Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segítenem kéne a szüleimet...

Segítenem kéne a szüleimet anyagilag?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok 5. éves technikumi tanuló informatika szakon. A szüleim külön élnek és így a testvéremmel édesanyámnál lakunk. Anyagilag nagyon nehezen jövünk ki, az albérlet árának emelésének hatására leginkább semennyire. Havonta legalább még 100.000ft kéne ahhoz hogy legalább nullára hozzuk ki hónap végén. Felmerült hogy elmenjek dolgozni, de egyrészt én az érettségire szeretnék koncentrálni, másrészt továbbtanulás a cél de ehhez pénzt kéne félretennem. A városunkban nem tudnám arra továbbképzni magam ami a terv a kezdetektől fogva. Ez persze azt jelenti, hogy albérlet + ha nem kerülnék be államira akkor annak a költségei. Félreértés elkerülése végett a legkevésbé sem mondanám, hogy büdös nekem a munka mert, hogy 15 éves koromtól fogva amikor csak lehetőségem volt mentem dolgozni nyáron, néha iskola mellett is. Szimplán érdekelne, hogy szerintetek itt az ideje visszaadni amit eddig kaptam vagy fókuszáljak a jövőmre? Abban az esetben ha nem segítem édesanyámat akkor testvéremmel megyünk apámhoz, anyám pedig nagyszülőkhöz menne akik sajnos nem egy olyan helyen élnek ami ideális lenne számára több szempontból sem.

Mondhatni már döntöttem egy nehéz beszélgetés során, hogy továbbtanulás de persze semmi nem végleges és lehet nem is zárná ki a lehetőségét anyám megsegítése. 42ezer az ösztöndíjam és ha dolgozok mellette szerintem kb pont akkor egészíthetném ki a jövedelmét.

tegnap 19:41
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Semmi lefedettség nincs a faluban szóval a mobilnet sem nagyon játszik. Nem is ezek a legnagyobb problémák, szimplán nagyon nehezére esik elfogadni, hogy a vártnál hamarabb kell elengednie a fiát a nagyvilágba. Persze nem változik részemről sok minden, még egy másfél évig amíg nem végzek a középiskolával.
tegnap 21:21
 12/21 A kérdező kommentje:
Én kezdtem el magamnak generálni a bűntudatot. Nem adtam ennek elég hangot
tegnap 21:24
 13/21 anonim ***** válasza:
Miért lehetne bűntudatod?
tegnap 22:02
 14/21 anonim válasza:
Minden elismerés a szorgalomért. Szurkolok hogy kitörj onnan ahonnan jössz ,és te legyél az első generáció aki magasabb szintű egzisztenciát teremt. Hasonló cipőben jártam a korodban , átérzem a helyzeted. Nincs lehetetlen ha van elég motivációd. 20 évesen elkattant az agyam, hogy nem fog kitolni velem az élet attól hogy lentről indultam. Dolgoztam tanultam , néha kicsit bele is bolondultam de meglett az eredménye. Mostanra egy holland cégnek dolgozok be itthonról, banki szoftvereket fejlesztünk, imádom a munkám és azt hogy végre megbecsülnek. Már csak a megbecsülésért is megérte, nem úgy tekintenek rád mint a "taknyos gyereke a szegény családnak".
tegnap 22:44
 15/21 A kérdező kommentje:
Azért mert mégiscsak az édesanyámról beszélünk aki életet adott nekem, felnevelt és meglátásom szerint egy értelmes fiatalt sikerült faragnia belőlem. A már évek óta húzódó napról napra való megélhetés ellenére megengedhettem magamnak saját összespórolt pénzemből, hogy motort, számítógépet, és egyéb a mindennapokból amúgy hanyagolható dolgokat vegyek magamnak. Ő persze mindvégig nélkülözött, hogy mi élhessünk egy olyan gyerekkort ami minden gyereknek kijárna. Persze ez az élet rendje, de szerintem senkinek nem egyszerű egy ilyen döntést meghozni még ha hosszútávon ez is a helyes. 14.-es válaszoló, neked pedig gratulálok! Erős ember vagy ha ebből így sikerült kitörni.
tegnap 23:06
 16/21 anonim ***** válasza:
30%
Nem bűn, ha kielégítetted a vágyaid. Nem tartozol semmivel neki, ő akart gyereket. Nem azért kell gyereket vállalni, hogy később eltartsd. Előtted az élet, 19 évesen tanulni szoktak még. Jó az empátia, de itt a jövőd a tét. Vsak is magaddal foglalkozz.
ma 01:02
 17/21 anonim ***** válasza:
54%

5. éven érettségizel? Hogyhogy?

Mindegy is. Érettségi előtt nem "várnám" el, hogy dolgozz (és utána sem, ha megtehetném, de anyukád ugye nem teheti).

A helyedben költségtérítéses szakon egyáltalán nem gondolkodnék. Az egyetem államin sincs ingyen, nem könnyű támogatás nélkül.

ma 03:48
 18/21 anonim ***** válasza:
66%
Nem, ha most nem tanulsz tovább, te is ugyanúgy napról napra fogsz tengődni egy szar állásban. Koncentrálj a saját érdekeidre, nem te vállaltál több gyereket, mint amennyit el tudsz tartani!
ma 06:49
 19/21 A kérdező kommentje:
Azért az 5. évemben érettségizek mert ez egy 6 éves technikum nyelvi előkészítős évvel. Az a nyelvi előkészítős év teljesen felesleges volt, és csak elvettek tőlem egy évet. Még mindig nem tettem magam rajta túl... El is törölték azóta persze
ma 07:34
 20/21 Socorro ***** válasza:
75%

Kerdezo, respect a hozzaallasodert.

Szerintem ha most a tanulmanyaidra koncentralsz, par ev mulva nemcsak a sajat eletszinvonalad lesz magasabb, hanem tobb lehetoseged lesz anyukadnak is viszonozni a gondoskodasat. Kozep- es hosszabb tavon mindenkeppen elonyosebb, ha a tanulast valasztod.

ma 08:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!