Kedves Szülők! Mit szólnátok, ha a gyereketek a tiltás ellenére is megcsináltat egy tetoválást?
Semmit. Örülnék neki hogy volt bátorsága, hogy így ő lesz a baráti társaság "vezére", ami később az életében még előnyére is válhat, ellenben ha egy megfélemlített, beszari mindent megtiltok neki hogy egy lelkileg megnyomorított ember váljon belőle.
Persze nem mindegy hogy mit és hova tetováltat.
Duzzognék, de már ott van a minta. Max büntetésben lenne egy jó ideig.
Na mi van, végre hajlandó vagy tenni is valamit, nem csak nyervákolni?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nem egészen értem...
1. Ha 18 éves elmúlt, akkor nem tilthatod meg neki: ha akarja, megcsináltatja. Mivel a felnőttséggel felelősség is jár, ezek után visszább venném a támogatásokat, érezze a felnőtt létet úgy igazán, ha már erre vágyik.
2. Ha még nem nagykorú, és a szülők beleegyezése nélkül csináltatta a tetoválást, akkor meg szépen beperelném a szalont, ahol a Ti engedélyetek nélkül varrtak a gyereketekre.
Megköszönném, hogy eddig támogathattam anyagilag. Ha olyan nagy, hogy saját döntéseket tud hozni és mérlegelni, akkor megmutatnám neki az első diákmunka közvetítőt és közölném vele, hogy innentől kezdve ő látja el magát.
A kötelezőt megvenném, mint pl. étel és számlák kifizetése (víz, gáz, villany), de se ruhát, se semmit nem kapna.
Ha pedig nagykorú, akkor nem foglalkoznék vele különös képpen. Valószínűleg csak a véleményemet kérte ki, a döntés az ő kezében van, ha tetszik nekem, ha nem.
Uh hát igen kérdezhettem volna egyértelműbben is. Szóval én vagyok a gyerek és elmúltam 18. Kedves 2. azt nem én kérdeztem! :) Én a bokámra akarok egy egyszerű egyedi(!) tetoválást.
Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat!
4-esnek van igaza. Bizony én is úgy gondolom, hogy addig tartana a támogatásom.
A szülő sosem tilt ilyen dolgokat jókedvében! Éppen hogy egy olyan dologtól kímélné meg a porontyot, ami egy tini hóbort, viszont egy életre kihat. Én sem engedném. Majd ha magára keres és elég idős ahhoz, hogy életre szóló döntéseket hozzon, akkor nem fogok beleszólni. Viszont ameddig én etetem, én tartom, addig nem hagyom hogy ilyen dolgokat csináljon, mert valószínűleg még gyerek hozzá.
Higyjétek el, egy nagyon hülye hozzáállás ez az "elmúltál 18, nem szólhatnak bele semmibe".
Mit szólnátok Kedves Fiatalok, ha anya- apa azt mondaná viszonzásul hogy "na kedvesem, ha ennyire nagy vagy, mivel elmúltál 18 én nem vagyok köteles eltartani, itt vannak a cuccaid, menj szépen amerre látsz és tartsd el magad" ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!