Ti mit gondoltok azoknak a gyerekeknek/kisgyerekeknek a szüleiről, akiknek a gyermekeik már egészen kis korukban csúnyán beszélnek?!
Mit gondolhatunk? Gusztustalan dolog, de a gyermek egy tükör: azt a környezetet adja vissza, amiben felnő. Elég csak egy ember a közelében, aki így beszél, ráérez, hogy ez valami kínos dolog, s elkezdi használni azokat a szavakat, s azt sem tudja mit jelentenek, de leveszi, hogy mindenki összerezzen ezt hallva, s ezért is használja.Ha meg gyerekközösségben van, akkor ragad a hülyeség.
Nekem épp most mutatta fel egy vendéggyerek-8 éves- a középső ujját, s hogy az mondta a tanítójának, dugd fel...
Kérdeztem, tudod te egyáltalán mit mondasz ezzel? Láttam rajta, hogy nem gyúlt szikra a szemében. Bár a fene tudja.
Szóval nem meglepő ma már, hogy ilyen szavakat használnak, hisz a tv-ből is ömlik rájuk a szenny.
nem vagyok még anya, de ismerősöktől hallom, hogy az oviban is tanul a gyerek sok cifraságot, függetlenül a szülők szókincsétől.
már most trenírozom magam, hogy valami vicces hangzásút mondjak trágár szavak helyett. bár ha nagyon elborul az agyam, akkor sajnos kiszalad a profánabb verzió.
amikor a gyerek tanul valami csúnyaságot, akkor szereti próbálgatni, mert hatást vált ki a környezetből, rá figyel mindenki. ekkor kell benne tudatosítani, hogy ez nem dicséret, hanem annak ellenkezője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!