Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire kellene...

Szerintetek mennyire kellene kivenniük a házimunkákból a gyerekeknek a részüket, ha az anya, az apa és a nagymama sem dolgozik, hanem egész nap otthon vannak?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, hugaim 13 és 6 évesek, de a szüleink nem dolgoznak, a mama meg nyugdíjas. (nem vagyunk kisebbségiek)
2013. febr. 17. 21:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt a saját ruha kimosását nem értem. De komolyan, másoknál is így van? Mi együtt mossuk a ruháinkat. Úgy válogatunk, hogy fehérek, gyapjú stb.. Nem emberenként. A fehérneműket is gépben mossuk.
2013. febr. 17. 22:06
 12/22 A kérdező kommentje:
kapunk családi pótlékot, anya munkanélkülin van, apa meg főállású apa. 16E Ft jut 1 főre.
2013. febr. 17. 22:13
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
És alkalmi munka nincs?
2013. febr. 17. 22:18
 14/22 anonim ***** válasza:

És ennyi pénzből még netre is futja? Varázslók a szüleid. Vagy te kamuzol.

Egyébként meg simán kiveheted a magad részét a házimunkából. Gondolom más kontextusban meg azzal jössz, hogy nem vagy már gyerek (mondjuk ha nem engednek el bulizni.)

2013. febr. 17. 22:25
 15/22 A kérdező kommentje:
Apának lett volna, de nem akart elmenni. És bulizni nem járok el. Egyrészt mivel nem az én világom, másrészt pénz sincs rá
2013. febr. 17. 22:27
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem arról van szó, hogy 16 évesen már segítsen e be a gyerek. Segítsen persze, már sokkal korábban is. De ha anyuci, apuci otthon van egész nap akkor mégis ők mit csinálnak. 1 hónapig voltam munka nélkül, majd beleőrültem, a ház úgy csillogott, hogy csak na! Ha a kérdező és a húgai takarítanak akkor az anyjuk mit csinál? Egész nap nézi a tv-t vagy mit?
2013. febr. 17. 22:29
 17/22 A kérdező kommentje:
egyenlőre nem mi takarítunk, de szerintem ezt szeretnék. Nem tudom, hogy mit csinálnak, de se rend, se munka. Legalább kaja szokott lenni =)
2013. febr. 17. 22:33
 18/22 A kérdező kommentje:
És ha dolgoznának, vagy valami akkor tényleg segítené(n)k.
2013. febr. 17. 22:34
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is munka nélkül vagyok már fél éve, de már keresem a munkát a ház körül, szinte pikk-pakk meg lehet csinálni mindent. Egy szülőnek kötelessége lenne gondoskodni a gyerekekről, mi az, hogy van munka és nem akar elmenni dolgozni?
2013. febr. 17. 22:35
 20/22 A kérdező kommentje:
A 7 kmre lévő városban lett volna munkája, egy asztalosműhelyben. Egyik szomszédunk le is szervezte meg minden, de nem ment el, mivel nem akart
2013. febr. 17. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!