Miért nem érdekli a szüleimet, hogy tele van a lakás csótánnyal? Mit csináljak?
Pesten lakunk a IX. kerületben egy 2 szobás panellakásban.
Már egészen kiskorom óta ilyen hatalmas mélyfekete csótányok (svábbogár?) vannak az egész lakásban. Csak este, általában 10-11 után jönnek elő, de nem csak a vizes helyeken (konyha, fürdő) hanem mindenhol ott vannak.
Mikor kisebb voltam mindig mondtam a szüleimnek, hogy félek tőlük, csináljanak valamit, de mindig az volt a válasz, hogy hülyeségeket beszélek, nincsennek csótányok...
Ami érthetetlen hisz az apukám maga csapkodja (néha - néha meg hagyja őket elfutni) őket a lábával.
Pár éve volt 2 emberke itt, aki befújta a konyhát-fürdőt, de semmi nem változott.
Csapdákat/bórsav port mondván veszélyes kémiai anyagok nem engednek kitenni.
El sem tudom mondani hogy félek, irtózom tőlük.
Az egyetem első évében az én életemet is megkeserítették.. Első albérlet volt, nappal ugye nem láttuk a bogarakat. Tapasztalatból mondom, hogy nem segít ellenük semmi. A bábolnás csapdát okosan kikerülték, rendszerint 2-3 darab volt csak bennük. Félévente jött rovarirtó, aki(elméletileg) az egész tömböt végigjárta, még sem hatott semmit. Rengeteg chemotoxot elhasználtunk, de az ugye csak azokat a csótányokat ölte meg, amelyekre közvetlenül ráfújtuk. Próbálkoztunk babérlevéllel is (állítólag nem bírják a szagukat), illetve különböző házi módszerekkel (szódabikarbónás cukorral leszórnia padlót és társaik). Egyik sem segített, pedig tisztaságra mindig ügyeltünk. Nekem a költözés oldotta meg a problémámat.
Szerintem próbálj meg beszélni a szüleiddel, egy igazi szakember talán tudna segíteni, a zselés kezelést sokan dicsérik.
Ha olyan régóta vannak csótányaitok, biztos van nálatok is fészkük. Én a konyhára vagy a fürdőre tippelnék, azon belül is a meleg helyekre. (Hűtő fedőlapja alatt, linóleum alatt..) Esetleg ott lehetne őket megnézni.
Tavaly rokonaimnál is voltak, és ők valami zselés anyagot raktak ki, amitől eltűntek egyik napról a másikra!Nem is kellett többször mennie az irtóknak.Sajnos nem tudom mennyibe kerülhet, de ha utána jársz akkor tudnál biztos tényeket mondani a szüleidnek..
Ez egyébként undorító.Én is panelba nőttem fel, és egy tábla csokit se tudtam lerakni mert már mozgott a zacsi...brrr...nagyon kiborító.Ez meg, hogy a szüleid tudomást se akarnak venni az szörnyű!Nem lehet, hogy nincsen pénzük?Egyébként meg ha ilyen probléma van, akkor el kell menni a közös képviselőhöz és szólni, mert ezért fizettek egyrészt közös költséget is, így hívnia kéne csótányirtókat.
Párzási időszakban hülye hangot adnak ki?? Ezt még nem vettem észre, de tény, hogy a spejz (ahol szerintem igen sok van) kicsit fura szagú.
Azokat a bio csapdákat már kipróbáltam, de 1-2 akadt csak fenn, kikerülik.
Nappal én eddig csak 3x láttam csótányt a lakásban, egyszer sikerült is megfognom. Éppen leejtettem a zsebim a földre, fel akartam venni, de nem oda néztem és egy csótány akadt a kezembe.. :P 1x beakadt valamibe és azért maradt nappal is kint, 1x pedig mászott a szekrényen.
Megértem a helyzetedet. A csótányok sajnos legtöbbnyire panellakásokban fordulnak elő.
A csótányok utálják a tisztaságot, ezért érdemes rendszeresen tisztán tartani a lakást. A vízigényük nagy, ezért érzik jól magukat olyan helyen, ahol víz van (konyha, fürdő). Viszont az az érdekes, hogy a nyers uborkától megdöglenek! Nem vicc, mert olvastam erről. Akik csótányokkal együtt laktak, kipróbálták ezt a módszert és hatásos volt! Van egy másik csapda is: egy dobozba tegyél lisztet, keverd meg vízzel és ezt tedd oda, ahol bukkannak elő a csótányok. Ezek belemásznak és belefulladnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!