Szerintetek mennyire kellene kivenniük a házimunkákból a gyerekeknek a részüket, ha az anya, az apa és a nagymama sem dolgozik, hanem egész nap otthon vannak?
Szerintem heti minimum egyszer ki kell takarítani a szobáját, mint minden más gyereknek. És ne hagyja a koszos edényét mindenfelé.
Ezen felül ebben az esetben szerintem nem kéne mást is elvárni.
Ki kell venni mindenkinek... Ha most nem tanulod akkor mikor akarod?
16 évesen én mostam vasaltam takarítottam, néha főztem...
Nem lesz neked se semmi bajod tőle.
A szobámat alap, hogy megcsinálom. A többi házimunkából is ki venném a részem, ha ők is csinálnának vmit. Főleg, hogy én iskolába járok (11.-be) és elég sok tanulnivaló van.
A nagymama külön kasszán van, de 1 házban élünk.
Én sem értem, hogyan nem halunk éhen, de elég kevés dolgot kapunk meg. De a kicsi nagyon sok felesleges dolgot megkap.
saját szobáját kitakaritani, maguk után rendet rakni, ha csak ő(k) edtek akkor elmosogatni (ha nagy családi ebéd van akkor nyilván felajánlhatja anyukának a segítséget, de akkor már inkább a szülö mossogasson ha egésznap otthon van)
esetleg a nap végén saját fehérneműjét kimosni, fürdés után. (a hat évestől még nem várható ez el, de a két nagytól szerintem már igen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!