Jogosan esik ez rosszul a szüleimtől?
23 éves lány vagyok, nyáron diplomáztam. Ősszel munkába is álltam, a kezdő fizetésem kemény 200 ezer forint. Kivettem egy olcsóbb albérletet, ami felénk azt jelenti, hogy 90e+rezsi. Bútorozatlan volt, én vettem meg mindent. A szüleim az egy dolog hogy anyagilag nem segítenek mert nem várom el, de egyedül cipeltem fel mindent az 5.emeletre, egyedül szereltem össze a bútorokat, és el sem jöttek azóta egyszet sem megnézni hogy milyen a lakás, pedig mindig hívom őket.
Azért esik ez egy picit rosszul, mert a tesómnak, aki 2 egyetemet otthagyott, lusta, csak lébecol, pest mellett kisebb családi házat vettek, ha kell valami a tesóm csak megírja és már veszik is meg neki, én meg nem kaptam karácsonyra kenyérpirítót mert majd megveszem magamnak.
Illetve a szüleimnek van kiadva egy lakása, ott is csak füttyent az albérlő és veszik a vadiúj ülőgarnitúrát meg amit csak kíván.
Nem merem szóvátenni mert nem akarok én lenni a hálátlan.. nem tudom igazam van e vagy rosszul látom
"Nem merem szóvátenni mert nem akarok én lenni a hálátlan."
Nyugodtan tedd szóvá. Miért is kéne hálásnak lenned? Hiszen nem adtak semmit :D
Amúgy ha az vígasztal, le a kalappal, nagyon kis f@sza csaj vagy.
Tesóm is lány és én is.
Tényleg nincs lift az épületben, de szerintem ez a leglényegtelenebb elem, a harmadikra, negyedikre vagy akárhanyadikra sem egyszerű cipekedni.
Jó, hogy önállónak tartanak meg tényleg nem várom el hogy segítsenek, de azért már ha a tesóm mindent megkap minimális segítséget elfogadnék. Vagy jól esne ha legalább eljönnének ha hívok őket megnézni a lakást.
Nem tudom miért számít ez (is) kamukérdésnek
"minimális segítséget elfogadnék" - Ha kérsz, lehet, hogy kapsz. Kértél és nem kaptál?
Ha nem akarnak, nem mennek. Ezt nem lehet erőltetni.
Nem kell mentegetni anyádékat. Szar emberek, akiknek semmi sem jó.
Nálunk annyi volt az ok a hasonló viselkedésre hogy lány vagyok. Semmi más.
Az öcsém bármit kiejtett, már rögtön megkapta, fényesre nyalták a pcsét, én meg oldjam meg az életemet, egy fűszálat nem tettek keresztbe.
Apám mondjuk ezt megmondta, hogy annyira kár hogy nem fiú lettem én is, szóval... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!