Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esik ez rosszul a...

Jogosan esik ez rosszul a szüleimtől?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok, nyáron diplomáztam. Ősszel munkába is álltam, a kezdő fizetésem kemény 200 ezer forint. Kivettem egy olcsóbb albérletet, ami felénk azt jelenti, hogy 90e+rezsi. Bútorozatlan volt, én vettem meg mindent. A szüleim az egy dolog hogy anyagilag nem segítenek mert nem várom el, de egyedül cipeltem fel mindent az 5.emeletre, egyedül szereltem össze a bútorokat, és el sem jöttek azóta egyszet sem megnézni hogy milyen a lakás, pedig mindig hívom őket.

Azért esik ez egy picit rosszul, mert a tesómnak, aki 2 egyetemet otthagyott, lusta, csak lébecol, pest mellett kisebb családi házat vettek, ha kell valami a tesóm csak megírja és már veszik is meg neki, én meg nem kaptam karácsonyra kenyérpirítót mert majd megveszem magamnak.

Illetve a szüleimnek van kiadva egy lakása, ott is csak füttyent az albérlő és veszik a vadiúj ülőgarnitúrát meg amit csak kíván.

Nem merem szóvátenni mert nem akarok én lenni a hálátlan.. nem tudom igazam van e vagy rosszul látom

jan. 28. 15:47
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
10# persze, értem amit mondasz, csak azt nem értem hogy amikor a nővérem elköltözött kb 8 évvel ezelőtt, abból nem volt gond, mentek vele albérleteket nézegetni, lelkesedtek érte
jan. 28. 18:11
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
10es vagyok. Sajnos ezt nem is fogod sosem megérteni, bár szerintem ezt nem is lehet, mert egyszerűen nem helyes. De a lényeg, hogy nem is fogja megpróbálni elmagyarázni, mert el sem ismeri és tisztában sincs magával.
jan. 28. 18:34
 13/47 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk helyezkedj el teljes munkaidőben.

Mert egy 23 évesnek a teljes munkaidős nettó minimálbér 237 ezer.

Diplomával ráadásul nyilván nem szakképzetlen munkaköröd van, a garantált pedig neked nettó 280 felett van.

jan. 28. 19:47
 14/47 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem jól csinálja a csajszi, ne költözzön haza. Ki lehet jönni ennyi pénzből, igaz neccesen. De fontosabb, hogy a saját lábára állt. Sokáig én is 200 ezrből fizettem az albimqt, túléltem.

Viszont mivel belevaló, bátor csajszi vagy, én azt ajánlom, hogy minél előbb keress egy olyan állást, ahol a kezdő fizetés is eléri a 300 ezret.

jan. 28. 19:51
 15/47 anonim ***** válasza:
91%

Uhh, hát sajnálom nagyon, hogy a szüleid ilyenek.

A kérdésre válaszolva, igen, jogosan esik rosszul.

Soha nem értettem, az emberek miért akarnak gyereket, ha aztán köcsögök vele, nem tudják rendesen szeretni.

jan. 28. 20:43
 16/47 anonim ***** válasza:
93%

Tesód a kedvenc? Lehet az is nem tetszik nekik, hogy az egyik gyerek, akit támogattak, nem vitte sokra, míg a másik igenis sokra vitte, és sokkal önállóbb.

Az a baj te ezen nem tudsz változtatni, mivel sajna ők így éreznek. Max elmondod nekik, hogy ez neked rosszul esik, amit jogosan el is mondhatsz, hisz egyáltalán nem egyformán kezelnek titeket. Remélhetőleg ezután jobb belátásra térnek, ha nem, akkor max könnyebb lesz távolságot tartani velük, hisz tudod, hogy te majdnem mindent megtettél. Büszkék kéne legyenek rád, és segíteni téged.

jan. 28. 20:49
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
"Nem merem szóvátenni" - Miért, akkor mi lenne?
jan. 28. 21:30
 18/47 anonim ***** válasza:
29%

Hát csajszi, olyan nincs, hogy egy ötemeletes épületben nincs lift! És ne mondd, hogy de, nálatok márpedig nincs, mert olyan nincs!

És tán csak fel lehet hajtani valami évfolyamtárs fiút vagy kollégákat, akik hajlandók neked segíteni.

jan. 28. 22:00
 19/47 anonim ***** válasza:
37%
#18 te mit szívsz amúgy?? :DD
jan. 28. 22:11
 20/47 anonim ***** válasza:
73%

18-ra:

Ötszintes házban nem kötelező a lift. Ha földszint + 5 emelet van, akkor már kötelező.

jan. 28. 22:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!