Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kedves Szülők! Mit szólnátok,...

Kedves Szülők! Mit szólnátok, ha a gyereketek a tiltás ellenére is megcsináltat egy tetoválást?

Figyelt kérdés

2012. dec. 28. 15:52
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
59%

Nagyon mérges lennék. Várja ki, amíg nagykorú lesz, akkor már nem az én felelősségem, hogy mit csináltat a testével. Amúgy nekem is van tetoválásom, én sem gyerekként csináltattam, nem véletlenül.

Hogy konkrétan mit csinálnék, azt nem tudom, esetleg első reakcióm az lenne, hogy orcán legyinteném, bár persze az sem megoldás. Valami szankció biztos lenne, elvégre ha valamit megtiltok, akkor azt nem csak úgy a levegőbe mondom, hanem okkal nem szabad. Ha mégis megteszi, annak következménye van.

2012. dec. 28. 16:29
 12/50 anonim ***** válasza:
84%
18 éves kor alatt szülői beleegyezés kell! Ha Te nem engedted, akkor perelj!
2012. dec. 28. 16:30
 13/50 anonim ***** válasza:
84%

"Mit szólnátok Kedves Fiatalok, ha anya- apa azt mondaná viszonzásul hogy "na kedvesem, ha ennyire nagy vagy, mivel elmúltál 18 én nem vagyok köteles eltartani, itt vannak a cuccaid, menj szépen amerre látsz és tartsd el magad" ? :)"

Azt, hogy annak a szülőnek semmit nem jelent a gyereke. Bocsi, de ez egy elég hülye példa volt.

Vagy szerinted pl. 20 évesen is engedélyt kell kérni a szülőktől mindenhez?

Félreértés ne essék, én 18 éves korom óta magam tartom el, elvégeztem egy fősulit is minden szülői segítség nélkül. Most vagyok 28.

Csak elég érdekesnek tartom, hogy 1-1 kérdésnél mennyire ellentmondások vannak.

Itt egy 18-at betöltött fiatalt egyesek elzavarnának otthonról, mert egy kis tetkót mert a bokájára csináltatni, de egy másik kérdésnél az volt a természetes, hogy az 5 éves gyerek playstationnal játszik.

2012. dec. 28. 16:30
 14/50 anonim ***** válasza:
88%
Ja, most látom, a kérdező már nagykorú. Akkor számomra innentől kezdve ez magánügy, el tudja dönteni, nem a szülő felel érte, ezért meg sem tilthatja.
2012. dec. 28. 16:31
 15/50 anonim ***** válasza:
59%

"Mit szólnátok Kedves Fiatalok, ha anya- apa azt mondaná viszonzásul hogy "na kedvesem, ha ennyire nagy vagy, mivel elmúltál 18 én nem vagyok köteles eltartani, itt vannak a cuccaid, menj szépen amerre látsz és tartsd el magad" ? :)"

Elköltöztem. Anyám meglepődött, 1 héten át próbált visszacsábítgatni, 3 éve nem beszélünk.

Szülői támogatás nélkül is tökéletesen megélek albérletben. Az ilyen ember nem szülő hanem diktátor. 22/N

2012. dec. 28. 16:38
 16/50 anonim ***** válasza:
21%

13-as, én úgy gondolom, hogy ameddig én nevelem a gyerekemet, valószínűleg nincs annyira felnőtt, hogy életre szóló döntéseket hozzon. Az enyém még pici, de úgy fogom nevelni ahogyan a páromat a szülei. És nagyon jól csinálták! Tisztelik a szüleiket, megkapnak minden támogatást, egészséges, diplomás felnőttek lettek!

Te még elég éretlen vagy, nyilván a kérdés nem hozzád szól, nem vagy szülő, ez 100%. Egy szülő így nem beszél. A kérdés pedig HOZZÁNK szól. :)

2012. dec. 28. 16:38
 17/50 anonim ***** válasza:
77%
ma 16:38 Én is mondhatom, hogy a kérdés nem hozzád szól, mivel pici gyereked van, s itt a kérdező már betöltötte a 18-at. :)
2012. dec. 28. 16:41
 18/50 anonim ***** válasza:
24%
15-ös gratulálok. Én nem hívnálak vissza, abban biztos lehetsz. Inkább szégyent éreznék, hogy a gyerekemet nem tudtam felelősségteljes gondolkodásra tanítani. Az ember akkor hozzon életre szóló döntést, amikor 100%-ban magát tartja el és képes maga megélni. Aki nem tud a gyerekébe tiszteletet nevelni, az megbukott mint szülő. A párom családja és az enyém is ellenpélda és biztos vagyok benne, hogy nem is az egyetlen. Tiszteljük a családot, mindent megtehetünk mint felnőttek, de ameddig ők tartottak ez bizony nem így volt. És nem is fogom megbánni, sokat tanultam anélkül hogy komoly kár ért volna. Szerintem aki nem szülő, ide ne is írjon. Esetleg térjen vissza pár év múlva, tökéletesen az ellenkezőjét fogja gondolni. :)
2012. dec. 28. 16:42
 19/50 anonim ***** válasza:
53%
ma 16:38 Azonkívül én is egészséges, diplomás felnőtt vagyok, de nem tenném ki azért a gyerekem, sőt nem is mondanék neki ilyet csak azért, mert 18+ csináltatott a bokájára egy tetoválást.
2012. dec. 28. 16:44
 20/50 anonim ***** válasza:
21%

17-es.

"Kedves szülők!"

Így kezdődik a kérdés. Én beletartozom. Te nem.

Ez nem is lehet vita tárgya.

2012. dec. 28. 16:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!