Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esik ez rosszul a...

Jogosan esik ez rosszul a szüleimtől?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok, nyáron diplomáztam. Ősszel munkába is álltam, a kezdő fizetésem kemény 200 ezer forint. Kivettem egy olcsóbb albérletet, ami felénk azt jelenti, hogy 90e+rezsi. Bútorozatlan volt, én vettem meg mindent. A szüleim az egy dolog hogy anyagilag nem segítenek mert nem várom el, de egyedül cipeltem fel mindent az 5.emeletre, egyedül szereltem össze a bútorokat, és el sem jöttek azóta egyszet sem megnézni hogy milyen a lakás, pedig mindig hívom őket.

Azért esik ez egy picit rosszul, mert a tesómnak, aki 2 egyetemet otthagyott, lusta, csak lébecol, pest mellett kisebb családi házat vettek, ha kell valami a tesóm csak megírja és már veszik is meg neki, én meg nem kaptam karácsonyra kenyérpirítót mert majd megveszem magamnak.

Illetve a szüleimnek van kiadva egy lakása, ott is csak füttyent az albérlő és veszik a vadiúj ülőgarnitúrát meg amit csak kíván.

Nem merem szóvátenni mert nem akarok én lenni a hálátlan.. nem tudom igazam van e vagy rosszul látom

jan. 28. 15:47
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
19%
18-as, anno én is ötszintesben laktam, nem volt lift, ugyanis nem kötelező.
jan. 29. 11:33
 32/47 anonim ***** válasza:
67%

28-as, mert semmi közöd hozzá? 😉

Kötelező minimálbér, aha... nem tudom, hol élsz, de hogy sok ember nyolcórában NEM kapja meg azt a kötelező minimálbért, az is fix. :D

jan. 29. 11:35
 33/47 A kérdező kommentje:

Teljes munkaidőben dolgozom. Ahogy #32 is írja igen, sokhelyen nem kapja meg az ember a kötelező minimálbért, üdv az országunkban.

Alkalmanként angol különóráztatok, abból jön némi plusz, de nyilván nem sok

jan. 29. 11:47
 34/47 anonim ***** válasza:
30%
32, mesélj még...
jan. 29. 11:56
 35/47 anonim válasza:
66%

Az én szüleim is pont ilyenek. Csak öcsém létezik a számukra, én oldjam meg az életem ahogy akarom! Megoldottam! Van egy szép családom amit elértünk az életben azt ketten a feleségemmel hoztuk össze, külső segítség nélkül.

Meg lehet oldani, de baromi szar érzés tudni, hogy a saját szüleid ennyire le se sz...nak.

jan. 29. 11:57
 36/47 A kérdező kommentje:
Megelőzve a további kérdéseket a béremről és a munkámról: kisvárosban élek, örülök hogy egyáltalán van munkám. Tervben van a jövőben másik város és “komolyabb” munkahely, de egyelőre ez még nem megvalósítható
jan. 29. 12:09
 37/47 anonim ***** válasza:
80%
A kovetkezo eletedben azert arra figyelj, hogy ha mar egyetemre jarsz es diplomazol, akkor full felesleges valami full szart elvegezni, hogy minimalbert keress..
jan. 29. 16:08
 38/47 A kérdező kommentje:
37: nem a szakmámban helyezkedtem el sajnos, mivel a városomban nincs rá lehetőség, de rajtam kívül álló okok miatt vissza kellett térnem ide. Mint írtam is, tervben van a változtatás, de egyelőre még nem lehetséges.
jan. 29. 16:18
 39/47 anonim ***** válasza:
23%
Pontosan miért is nem lehetséges?
jan. 29. 16:20
 40/47 anonim ***** válasza:
22%

39, mert akkor nem tud itt nyafizni.

Mese habbal, hogy teljes munkidős bejelentés mellett bármelyik cég nem adja meg a minimálbért egy diplomásnak.

Aki meg feketén dolgozik, meg is érdemli.

jan. 29. 16:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!