Megszűnt a munkahelyem, most az élettársam tart el 2 hónapja. Megváltoznak ilyenkor a jogok és a kötelességek? Nem lehet beleszólásom semmibe, amíg nem hozok haza pénzt?
Persze, hogy ha van erről írásos szerződésetek. :)
Viccet félretéve: ha velem történne ilyen, akkor annyiban változtatnék, hogy nagyobb szerepet vállalnék az otthoni teendőkben, hogy mire hazaér a munkából, neki nem, vagy csak nagyon kevés dolga legyen, amit én nem tudok megcsinálni. És persze keresnék állást, és beszámolnék a tapasztalatokról. Így tulajdonképpen az alakulna ki, mint régen, amikor a férfi dolgozott, a nő meg háztartást vezetett és gyereket nevelt. Ez alapján viszont, ha én mindent megtennék, akkor nem esne jól, ha nem szólhatnék bele kiadásokba. Legfeljebb a magamét visszafognám, ha eddig nem tettem.
Volt egyébként ilyen, alig fél éve laktunk együtt, amikor nekem megszűnt az állásom, és néhány hónapig alig hoztam haza pénzt. Nem volt jó, de soha nem dörgölte az orrom alá, hogy minek költök erre-arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!