Segítenem kéne a szüleimet anyagilag?
19 éves vagyok 5. éves technikumi tanuló informatika szakon. A szüleim külön élnek és így a testvéremmel édesanyámnál lakunk. Anyagilag nagyon nehezen jövünk ki, az albérlet árának emelésének hatására leginkább semennyire. Havonta legalább még 100.000ft kéne ahhoz hogy legalább nullára hozzuk ki hónap végén. Felmerült hogy elmenjek dolgozni, de egyrészt én az érettségire szeretnék koncentrálni, másrészt továbbtanulás a cél de ehhez pénzt kéne félretennem. A városunkban nem tudnám arra továbbképzni magam ami a terv a kezdetektől fogva. Ez persze azt jelenti, hogy albérlet + ha nem kerülnék be államira akkor annak a költségei. Félreértés elkerülése végett a legkevésbé sem mondanám, hogy büdös nekem a munka mert, hogy 15 éves koromtól fogva amikor csak lehetőségem volt mentem dolgozni nyáron, néha iskola mellett is. Szimplán érdekelne, hogy szerintetek itt az ideje visszaadni amit eddig kaptam vagy fókuszáljak a jövőmre? Abban az esetben ha nem segítem édesanyámat akkor testvéremmel megyünk apámhoz, anyám pedig nagyszülőkhöz menne akik sajnos nem egy olyan helyen élnek ami ideális lenne számára több szempontból sem.
Mondhatni már döntöttem egy nehéz beszélgetés során, hogy továbbtanulás de persze semmi nem végleges és lehet nem is zárná ki a lehetőségét anyám megsegítése. 42ezer az ösztöndíjam és ha dolgozok mellette szerintem kb pont akkor egészíthetném ki a jövedelmét.
Mondjuk nekem eszembe sem jutott volna motort venni ha anyam nelkulozik mert inkabb nem eszik hogy nekem jusson.
Engem is anyam egyedul nevelt 8as koromtol, egy szar fizetesben, alberletol alberletbe. Amikor dolgoztam az o szamlajara ment a penz es a megelhetesre forditottuk, ha kellett kertem neha par ezret de ennyi.
Szep dolog a celtudatossagod, a kitoresi vagyad, de szerintem rossz uton jarsz. Anyad jo embernek tunik, aki megtesz mindent amit tud hogy eltartson.
En biztos skipelnek legalabb egy evet az erettsegi utan, elmennek dolgozni es a fizetesem legalabb felet odaadnam neki. A masik felet eltennem es egy ev alatt boven lenne masfel milliod az egyetemre.
Meg egy minimalberes allas eseten is az szja kedvezmennyel 240et keresnel. Abbol siman jutna mindenre. Magadra, segiteni a szulodnek aki felnevelt ebben a szar helyzetben.
De nem itelkezem, ez csak a velemenyem hogy mit tennek.
Mellesleg milyen szakra mennel? Mert ha valami ocskara akkor gyorsan lebeszelnenk rola
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!