Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esik ez rosszul a...

Jogosan esik ez rosszul a szüleimtől?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok, nyáron diplomáztam. Ősszel munkába is álltam, a kezdő fizetésem kemény 200 ezer forint. Kivettem egy olcsóbb albérletet, ami felénk azt jelenti, hogy 90e+rezsi. Bútorozatlan volt, én vettem meg mindent. A szüleim az egy dolog hogy anyagilag nem segítenek mert nem várom el, de egyedül cipeltem fel mindent az 5.emeletre, egyedül szereltem össze a bútorokat, és el sem jöttek azóta egyszet sem megnézni hogy milyen a lakás, pedig mindig hívom őket.

Azért esik ez egy picit rosszul, mert a tesómnak, aki 2 egyetemet otthagyott, lusta, csak lébecol, pest mellett kisebb családi házat vettek, ha kell valami a tesóm csak megírja és már veszik is meg neki, én meg nem kaptam karácsonyra kenyérpirítót mert majd megveszem magamnak.

Illetve a szüleimnek van kiadva egy lakása, ott is csak füttyent az albérlő és veszik a vadiúj ülőgarnitúrát meg amit csak kíván.

Nem merem szóvátenni mert nem akarok én lenni a hálátlan.. nem tudom igazam van e vagy rosszul látom

jan. 28. 15:47
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
95%
És te még tartod velük a kapcsolatot??
jan. 28. 16:05
 2/47 anonim ***** válasza:
93%

Ha ez valóban így van, akkor miért lennél hálátlan?

Csak vagy annyira jóban a családoddal, hogy ezt megkérdezd, ha már ennyire nyomaszt ....

jan. 28. 16:08
 3/47 anonim ***** válasza:
86%
Szia!Mintha az én helyzetemet írtad volna le. Én is most ugyanebben a helyzetben vagyok. Az 5.-re cipekedek a párommal, mert a szüleimet nem is érdekli az egész. Viszont én tudom ennek az okát, hiszen egész gyerekkoromban parentifikáltak, most is azt csinálják és egyszerűen nem érdekli őket, mert tudják, hogy megoldom és akkor minek támogatnának. A bátyám még velük él, egy számlát sem fizet, semmiben sem segít ráadásul 5 évvel idősebb. Nem lehet, hogy nálad is hasonló a helyzet? Milyen volt a költözés előtt a kapcsolatotok?Akkor sem segítettek semmiben sem?
jan. 28. 16:14
 4/47 anonim ***** válasza:
95%

Igen, igazad van es jol latod.

A kerdes csak az: hogyan tovabb? 🤫

jan. 28. 16:16
 5/47 anonim ***** válasza:
93%
Ha ennyire nem érdekled őket, akkor többet ne keresd őket. Majd lehet észbekapnak, és elkezdenek normálisan viselkedni veled.
jan. 28. 16:16
 6/47 anonim ***** válasza:
75%

Kapcsolatmegszakítás. Ez ennyire egyszerű.

Amúgy neked nincsenek barátaid?

És mit mondanak a szüleid, mért nem jönnek? A hálátlanság meg hogy jön ide?

A diplomás minimálbér nem 200 ezer, különös tekintettel arra, hogy még adózni se kell utána. Szóval ez a kérdés ezer sebből vérzik.

jan. 28. 16:20
 7/47 anonim ***** válasza:
74%

200 ezres nettó fizetésből hogy fogsz te

kijönni egy 90 ezer + rezsis albérletben? Van lakótársad? Érdemes lenne megfontolni, mert ez így nagyon szűkös lesz. Szóval nekem sem jön ki a matek...

Amúgy ha az ötödiken laksz, nincs lift abban a házban? Elvileg a 4 emeletesnél magasabb épületekbe kell liftet építeni. És egyetértek a 6-os válaszolóval: nincsenek neked barátaid, hogy ha már a családod ennyire hanyagol, akkor ők segítsenek bútorokat szerelni???

Szóval én sem feltétlenül hiszem el, hogy minden igaz ebben a kérdésben.

jan. 28. 16:24
 8/47 anonim ***** válasza:
20%
A kérdező helyesírását nézve (10 sorban 12 hiba) a diplomája is erősen kérdőjeles. Nomeg a 90 ezres albérlet is. Bivalybürgüzd Külsőn egy pajta talán.
jan. 28. 16:41
 9/47 A kérdező kommentje:

Nincs lift sajnos az épületben, a 2 legmegbízhatóbb barátnőm is sokat dolgozik, ritkán tudom megkérni őket, de akkor is csak három 50 kilós lány vagyunk.

Igazából kicsit úgy érzem, mintha a szüleim meg lennének sértődve amiért önállósodtam, de amíg egyetem allatt otthon laktam akkor meg az volt a baj..

jan. 28. 17:01
 10/47 anonim ***** válasza:
96%
Igen, ez minden szülőnek kicsit rosszul esik viszont ez nem ok arra, hogy így viselkedjenek. Nincsenek azon a fejlett szinten (kérlek ne értsd ezt félre), hogy ezt helyesen tudják kezelni.
jan. 28. 18:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!