Ti nyitnátok a családotok felé fél év után? Vagy nem? 21/N
A szüleimmel fél éve nem találkoztam, beszéltem. Én szakítottam meg a kapcsolatot, mert mindenbe beleszóltak ami nem tetszett. Abba hogyan élek, kivel járok. Ők támogattak anyagilag mert egyetemista vagyok, ezáltal feljogosítva érezték magukat arra, hogy irányítsanak. Egy idő után betelt nálam is a pohár, találtam diákmunkát (kapok ösztöndíjat is, és nagyim is támogat) így fent tudom magam tartani, ha nem is vagyok túlságosan elengedve. Mikor elkezdtem mindenre nemet mondani amit "javasoltak" megsértődtek. Az akkori barátommal is bajuk volt, amiben így utólag lehet igazuk volt, de az én életem, az én hibáim. Mondtam hogy vagy befejezik, vagy nem jövök többet haza. Összevesztünk, azóta nem találkoztunk.
Hiányoznak azért, főleg anyukám, szeretnék nyitni feléjük, a pénzük nem kell, sem az, hogy beleszóljanak az életembe, de azért legyenek részesei. Bár eléggé fáj, hogy még karácsonykor sem kerestek meg.
Ti mit szólnátok szülőként ha egyszer csak fél év után hazatelefonálnék?
az elsőnek: a gyerek otthagyja a szülőt, és akkor a szülő a hibás mert nem keresi a gyereket? és ez vonatkozik a válaszadó karácsonyi megkeresés kérdésére is
telefonálj haza, mit veszíthetsz? - legfeljebb azt mondják, hogy na ugye, nekik volt igazuk ... és nem így van? te is elismered, hogy a volt barátoddal kapcsolatban jól láttak ... valószínűleg a többi dolgodban is, de te makacs vagy ... legyél makacs, aztán ha valamelyik meghal életed végéig benned maradnak a ki nem mondott szavak
Nem makacskodok. Csak úgy nőttem fel, hogy mindent ők mondtak meg. Mit tanuljak, kivel barátkozzak, milyen hangszeren játsszak. Nem mondtam egy szóval sem, hogy valaha direkt rosszat akartak volna nekem, tudom hogy nem. Egyszerűen eljött az a pont amikor végre a sarkamra álltam, és azt mondtam az én életem, 21 éves vagyok, nem ők mondják meg mit csináljak. Tökéletesen elvagyok a segítségük és a beleszólásuk nélkül. Dolgozok, eltartom magam, életem legjobb döntése volt, hogy váltottam. Csak nem akarom úgy leélni az életem hogy nem tartjuk a kapcsolatot.
Az exemmel igazuk volt igen, én is rájöttem. Magamtól. Az abszurd lett volna, hogy azért szakítsak mert ők azt mondják. Biztos fogok még "hibákat" elkövetni, de ez nem feltétlenül rossz dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!