Hány órakor érsz haza egy átlagos hétköznapon?
Jellemzően 9-től 5- fél 6-ig vagyok az irodában, ha bent vagyok.
Én igenis azt mondom, hogy attól függ, mennyi fér bele, hogy az illető mennyire bírja a kevés alvást illetve a rohanást.
Én semennyire. Nekem kell 'szabad' idő is a napban, és 9 óra alvás. 7 óra vagy kevesebb alvással semmilyen koffein nem segít, persze nem is szabadna koffeint innom, max fehér tea hivatalosan.
Ha nekem van egy hosszabb futásom munka után, akkor aznapra az fért bele. Így is 6-kor hazaérek vagy 17:30 körül laptopot cserélek otthon. Mire átöltözöm, bemelegítek, futok, hengerezek, zuhany, vacsora, házimunkából csak annyi, hogy elrakom a száraz ruhákat vagy elmosogatok (bevásárlást rendelem, ebéd egy hétre rendelős, címet előző nap módosítom, ha kell), már 9-fél 10 és én azért 10-11 között kidőlök.
Aki rohanós (jó, nem bántóan: pörgős 😉) alkat, az lehet, hogy aludna 6 órát (bár az átlagnak az akkor is egészségtelen, ha hat neki a tea, kóla akármi és megvan napközben valamennyire), hamarabb dolgozna és futás után elmenne sörözni.
Én ebbe 1 hét alatt roppannék bele. 😁
Ha én aznap futottam, akkor munka, alvás, futás volt aznap. Ha aznap valakivel találkoztam, akkor az. Ha aznap otthon gyógytornáztam, erősítettem, akkor az.
Eeelméletileg mindenki más, bár az életben mindenki egyforma akar lenni, illetve a másikat a maga képére formálni.
Nem a társadalmi rend és elvárás passzíroz bele, hanem a saját igényeid. Ha leadsz belőlük, akkor lesz időd másra. Tegyük fel, hogy a munka kötelező, abból nem tudsz leadni. De pl. a házimunka elhagyható, ha neked nem megy. Kupi van? legyen kupi, majd holnap elpakolsz. Ha nem bírod a kupit, akkor viszont a saját igényeid nem hagynak időt másra.
Ez csak egy példa volt, de szerintem sok minden behelyettesíthető.
De amikor bejártam, hazajöttem, főztem másnapra ebédet - míg főtt az étel, rendet raktam, x napokon kitakarítottam a kisebb helyiségeket, így hétvégére már csak portörlés porszívózás maradt, az meg, mivel nem nagy a lakás 20 perc max.
A mosást elindítom miután hazaértem, 40 perc múlva lejár, szóval gyakorlatilag mindenre van időm.
Hazaérek kb fél hatra, legtöbbször 6, negyed 7-kor már nyugi van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!