Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányom csak kőtelességből...

A lányom csak kőtelességből jár haza?

Figyelt kérdés
Felnőtt lányom régebben közölte velem, hogy ő alapvetően nem szívesen jön haza látogatóba, csak úgy gondolja, hogy a havi egyszeri rövid találkozás gyermeki feladata. Tegnap is így tette, a barátjával jöttek, alapvetően ebédre, kb. 3 órát voltak itt. Beszélgetni nem volt kedve, csak tőmondatokat használt. A barátja figyelmeztette, hogy válaszoljon normálisan. Este írtam neki, hogy örültem, hogy láttam, de csak kötelességből ne jöjjön, csak, ha nyitott a beszélgetésre, nem fogok megsértődni, ha ritkábban találkozunk. Kb. 60 kiló.éterre lakik tőlünk. Egyébként telefonon sem beszélgetünk, mondván nem történik vele semmi. Mit gondoltok, fog ez változni? Jól kezelem a helyzetet?
febr. 2. 18:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
62%

"Akkor többé már nem a párom"

Hát nem a párod lenne az, aki veszítene ezzel, hidd el.

febr. 3. 07:01
 12/24 anonim ***** válasza:
61%

9

Ha ennyire utálod anyádat, akkor miért tartod vele a kapcsolatot?

febr. 3. 07:02
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem meg rhadtul sokat tettél érte, hogy ne akarjon menni sem beszéln veled.

Írtad, hogy kamaszkorában állt a bál, és azóta is hullámzó a viszonyotok... na, vajon miért?

Félinformációk idehányása helyett nézz magadba, hogy hol rontottad el, amiért

1. nem jár hozzátok szívesen

2. nem beszélget veled

Nekem ugyanilyan a családommal a viszonyom - semmit nem tudnak rólam, és jó okkal, köszönjék maguknak.

De hogyha a barátom szóvá tenné, miért csak tőmondatokban válaszolok vagy rám szólna azért otthon elbeszélgetnék vele, mert ez nem az ő dolga és nem szólhat bele, pláne nem oktathat ki.

febr. 3. 10:24
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is kb ez van. Nem igazán kedveljük egymást a szüleimmel, úgy értem nincs közös téma, nem tudok mit mondani nekik ami érdekli is őket. 🤷‍♀️
febr. 3. 11:02
 15/24 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem voltam/vagyok tökéletes anya, ezért próbálok most javítani a helyzeten és ezért vagyok türelmes a jelen helyzetben. Csupán arra kértem, hogy csak akkor jöjjön, ha nyitott felém és ne kötelességből tegye. Akkor inkább nem látogasson, mert ez így egyikünknek sem jó.
febr. 3. 12:09
 16/24 anonim ***** válasza:
46%

Ez a hozzáállás a mostani helyzetben teljesen rendben van a részedről szerintem.

Te szeretnéd hogy jobb legyen a kapcsolatotok?

Mert ha igen, akkor talán nyithatnál felé valamilyen módon, mert az nem derült ki az írásodból, hogy közös programokat szoktatok e csinálni vagy te is megszoktad e őt látogatni?

febr. 3. 23:48
 17/24 anonim ***** válasza:
63%

Csak egy gondolat a 16-oshoz:

Hogyha anyám kitalálná, hogy próbáljunk eljárni csajos programra vagy próbáljunk normális kapcsolatot kialakítani - évek után -, kizárt, hogy belemenjek, mert ismerem őt.

Az emberek nem változnak,és hogyha egy bizalmi viszony tönkrement bármilyen okból, az a kapcsolat kuka.

Teperhet az a fél, akinek köszönhető, hogy a másik kerüli vagy nem oszt meg vele semmit, de nem kell csodálkozni egy azonnali elutasításon.

Nálunk pl anyám de nagynéném is jócskán tett érte, hogy ne akarjak velük semmilyen "mégis próbáljuk meg, hátha..." dologba belemenni. Nem, köszönöm - pedig nem utlájuk egymást, csak ismerem őket.

febr. 4. 08:43
 18/24 anonim ***** válasza:
26%

"Teperhet az a fél, akinek köszönhető, hogy a másik kerüli vagy nem oszt meg vele semmit, de nem kell csodálkozni egy azonnali elutasításon."

Nem mindig az teper ám, aki miatt tönkre ment a kapcsolat, hanem többnyire az, akinek fontos a másik.

febr. 4. 12:32
 19/24 anonim ***** válasza:

17es

16 os vagyok. Válaszolva arra amit írtál, ezt teljesen meg tudom érteni, ha jócskán tettek azért hogy ilyen lett a kapcsolat akkor amit én írtam az esélytelen.

De a kérdező esetében nem tudjuk, hogy a kapcsolata a lányával alapból miért, mióta és mennyire szar. Mit tett vagy mit nem. Kevés az információ ahhoz, hogy választ adjunk a feltett kérdésére, gondoltam akkor próbálok optimistán válaszolni.😃

febr. 4. 14:34
 20/24 anonim ***** válasza:
Nekem pl elég nehéz lenne közös programot szervezni anyukámmal, kb semmi nincs amit mindketten szeretünk csinálni. Pont ezért nem túl jó a kapcsolatunk. Szeretjük, de nem igazán kedveljük egymást. Nem tudom ez mennyire érthető, szóval van “családi kötelék”, segítenénk egymásnak baj esetén, számíthatunk egymásra, de ezzel együtt ritkán beszélünk mert nem nagyon van miről.
febr. 4. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!