuk. Azt hiszem 5 van egy dobozban és nagyon jó.
2012. júl. 13. 21:59
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem látni nappal a csótányt. Nálunk a kollégiumban élnek, de csak éjszaka bújnak elő, amikor nem éreznek veszélyt (nincs emberi mozgás). Leginkább a vizes helyiségek vannak teli. De lehetnek máshol, én is láttam a szobában. Vannak kicsi csótányok is, azokat nehezebb észrevenni. Hülye hangot is adnak ki, amikor párzási időszak van. Mi körbefújtuk a szobát csótányirtóval, utána nagyjából megszűntek... Nálunk volt csótányirtás, de attól inkább több lett.
2012. júl. 13. 22:09
 14/22 anonim ***** válasza:

Az egyetem első évében az én életemet is megkeserítették.. Első albérlet volt, nappal ugye nem láttuk a bogarakat. Tapasztalatból mondom, hogy nem segít ellenük semmi. A bábolnás csapdát okosan kikerülték, rendszerint 2-3 darab volt csak bennük. Félévente jött rovarirtó, aki(elméletileg) az egész tömböt végigjárta, még sem hatott semmit. Rengeteg chemotoxot elhasználtunk, de az ugye csak azokat a csótányokat ölte meg, amelyekre közvetlenül ráfújtuk. Próbálkoztunk babérlevéllel is (állítólag nem bírják a szagukat), illetve különböző házi módszerekkel (szódabikarbónás cukorral leszórnia padlót és társaik). Egyik sem segített, pedig tisztaságra mindig ügyeltünk. Nekem a költözés oldotta meg a problémámat.

Szerintem próbálj meg beszélni a szüleiddel, egy igazi szakember talán tudna segíteni, a zselés kezelést sokan dicsérik.

Ha olyan régóta vannak csótányaitok, biztos van nálatok is fészkük. Én a konyhára vagy a fürdőre tippelnék, azon belül is a meleg helyekre. (Hűtő fedőlapja alatt, linóleum alatt..) Esetleg ott lehetne őket megnézni.

2012. júl. 14. 01:31
 15/22 anonim ***** válasza:

Tavaly rokonaimnál is voltak, és ők valami zselés anyagot raktak ki, amitől eltűntek egyik napról a másikra!Nem is kellett többször mennie az irtóknak.Sajnos nem tudom mennyibe kerülhet, de ha utána jársz akkor tudnál biztos tényeket mondani a szüleidnek..

Ez egyébként undorító.Én is panelba nőttem fel, és egy tábla csokit se tudtam lerakni mert már mozgott a zacsi...brrr...nagyon kiborító.Ez meg, hogy a szüleid tudomást se akarnak venni az szörnyű!Nem lehet, hogy nincsen pénzük?Egyébként meg ha ilyen probléma van, akkor el kell menni a közös képviselőhöz és szólni, mert ezért fizettek egyrészt közös költséget is, így hívnia kéne csótányirtókat.

2012. júl. 14. 06:23
 16/22 A kérdező kommentje:

Párzási időszakban hülye hangot adnak ki?? Ezt még nem vettem észre, de tény, hogy a spejz (ahol szerintem igen sok van) kicsit fura szagú.

Azokat a bio csapdákat már kipróbáltam, de 1-2 akadt csak fenn, kikerülik.

Nappal én eddig csak 3x láttam csótányt a lakásban, egyszer sikerült is megfognom. Éppen leejtettem a zsebim a földre, fel akartam venni, de nem oda néztem és egy csótány akadt a kezembe.. :P 1x beakadt valamibe és azért maradt nappal is kint, 1x pedig mászott a szekrényen.

2012. júl. 14. 08:17
 17/22 anonim ***** válasza:
Én vidéki kisvárosban élek kertes házban, ahol most bolhákkal küzdünk (a kinti-benti macska behordja), de basszus, befogom a számat, és hálát adok az égnek a bolhákért XD. Nem irigyellek titeket, srácok :(
2012. júl. 14. 11:33
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Aha. Párzási időszak alatt ilyen ciripelő hangot lehet hallani a falból. Nagyon ijesztő!
2012. júl. 14. 14:28
 19/22 anonim ***** válasza:

Megértem a helyzetedet. A csótányok sajnos legtöbbnyire panellakásokban fordulnak elő.

A csótányok utálják a tisztaságot, ezért érdemes rendszeresen tisztán tartani a lakást. A vízigényük nagy, ezért érzik jól magukat olyan helyen, ahol víz van (konyha, fürdő). Viszont az az érdekes, hogy a nyers uborkától megdöglenek! Nem vicc, mert olvastam erről. Akik csótányokkal együtt laktak, kipróbálták ezt a módszert és hatásos volt! Van egy másik csapda is: egy dobozba tegyél lisztet, keverd meg vízzel és ezt tedd oda, ahol bukkannak elő a csótányok. Ezek belemásznak és belefulladnak.

2012. júl. 15. 21:10
 20/22 anonim ***** válasza:
Kóstolj meg egyet.
2012. júl. 16. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!