Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esik ez rosszul a...

Jogosan esik ez rosszul a szüleimtől?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok, nyáron diplomáztam. Ősszel munkába is álltam, a kezdő fizetésem kemény 200 ezer forint. Kivettem egy olcsóbb albérletet, ami felénk azt jelenti, hogy 90e+rezsi. Bútorozatlan volt, én vettem meg mindent. A szüleim az egy dolog hogy anyagilag nem segítenek mert nem várom el, de egyedül cipeltem fel mindent az 5.emeletre, egyedül szereltem össze a bútorokat, és el sem jöttek azóta egyszet sem megnézni hogy milyen a lakás, pedig mindig hívom őket.

Azért esik ez egy picit rosszul, mert a tesómnak, aki 2 egyetemet otthagyott, lusta, csak lébecol, pest mellett kisebb családi házat vettek, ha kell valami a tesóm csak megírja és már veszik is meg neki, én meg nem kaptam karácsonyra kenyérpirítót mert majd megveszem magamnak.

Illetve a szüleimnek van kiadva egy lakása, ott is csak füttyent az albérlő és veszik a vadiúj ülőgarnitúrát meg amit csak kíván.

Nem merem szóvátenni mert nem akarok én lenni a hálátlan.. nem tudom igazam van e vagy rosszul látom

jan. 28. 15:47
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
84%
Téged sokkal önállóbbnak tartanak a szüleid, mint a testvéredet, aki gyengébbnek és elesettebbnek tűnik (ill. mutatja magát), így őt akarják segíteni. Majd később a szüleid rádöbbennek, hogy a testvéred kihasználja őket.
jan. 28. 22:36
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
A tesód pasi, igaz?
jan. 29. 00:40
 23/47 anonim ***** válasza:
66%
20, a kérdésben ötödik emelet van. Az fsz plusz 5.
jan. 29. 06:12
 24/47 anonim ***** válasza:
86%

"Nem merem szóvátenni mert nem akarok én lenni a hálátlan."

Nyugodtan tedd szóvá. Miért is kéne hálásnak lenned? Hiszen nem adtak semmit :D

Amúgy ha az vígasztal, le a kalappal, nagyon kis f@sza csaj vagy.

jan. 29. 07:23
 25/47 anonim ***** válasza:
0%
19-es, maga miről beszél?!
jan. 29. 08:29
 26/47 anonim ***** válasza:
19%
á, régen vissza szoktál jönni hantázni, most meg túl korán lebuksz és így uncsi.
jan. 29. 09:37
 27/47 A kérdező kommentje:

Tesóm is lány és én is.

Tényleg nincs lift az épületben, de szerintem ez a leglényegtelenebb elem, a harmadikra, negyedikre vagy akárhanyadikra sem egyszerű cipekedni.

Jó, hogy önállónak tartanak meg tényleg nem várom el hogy segítsenek, de azért már ha a tesóm mindent megkap minimális segítséget elfogadnék. Vagy jól esne ha legalább eljönnének ha hívok őket megnézni a lakást.

Nem tudom miért számít ez (is) kamukérdésnek

jan. 29. 09:55
 28/47 anonim ***** válasza:
25%
érdekes, a béredre nem reagálsz...
jan. 29. 10:07
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

"minimális segítséget elfogadnék" - Ha kérsz, lehet, hogy kapsz. Kértél és nem kaptál?

Ha nem akarnak, nem mennek. Ezt nem lehet erőltetni.

jan. 29. 10:19
 30/47 anonim ***** válasza:
82%

Nem kell mentegetni anyádékat. Szar emberek, akiknek semmi sem jó.

Nálunk annyi volt az ok a hasonló viselkedésre hogy lány vagyok. Semmi más.

Az öcsém bármit kiejtett, már rögtön megkapta, fényesre nyalták a pcsét, én meg oldjam meg az életemet, egy fűszálat nem tettek keresztbe.

Apám mondjuk ezt megmondta, hogy annyira kár hogy nem fiú lettem én is, szóval... :D

jan. 29. 11:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!